Αρχική > Uncategorized > Χαιρετισμός του Αντινομάρχη Κοζάνης Γιώργου Μαργαρίτη στην εκδήλωση της «Πρόληψις»
None

Χαιρετισμός του Αντινομάρχη Κοζάνης Γιώργου Μαργαρίτη στην εκδήλωση της «Πρόληψις»

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Είναι ιδιαίτερη τιμή για την περιοχή μας που διοργανώνεται αυτή η εκδήλωση με θέμα την ασφάλεια της υγείας του αγροτικού πληθυσμού και τα μέτρα προστασίας από τη γρίπη των πτηνών.
Η γεωργία και η κτηνοτροφία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας μας, με αποτέλεσμα να διαθέτει μεγάλη ποικιλία τόσο σε καλλιέργειες όσο και σε κτηνοτροφική παραγωγή. Πρόκειται συνάμα όμως για έναν τομέα όπου πολλοί εργαζόμενοι έχουν χάσει τη ζωή τους , έχουν τραυματιστεί σε ατυχήματα στο χώρο εργασίας ή υποφέρουν από επαγγελματικές ασθένειες.
Ας μη λησμονούμε ότι ο αγροτικός πληθυσμός αποτελεί προπύργιο για την προστασία της δημόσιας υγείας. Δεδομένου ότι μέσω της αγροτικής παραγωγής εμπλέκονται στη διαδικασία διασφάλισης της ποιότητας της διατροφικής αλυσίδας, οι αγρότες μπορούν να συνεισφέρουν σημαντικά στην προάσπιση της δημόσιας υγείας. Η διασφάλιση της προσωπικής τους υγείας και της υγείας των οικογενειών τους είναι το πρώτο και βασικό βήμα στη λειτουργία τους αυτή. Κλασικό παράδειγμα αυτού του ρόλου τους αποτελεί η γρίπη των πτηνών.
Η περίπτωση της γρίπης των πτηνών απαιτεί ψύχραιμη, έγκαιρη και κυρίως σοβαρή επιστημονικά τεκμηριωμένη αντιμετώπιση.
Επομένως είναι επιτακτική ανάγκη να πραγματοποιούνται ανάλογες ημερίδες ενημέρωσης για τα ατομικά μέσα προστασίας αγροτών γιατί πρέπει να βελτιωθεί σημαντικά η ευαισθητοποίηση τους για την υγεία και την ασφάλειά τους.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team