Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > 15.000 τόνοι αστικών αποβλήτων στη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Δ. Μακεδονίας, μετά από αίτημα του Δήμου Αιγιαλείας Αχαΐας

15.000 τόνοι αστικών αποβλήτων στη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Δ. Μακεδονίας, μετά από αίτημα του Δήμου Αιγιαλείας Αχαΐας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


– «Πράσινο φως» από ΕΠΑΔΥΜ και ΔΙΑΔΥΜΑ

Το «πράσινο φως» για την επεξεργασία ποσότητας 15.000 τόνων αστικών στερεών αποβλήτων έδωσε η Μονάδα Μηχανικής Επεξεργασίας Απορριμμάτων Δυτικής Μακεδονίας (ΕΠΑΔΥΜ), με τη σύμφωνη γνώμη της ΔΙΑΔΥΜΑ, μετά από σχετικό αίτημα του Δήμου Αιγιαλείας Αχαΐας.

Μιλώντας στον «Π» ο γενικός διευθυντής της ΔΙΑΔΥΜΑ, Δημοσθένης Μαυρίδης τόνισε πως εστάλη έγγραφο από τον Δήμο Αιγιαλείας, Αχαΐας, ώστε η μονάδα Μηχανικής Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΕΠΑΔΥΜ), να επεξεργαστεί ποσότητα 15.000 τόνων αστικών αποβλήτων, σύμμεικτων. Σημείωσε, δε, πως μετά από επικοινωνία με τον αρμόδιο εκεί αντιδήμαρχο, η ποσότητα που θα χρειαστεί αγγίζει τις 3 -4 χιλιάδες τόνους αποβλήτων, σε κάθε περίπτωση την αποδοχή της ποσότητας και του αιτήματος την κάνει το εργοστάσιο. «Η ΔΙΑΔΥΜΑ, ως φορέας, στο πλαίσιο της σχετικής σύμβασης, απλά συναινεί. «Το εργοστάσιο έδωσε το «πράσινο φως», ότι έχει τη δυνατότητα επεξεργασίας και στη συνέχεια το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΙΑΔΥΜΑ ανέγνωσε στο διοικητικό της συμβούλιο το σχετικό έγγραφο», τόνισε ο ίδιος. Στο εν λόγω έγγραφο επισημάνθηκε η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην οποία βρίσκεται η περιοχή, ότι ενέχουν λόγοι δημόσιας υγείας, κίνδυνος για πυρκαγιές από τα απορρίμματα και εξάπλωση μολυσματικών ασθενειών. «Εμείς θέλουμε να βοηθήσουμε, αλλά θα πρέπει ο εκεί δήμος να λάβει υπόψη τις απαραίτητες προϋποθέσεις», προσέθεσε ο κ. Μαυρίδης. Οι σχετικές εγκρίσεις αφορούν την αρμόδια αποκεντρωμένη διοίκηση, τον γενικό γραμματέα και τις άδειες που θα πρέπει να δώσουν, μετά από ένα διαδικαστικό ζήτημα που θα πρέπει να κινήσει ο Δήμος Αιγιαλείας. Επίσης, η αρμοδιότητα για την ασφαλή μεταφορά των αποβλήτων ανήκει στον εκεί δήμο.
Η εν λόγω επεξεργασία απορριμμάτων αφορά, ουσιαστικά, την ανακύκλωσή τους και το ανακυκλώσιμο υλικό μένει στην ΕΠΑΔΥΜ. Να τονιστεί πως η εν λόγω συμφωνία αφορά την εν λόγω ποσότητα, άρα δεν συνάπτεται χρονική σύμβαση.

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Βάσω Σάφη