Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Ψηφιακό Μουσείο στο Σύλλογο Καρυοχωρίου «Ο ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ»

Ψηφιακό Μουσείο στο Σύλλογο Καρυοχωρίου «Ο ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ»

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


prosfygas_logo

Το Ψηφιακό Μουσείο του (wwwemouseio.gr) παρουσιάζει ο Ποντιακός και Μικρασιατικός Σύλλόγου Καρυοχωρίου «Ο ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ», την πρότυπη διαδικτυακή πλατφόρμα για την οργάνωση και διαχείριση του πολιτιστικού αποθέματος της κοινότητας Καρυοχωρίου.

«Είμαστε περήφανοι που πετύχαμε να αναπτύξουμε έναν καινοτόμο εργαλείο πολιτιστικής ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή, με την υποστήριξη των νέων που συμμετείχαν σε όλα τα στάδια ανάπτυξης του Ψηφιακού Μουσείου και την χρηματοδότηση του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Νέα Γενιά σε Δράση. Η συμβολή τους υπήρξε καθοριστική στην υλοποίηση του έργου», δηλώνει η διοίκηση του συλλόγου.

Το Ψηφιακό Μουσείο έρχεται να συστηματοποιήσει και να εμβαθύνει την μέχρι τώρα προσπάθεια για τη διάσωση και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς ώστε το υπάρχον υλικό να καταστεί αξιοποιήσιμο στο πλαίσιο μιας αναπτυξιακής πολιτικής με έμφαση στον πολιτισμό. Αυτό που κάνει επομένως ο Σύλλογος του Καρυοχωρίου μπορεί να συνοψιστεί στα ακόλουθα:

1.    Ευαισθητοποιεί την τοπική κοινωνία σε θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς που μπορούν να αποτελέσουν εργαλείο ανάπτυξης και κοινωνικής ευημερίας.

2.    Ενθαρρύνει τους νέους να εργαστούν εθελοντικά στις διάφορες θεματικές του πολιτισμού ώστε να αναπτύξουν γνώσεις και δεξιότητες.

3.    Αναπτύσσει εργαλεία για την οργάνωση και διαχείριση του πολιτιστικού αποθέματος και διεξάγει έρευνες για την καταγραφή του πολιτιστικού υλικού.

4.    Ψηφιοποιεί και τεκμηριώνει το πολιτιστικό απόθεμα της περιοχής και δίνει στον διαδικτυακό επισκέπτη τη δυνατότητα να περιηγηθεί και να το επεξεργαστεί σε ψηφιακή μορφή.

5.    Αναπτύσσει παράλληλες πολιτιστικές δραστηριότητες για την τόνωση της υπαίθρου (εκδηλώσεις, εκθέσεις, ημερίδες, σεμινάρια, εκπαιδευτικά προγράμματα).

«Φιλοδοξούμε το Ψηφιακό Μουσείο να αποτελέσει πρότυπο και οδηγό για μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και ομάδες νέων που δραστηριοποιούνται στις διάφορες θεματικές του πολιτισμού με σκοπό την διάσωση, την ψηφιοποίηση και την ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος κάθε τόπου με αναπτυξιακά οφέλη για την κάθε κοινότητα», τονίζει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος του Καρυοχωρίου.

 

Σ.Σ.: Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team