Σε εξέλιξη βρίσκεται την εποχή αυτή η διαδικασία απόσταξης και στην περιοχή μας.
Στα καζάνια, που λειτουργούν όλο το 24 ωρο, η παραγωγή του ιδιαίτερα αυτού αγαπητού ποτού των Ελλήνων, αποτελεί μια ευχάριστη διαδικασία, καθώς παίρνει τη μορφή της γιορτής.
Στο αποστακτήριο του Γιώργου Κοντοζίδη όπως κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος ο Νίκος Πλεξίδας και ο κουμπάρος του Χρήστος Μάγγος, λάτρεις και οι δύο της παράδοσης, μαζί με τις παρέες τους διοργάνωσαν την καθιερωμένη «τσιπουρογιορτή» με το φρεσκοβρασμένο ποτό να ρέει άφθονο κατά τη διάρκεια της απόσταξης και με το γλέντι γύρω από το καζάνι που βράζει να συμπληρώνεται από νόστιμους μεζέδες, μουσική και χορό.
Ευτυχώς που από κάποιους «μερακλήδες» συμπολίτες μας, η παράδοση συνεχίζεται…
ΚΟΥΛΑ
ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ