Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ψήφισμα 27ης Αμφικτιονίας Συλλόγων & Φορέων Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδος

Ψήφισμα 27ης Αμφικτιονίας Συλλόγων & Φορέων Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδος

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

27Αμφικτιονία2

Η υποστελέχωση και η έλλειψη υλικών των δομών αιμοδοσίας δημιουργεί προβλήματα τόσο στους εθελοντές αιμοδότες, όσο και στους δωρητές μυελού των οστών, τους αιμοπεταλιοδότες και στην δωρεά Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος στις Δημόσιες Τράπεζες.

27ηΑμφικτιονία1

Τα παραπάνω τονίζονται, μεταξύ άλλων, στο ψήφισμα της 27ης Αμφικτιονίας Συλλόγων και Φορέων Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδος στην τελετή λήξης της 27ης Αμφικτιονίας που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Οκτωβρίου στην Πτολεμαΐδα.

Ολόκληρο το ψήφισμα που απέστειλε ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Θεόδωρος Τσαουσίδης:

:

 

«Όλοι εμείς οι σύνεδροι της 27ης Αμφικτιονίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε στην Πτολεμαΐδα της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, από τις 3- 5 Οκτωβρίου 2014, εγκρίνουμε το παρακάτω ψήφισμα:

Θεωρούμε ότι η ενημέρωση στα σχολεία πρέπει να αποτελεί βασική δράση των συλλόγων, γιατί όπου έχει εφαρμοστεί έχουμε μετρήσιμα αποτελέσματα της αύξησης νέων σε ηλικία αιμοδοτών.

Γι’ αυτό προτείνουμε στα στελέχη της Α/βαθμιας και Β/βαθμιας εκπαίδευσης να έχουν στενή συνεργασία με τους συλλόγους αιμοδοτών με στόχο να καλλιεργήσουν στην μαθητιώσα νεολαία πνεύμα εθελοντισμού και ιδιαίτερα εθελοντικής μη αμειβόμενης αιμοδοσίας.

Η δωρεά Οργάνων σώματος έχει δρόμο ακόμη, καθώς θα πρέπει να στηριχθεί από την πολιτεία και τους φορείς και να στελεχωθούν οι υπηρεσίες.

Επισημάνθηκε ότι το δημογραφικό πρόβλημα έχει προσλάβει εκρηκτικές διαστάσεις. Η συνεχώς αυξανόμενη υπογεννητικότητα και η γήρανση του πληθυσμού, έχει επιπτώσεις και στην Εθελοντική Αιμοδοσία. Καλούμε την πολιτεία να αντιμετωπίσει με υπευθυνότητα και σοβαρότητα το Δημογραφικό, καθιερώνοντας τώρα μία δημογραφική πολιτική συνεχή, ολοκληρωμένη και αποτελεσματική.

Σχετικά με τον ιό του Δυτικού Νείλου και την ελονοσία, ενημερωθήκαμε ότι τα κρούσματα βαίνουν μειούμενα. Ελπίζουμε να συνεχιστούν οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να εκλείψει οριστικά το πρόβλημα.

Για το ζήτημα του Ενιαίου Ηλεκτρονικού Μητρώου Εθελοντών Αιμοδοτών, είμαστε σε αναμονή των εξελίξεων και περιμένουμε να δούμε την υλοποίηση των προτάσεων-παρατηρήσεων που έχουν κάνει με την εμπειρία τους οι σύλλογοι μας.

Θεωρούμε τον θεσμό της Λαμπαδηδρομίας σαν κυρίαρχη δράση προσέλκυσης νέων εθελοντών αιμοδοτών και καλούμε την πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς να την υποστηρίξουν με κάθε δυνατό τρόπο.

Δυστυχώς η υποστελέχωση και η έλλειψη υλικών των δομών αιμοδοσίας δημιουργεί προβλήματα τόσο στους εθελοντές αιμοδότες, όσο και στους δωρητές μυελού των οστών, τους αιμοπεταλιοδότες και στην δωρεά Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος στις Δημόσιες Τράπεζες.

 

Με την ευχή όλα τα παραπάνω να ληφθούν υπόψη από τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας, για να καταστεί η χώρα μας αυτάρκης σε εθελοντικά προσφερόμενο ασφαλές αίμα.»

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team