Αρχική > Ελλάδα > Φοιτητές Β κατηγορίας όσοι εισάγονται με κατατακτήριες

Φοιτητές Β κατηγορίας όσοι εισάγονται με κατατακτήριες

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Δεν δικαιούνται μετεγγραφή, δωρεάν σίτιση, στέγαση σε εστίες, μειωμένες μετακινήσεις

9899DBE3C8652A2A90D223E8BAC494CB

Δεν δικαιούνται μετεγγραφής οι φοιτητές που έχουν εισαχθεί σε ένα τμήμα μέσω της διαδικασίας των κατατακτηρίων εξετάσεων αφού το δικαίωμα μεταφοράς της θέσης εισαγωγής το έχουν οι φοιτητές που έχουν εισαχθεί σε μια σχολή μέσα από τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Λόγω των οικονομικών συνθηκών που επικρατούν πολλοί φοιτητές αν και έχουν τη διάθεση να αποκτήσουν και άλλο έναν τίτλο σπουδών ώστε να καταφέρουν να αυξήσουν τα εφόδιά τους στην αγορά εργασίας παρόλα αυτά αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους.

Το θέμα της άνισης μεταχείρισης των φοιτητών που έχουν εισαχθεί μέσω κατατακτηρίων εξετάσεων το έφερε με ερώτησή της στη βουλή η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα Ξουλίδου. Στο κείμενό της τονίζει ότι οι φοιτητές δεν χαίρουν ευνοϊκής μεταχείρισης παρά το γεγονός ότι ήρθαν αντιμέτωποι με μια σκληρή σειρά εξετάσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φοιτητές που εισήχθησαν μέσω κατατακτηρίων δεν δικαιούνται μειωμένων μετακινήσεων, δωρεάν σίτιση, στέγαση στις φοιτητικές εστίες γεγονός που καθιστά πιο δύσκολη την ολοκλήρωση των σπουδών τους.

Η κα Ξουλίδου ζητά να μάθει εάν το Υπουργείο Παιδείας προτίθεται να επιτρέψει τις μετεγγραφές των φοιτητών που φοιτούν για δεύτερο πτυχίο καθώς και αν υπάρχει η πρόθεση να θεσπιστούν κοινωνικά κριτήρια ώστε να μπορέσουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.

Πηγή:  newsbeast.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team