Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Ψήφισμα της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας για το πετρέλαιο θέρμανσης
None

Ψήφισμα της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας για το πετρέλαιο θέρμανσης

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Το Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δυτικής Μακεδονίας σε συνεδρίασή του στις 18 Οκτωβρίου εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα αναφορικά με τη δραματική αύξηση του πετρελαίου θέρμανσης, με το οποίο ζητά να ληφθούν σοβαρά υπόψη οι ιδιαιτερότητες και οι κλιματολογικές συνθήκες της κάθε περιοχής, τονίζοντας ότι η Δυτική Μακεδονία δε μπορεί να αντιμετωπίζεται με τον ίδιο τρόπο, για παράδειγμα με την Κρήτη, τη στιγμή που ο χειμώνας στην Βόρεια Ελλάδα διαρκεί τουλάχιστον 7 μήνες με θερμοκρασίες συχνά πολύ χαμηλές και κάτω του μηδενός.
Στο ψήφισμα της ΠΕΔ αναφέρονται τα εξής:
1. Ζητούμε να ληφθούν σοβαρά υπόψη οι ιδιαιτερότητες και οι κλιματολογικές συνθήκες της κάθε περιοχής. Στη πλαίσιο αυτό η Δυτική Μακεδονία δε μπορεί να αντιμετωπίζεται με τον ίδιο τρόπο όπως για παράδειγμα με την Κρήτη τη στιγμή που ο χειμώνας στην Βόρεια Ελλάδα διαρκεί τουλάχιστον 7 μήνες με θερμοκρασίες συχνά πολύ χαμηλές και κάτω του μηδενός.
2. Τονίζουμε ότι μία νέα αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης θα έχει ως αποτέλεσμα να επιβαρύνει αφάνταστα τα νοικοκυριά και να οδηγήσει λόγω της δεινής οικονομικής κατάστασης της χώρας, χιλιάδες πολίτες σε εξαθλίωση.
3. Υπογραμμίζουμε επίσης ότι υπάρχει ορατός ο κίνδυνος να εκτιναχθεί το κόστος θέρμανσης τόσο στις σχολικές μονάδες όσο και στα δημοτικά και δημόσια κτίρια με αποτέλεσμα μια περαιτέρω μείωση των εσόδων της αυτοδιοίκησης.
4. Απαιτούμε να ληφθεί επιτέλους υπόψη στις αποφάσεις του Υπουργείου ότι στην περιφέρεια με τoν υψηλότερο δείκτη ανεργίας της χώρας, μια επιπλέον επιβάρυνση στο κόστος θέρμανσης θα οδηγήσει στην εξαθλίωση μια σημαντική μερίδα των συμπολιτών μας.
ΠΙΝΑΚΑΣ
ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ
1. Αντιπρόεδρο Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο
2. Υπουργό Εσωτερικών κ. Χάρη Καστανίδη
3. Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Παρασκευά Κουκουλόπουλο
4. Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας κα Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα
5. Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Δακή
6. Βουλευτές Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
1. Πρωθυπουργό κ. Γεώργιο Παπανδρέου
2. Πολιτικά κόμματα
3. ΚΕΔΕ
4. ΜΜΕ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team