Η καλλιέργεια εμβολιασμένων σπορόφυτων λαχανικών είναι μια πρακτική ‘φιλική’ προς το περιβάλλον, η οποία εφαρμόζεται σχεδόν σε όλες τις ηπείρους για την παραγωγή λαχανικών χωρίς επικίνδυνα για την υγεία των καταναλωτών υπολείμματα φυτοφαρμάκων, για τα οποία παρατηρείται αυξημένη ζήτηση.
Η καλλιέργειά τους είναι ευκολότερη και πιο προσοδοφόρα γιατί:
•Δεν προσβάλλονται από τις εδαφογενείς ασθένειες και δίνουν πρωιμότερη και υψηλότερη παραγωγή.
•Είναι ανθεκτικά στις χαμηλές θερμοκρασίες και μπορούν να καλλιεργηθούν για παραγωγή εκτός εποχής.
•Καθιστούν συμφέρουσα την καλλιέργεια επιθυμητών ποικιλιών που είναι ευπαθείς στις ασθένειες.
•Χρειάζονται λιγότερες εισροές (λιπάσματα, φυτοφάρμακα, νερό κ.λπ.).
•Δε χρειάζονται μακρές περιόδους αμειψισποράς και καθιστούν ανταγωνιστική την παραγωγή λαχανικών στη βιολογική γεωργία.
Το σύγγραμμα αυτό είναι η πρώτη ολοκληρωμένη προσέγγιση του θέματος στην ελληνική βιβλιογραφία. Οι εκατοντάδες έγχρωμες φωτογραφίες που περιέχονται, καταδεικνύουν με σαφήνεια τις χρησιμοποιούμενες τεχνικές για όλα τα καλλιεργούμενα λαχανικά και θα σας βοηθήσουν να γνωρίσετε σε βάθος αλλά και να εφαρμόσετε με επιτυχία τις πρακτικές που περιγράφονται.
Εξάλλου, οι άφθονες πληροφορίες σχετικά με τα χρησιμοποιούμενα είδη (καρπουζιά, αγγουριά, πεπονιά, τομάτα, μελιτζάνα, πιπεριά κ.λπ.), τους τρόπους καλλιέργειάς τους και τις χρήσεις τους, καθιστά το σύγγραμμα του Τακτικού Ερευνητή του ΕΘΙΑΓΕ κ. Φωτίου Μπλέτσου ένα ανεκτίμητο βιβλίο αναφοράς για όλους όσους ασχολούνται με τη λαχανοκομία, γενικότερα.
Διάθεση: Εκδόσεις ΕΜΒΡΥΟ (Ιερά Οδός 286 & Θηβών, Αιγάλεω 122 43
Τηλ./Φαξ. 210 5315012, e-mail: info@embryopub.gr
Σελίδες 352
Τιμή: 42 €
Πληροφορίες: Δρ Φώτιος Μπλέτσος- ΕΘΙΑΓΕ Κέντρο Γεωργικής Έρευνας Βόρειας Ελλάδας- Τ.Θ. 60458 570 01 Θέρμη, Θεσσαλονίκη, Τηλ. 2310 471 110 – Φαξ. 2310 471 209, e-mail: fbletsos@nagref.gr