Την τιμητική της είχε η ποντιακή κουζίνα στην εκδήλωση που διοργάνωσε και εφέτος με μεγάλη επιτυχία, ο Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαΐδας, το Σάββατο το βράδυ στο Ξενοδοχείο «ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ», παρουσία εκπροσώπων των τοπικών φορέων, μελών και φίλων του Συλλόγου.
Ήταν το καθιερωμένο ετήσιο αφιέρωμα στα παραδοσιακά φαγητά, που πραγματοποίησε για 7η συνεχή φορά το τμήμα γυναικών του Συλλόγου προβάλλοντας τις διατροφικές συνήθειες και τις μεθόδους μαγειρικής, που έφεραν και με ιδιαίτερο σεβασμό διαφυλάττουν έως σήμερα οι Έλληνες πρόσφυγες.
Η ποντιακή κουζίνα είναι μέρος της γαστρονομικής παράδοσης, της περιοχής που μεταλαμπαδιάζεται από γενιά σε γενιά, επεσήμανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Ελευθεριάδης.
Στα ιδιαίτερα υλικά και στους τρόπους μαγειρέματος με τον παραδοσιακό τρόπο αναφέρθηκε η Γραμματέας του Συλλόγου και εκπρόσωπος του τμήματος Γυναικών Σοφία Τουμανίδου η οποία ευχαρίστησε όσους συνέβαλλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης.
Όσο για τα διάφορα εδέσματα, παρασκευασμένα άψογα σήμερα και εξ’ ίσου εύγευστα με εκείνα των γιαγιάδων τιμήθηκαν από όσους είχαν την ευκαιρία ν’ απολαύσουν αυθεντικές συνταγές, όπως τανομένο σορβά, κορκότο, λαβάσα, μακαρίνα, υβριοτόν, χαβίτς, σιρόν, πίτες, τσιριχτά, ωτία, πισία και πολλά άλλα.
Τον δικό του τόνο στην εκδήλωση έδωσε το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου, ενώ από τους ήχους της παραδοσιακής ορχήστρας ακολούθησε ποντιακό γλέντι με την συμμετοχή όλων.
ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ