Αρχική > Uncategorized > Φρένο στην αυθαιρεσία κατάληψης κοινόχρηστων χώρων
None

Φρένο στην αυθαιρεσία κατάληψης κοινόχρηστων χώρων

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Σε μια επιχείρηση πάταξης της αυθαιρεσίας σε ό,τι αφορά την κατάληψη κοινόχρηστων χώρων στην πόλη της Πτολεμαΐδας έρχεται να βάλει το δημοτικό συμβούλιο Πτολεμαΐδας, το οποίο στη συνεδρίασή του στις 18 Μαρτίου ενέκρινε την τροποποίηση του κανονισμού κοινόχρηστων χώρων, η εφαρμογή του οποίου ξεκινά από την επόμενη μέρα.
Σύμφωνα με το νέο κανονισμό που εισηγήθηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Κων/νος Ανδρεάδης, περιορίζεται ο χώρος έκθεσης προϊόντων των εμπορικών καταστημάτων στην οδό 25ης Μαρτίου, δημιουργούνται διάδρομοι τουλάχιστον 2 μέτρων για την διέλευση των πεζών μεταξύ των τραπεζοκαθισμάτων των καταστημάτων και απελευθερώνεται εντελώς από τραπεζοκαθίσματα η οδός Πλαστήρα (στενό ΟΤΕ) για να μπορεί να διέλθει ασθενοφόρο ή πυροσβεστικό όχημα, καθώς δίνεται η δυνατότητα στα καταστήματα της Πλαστήρα να εκθέτουν τραπεζοκαθίσματα στην κεντρική πλατεία.
Τα καφεστιατόρια στο κέντρο της πόλης υποχρεώνονται να αφήνουν διάδρομο για τους πεζούς 2 μέτρων στην κεντρική οδό, ενώ όπου τα πεζοδρόμια είναι μικρότερα θα υπάρχει διάδρομος 1,5 μέτρο από την πλευρά του δρόμου και στα πεζοδρόμια που το πλάτος τους είναι μικρότερο των 2 μέτρων απαγορεύεται η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων. Επίσης, με βάση τις διατάξεις το νέο κανονισμού, θα απομακρυνθούν από τους κοινόχρηστους χώρους όλες οι παράνομες κατασκευές περιχάραξης των χώρων των καφεστιατορίων (με γλάστρες, ζαρντινιέρες κλπ.) τα οποία μπορούν να τοποθετηθούν εντός του χώρου που παραχωρείται για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων.
Σημειωτέον ότι τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που βρίσκονται στη δυτική πλευρά της 25ης Μαρτίου (από Π. Τσαλδάρη μέχρι Μ. Αλεξάνδρου) και εκθέτουν τραπεζοκαθίσματα απέναντι στο χώρο της κεντρικής πλατείας δεν θα μπορούν να σερβίρουν τις πρωινές ώρες για λόγους ασφαλείας (διότι χρειάζεται να διανύουν την 25ης Μαρτίου), θα μπορούν όμως να σερβίρουν κατά τις απογευματινές ώρες που θα σταματά η κυκλοφορία στην κεντρική οδό.
Οι παρεμβάσεις του τροποποιημένου κανονισμού αφορούν και στα περίπτερα, τα οποία πλέον είναι υποχρεωμένα να ξηλώσουν τα διάφορα σταντ ή κατασκευές και τα ψυχαγωγικά παιχνίδια που φιλοξενούν και να διατηρούν πλέον δύο μόνο ψυγεία για παγωτά και αναψυκτικά.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Ανδρεάδης, απομακρύνονται πλέον οι κάδοι απορριμμάτων από την κεντρική πλατεία, ενώ το ωράριο φορτοεκφόρτωσης για την προμήθεια των καταστημάτων ορίζεται σε ώρες που είναι κλειστά τα εμπορικά καταστήματα: από 7.30π.μ.-10π.μ., από 2-3 το μεσημέρι και τις βραδινές ώρες από 9μ.μ.-10μ.μ. για να μην παρεμποδίζεται η κυκλοφορία των πεζών.
Την ευθύνη ελέγχου εφαρμογής των μέτρων που ορίζει ο νέος κανονισμός έχει η Δημοτική Αστυνομία η οποία και θα επιβάλλει τα προβλεπόμενα πρόστιμα στους παραβάτες σε περίπτωση αυθαίρετης κατάληψης κοινόχρηστου χώρου, ενώ με τρεις βεβαιωμένες παραβάσεις θα αφαιρείται η άδεια λειτουργίας του καταστήματος.

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Τροποποίηση Προγράμματος Δρομολογίων ΚΤΕΛ Αστικών Γραμμών Πτολεμαϊδας Α.Ε. από Δευτέρα,10 Μαΐου

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Δείτε επίσης στο E-PTOLEMEOS.GR: Κατασκευαστική Εταιρεία επιθυμεί να προσλάβει προσωπικό σε μορφή μόνιμης απασχόλησης η με σύμβαση εργασίας ...