Αρχική > Στήλες > Downton Αbbey: Ίντριγκα και δολοπλοκία περασμένων εποχών… Η Ιωάννα Τσιγγένη μας προτείνει μια αριστουργηματική σειρά!

Downton Αbbey: Ίντριγκα και δολοπλοκία περασμένων εποχών… Η Ιωάννα Τσιγγένη μας προτείνει μια αριστουργηματική σειρά!

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Πόσοι από μας δεν έχουμε βυθιστεί κατά καιρούς σε ένα μυθιστόρημα της Αγκάθα Κρίστι;

Η ατμόσφαιρα, οι αριστοκράτες με τα κρυμμένα μυστικά και τις δολοπλοκίες,ο μπάτλερ που γνωρίζει τα πάντα αλλά παραμένει πιστός στον κύριο του σπιτιού, οι δεσποινίδες που αγωνιούν να καλοπαντρευτούν, είναι από τα βασικά συστατικά των βιβλίων της.

Και αυτά ακριβώς τα συστατικά πήρε ο σκηνοθέτης του αριστουργηματικού Gosford Park και δημιούργησε την σειρά με την απαράμιλλη αισθητική και τη βικτωριανή αισθητική,το Downton Αbbey.

Γυρισμένο σε ένα πραγματικό αββαείο το όποιο ακόμη κατοικείται από λόρδους,μας μεταφέρει στην δεκαπενταετία 1910-1925 ,στην οποία συντελέστηκαν μερικά από τα πιο έντονα γεγονότα της Βρετανικής ιστορίας-από τον Α” Παγκόσμιο πόλεμο μέχρι τις σουφραζέτες,και από την πανδημία της Ισπανικής γρίπης μέχρι την εισχώρηση των μοντέρνων συσκευών στα σπίτια:του τηλεφώνου,της ραπτομηχανής,του γραμμόφωνου.

mast-da-s6-icon-hires

Η ιστορία εστιάζει στην αριστοκρατική οικογένεια των Κρόουλι,που κατοικεί στο μέγαρο Ντάουντον,το οποίο βρίσκεται
στην Αγγλική επαρχία.

Ο πατέρας Ρόμπερτ,ένας άνθρωπός με αξίες και ιδανικά προσπαθεί μαζί με την σύζυγο του Κόρα να καλοπαντρέψει τις τρεις κόρες τους-την επαναστάτρια Σύμπιλ,την ασχημούλα και πανούργα Ίντιθ,και την υπεροχότερη όλων,την λαίδη Μαίρη που είναι πανέμορφη και περιζήτητη και το γνωρίζει και γι’αυτό διακατέχεται από ένα τεράστιο εγώ.

Την εικόνα συμπληρώνει η μητέρα του Ρόμπερτ,κόμισσα Βάιολετ Γκρανθαμ,την οποία ενσαρκώνει η Maggie Smith,γνωστή σε όλους από τη συμμετοχή της στις ταινίες Χάρρυ Πότερ,και η οποία ενορχηστρώνει τη σειρά με το δεικτικό της χιούμορ και τις καυστικές της ατάκες.Τις ζωές τους βλέπουμε από τα μάτια των υπηρετών της οικογένειας,του προαναφερόμενου πιστού μπάτλερ,των υποκόμων,των μαγειρισσών και των »βοηθών» των κυριών,καθώς εξελίσσονται και γίνονται εξαιρετικά ενδιαφέροντες χαρακτήρες.

Η υπόθεση ξεκινά με δύο σημαντικές αφίξεις-την άφιξη του εξάδελφου Μάθιου Κρόουλι που προορίζεται για να παντρευτεί την λαίδη Μαίρη,αφού ο προηγούμενος γαμπρός πνίγηκε στον Τιτανικό, και τη άφιξη του κυρίου Μπέιτς, ο οποίος έρχεται
στο αββαείο του Ντάουντον για να γίνει το δεξί χέρι του αφέντη Ρόμπερτ.

Η σειρά έχει βραβευτεί για τα κοστούμια,την φωτογραφία και την αισθητική της,ενώ κυριολεκτικά σε ρουφάει στην υπόθεση με τις δολοφονίες και τις δολοπλοκίες όλων ,καθιστώντας το Downton Abbey την καλύτερη δραματική σειρά εποχής που έχει γυριστεί τα τελευταία χρόνια.

Παρακάτω βλεπουμε το trailer της πρώτης season

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team