Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > 18/6/2010: Όταν η ΥΠΕΚΑ του ΠΑΣΟΚ Μπιρμπίλη κατεβάζει τον πρώτο διακόπτη ΑΗΣ

18/6/2010: Όταν η ΥΠΕΚΑ του ΠΑΣΟΚ Μπιρμπίλη κατεβάζει τον πρώτο διακόπτη ΑΗΣ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Απ” όλα είχε ο …μπαχτσές των υποσχέσεων που συνόδευσαν το αναίμακτο λουκέτο του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας Ι, από την Υπουργό Ενέργειας της Κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, Τίνα Μπιρμπίλη. Μετεγκαταστάσεις Ποντοκώμης, Μαυροπηγής, και Ακρινής, και επενδύσεις της ΔΕΗ 1,8 δις μέχρι το 2015 (εννούσε την 5η Μονάδα, που θα τελειώσει πιθανότατα εντός του 2021). Το τι από αυτά έγινε πραγματικότητα και τι όχι, σχεδόν 10 χρόνια μετά, αφήνουμε να το κρίνει ο αναγνώστης. Ήταν η πρώτη κρίσιμη, συμβολική αλλά και ουσιαστική κυβερνητική κίνηση για την απόσυρση λιγνιτικών μονάδων, η οποία δεν έτυχε ιδιαίτερης αντίδρασης.
Έχει πάντως ενδιαφέρον, να δει κανείς πως γράφτηκε η Ιστορία, αλλά και το πως εκτυλίχθηκε το παρασκήνιο της ιστορικής μέρας, μέσα από τις σελίδες του Πτολεμαίου, και τα «εκτός ελέγχου» πικάντικα σχόλια του παλιού συνεργάτη και καλού φίλου της εφημερίδας μας, του Μ.Π.

Για την ιστορία, η 2η μονάδα του ίδιου ΑΗΣ έκλεισε το 2013 επί κυβέρνησης ΝΔ, ενώ οι μονάδες III, IV τερμάτισαν τη λειτουργία τους με την καταστροφική πυρκαγιά του 2014, τον υπεύθυνο της οποίας δεν μάθαμε ποτέ.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team