Αρχική > Uncategorized > Χαλάρωση των μπλόκων;
None

Χαλάρωση των μπλόκων;

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Σε σύσκεψη των μπλόκων Βόρειας Ελλάδας στα Μάλγαρα, συμμετείχαν χτες οι εκπρόσωποι των μπλόκων της Δυτικής Μακεδονίας.
Από την έκβαση της σύσκεψης που συνεχιζόταν μέχρι αργά, αλλά και από τα αποτελέσματα της συνάντησης της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή, χτες το απόγευμα θα εξαρτηθεί το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων. Πάντως, οι αντοχές των αγροτών έφτασαν σε οριακό σημείο, καθώς διαφαίνονται σημάδια «χαλάρωσης» των μπλόκων, ενώ σε αδιέξοδο βρίσκεται και η κυβέρνηση που αναζητά τρόπους εκτόνωσης.
Η κόπωση των αγροτών φαίνεται τόσο σε πανελλαδικό όσο και σε επίπεδο Δυτικής Μακεδονίας, όπου προχτές αποχώρησε το μπλόκο της Κρυσταλλοπηγής, ενώ είναι λιγότερα τα μπλόκα που κλείνουν τους δρόμους. Απλώς παραμένουν τα τρακτέρ παραταγμένα, στις περισσότερες περιπτώσεις δεν δημιουργούν προβλήματα στην κυκλοφορία. Χτες στη Δυτική Μακεδονία, μόνο τα μπλόκα των Σερβίων και των Γρεβενών, έκλεισαν το δρόμο στη γέφυρα και στην Εγνατία αντιστοίχως, πράγμα που δεν συνέβη στα μπλόκα των αγροτών του Άργους Ορεστικού, του Αμυνταίου και της Νίκης.
Από την πλευρά της η κυβέρνηση προσβλέπει σε εκτόνωση, λόγω και του χιονιά, αλλά ευελπιστεί ότι οι αγρότες κατά τη συνάντηση του πανελλαδικού συντονιστικού με την κ. Μπατζελή, «θα εκτιμήσουν τα βήματα που έγιναν σε θεσμικό επίπεδο», αν και οι εκπρόσωποι των μπλόκων θεωρούν ότι «χρειάζονται συμπληρώσεις, διευκρινίσεις και χρονοδιαγράμματα».

Χ.Β.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team