Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Αρθρογραφία > 18 μήνες από τις εθνικές εκλογές – Τέλος και η «λίστα» -Γράφει ο Αντώνης Κ. Πουγαρίδης

18 μήνες από τις εθνικές εκλογές – Τέλος και η «λίστα» -Γράφει ο Αντώνης Κ. Πουγαρίδης

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Μια ημερομηνία ορόσημο για τη διακυβέρνηση της ΝΔ, είναι η 7η Ιανουαρίου 2021. Σήμερα κλείνει το περίφημο 18μηνο. Για όσους δεν το γνωρίζουν, το πρώτο δεκαοχταμηνο μιας κοινοβουλευτικής θητείας, είναι η περίοδος κατά την οποία αν προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές, θα γίνουν με λίστα. Δηλαδή ο Πρόεδρος του Χ κόμματος θα επιλέγει τα ονόματα που θα καταρτίσουν το ψηφοδέλτιο, αλλά και τη σειρά εκλογιμότητας τους.

Το σενάριο των πρόωρων εκλογών έπαιζε πολύ το προηγούμενο διάστημα, με το επιχείρημα πως η ΝΔ θα επεδίωκε να έρθουν νωρίς οι «διπλές κάλπες», που θα επέβαλε η εφαρμογή του νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για την απλή αναλογική, και η αδυναμία συγκρότησης αυτοδυναμίας από τη ΝΔ. Μάλιστα πολλοί ήταν αυτοί που έλεγαν πως οι «διπλές κάλπες» έπρεπε να γίνουν νωρίς, όταν δηλαδή ήταν φρέσκο το καλό για τον Κυριάκο Μητσοτάκη εκλογικό αποτελεσμα του 2019.

Συνεπώς από εδώ και πέρα πάμε για την κανονική εκλογική διαδικασία με σταυροδοσία, όποτε κι αν αυτή γίνει. Το 2021 βρίσκει την Κυβέρνηση φρεσκαρισμένη μετά από έναν ανασχηματισμό που επέφερε λίγες και απολύτως απαραίτητες αλλαγές στο σχήμα. Όμως το όλο κλίμα της διαχείρισης της πανδημίας, και η ύφεση στην οικονομία από τα παρατεταμένα «λοκντάουν», καλλιεργούν όλο και περισσότερο το σενάριο των εκλογών μέχρι τα μέσα του 2021.

Ανεξάρτητα από το χρόνο τους, οι εκλογές θα γίνουν με σταυρό. Δεδομένο είναι πως στις λίστες θα βρίσκονται οι εν ενεργεία Βουλευτές της ΝΔ. Από την άλλη μεριά στον ΣΥΡΙΖΑ, έχουν αρχίσει έντονες ζυμώσεις για την ανανέωση που απαιτείται σε επίπεδο προσώπων. Πέραν της Καλλιόπης Βέττα της οποίας η συμμετοχή είναι βέβαιη, υπάρχει και μία νέα γυναικεία παρουσία με ισχυρές προσβάσεις, που φαίνεται να κερδίζει πόντους το τελευταίο διάστημα. Στο «παιχνίδι» είναι διαρκώς οι Θ. Καρυπίδης και Γ. Αδαμίδης με απευθείας επαφή με τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ στα «περιξ» κινούνται και οι 4 επιλαχόντες Βουλευτές που όμως είχαν εκλεγεί το Σεπτέμβριο του ’15.

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Τι φέρνει η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας- Κρίσιμες οι ανακοινώσεις για τον αριθμό των εισακτέων υπέρ των Περιφερειακών Ιδρυμάτων καθώς και το πλαίσιο των μεταγραφών

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Χωρίς να αλλάζει κάτι ιδιαίτερα, σχετικά με τις εκτιμήσεις που είχαν γίνει από τη Διοίκηση του Ιδρύματος, αντιμετώπισε ...