Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Φέτος η εκδήλωση για την 65η επέτειο από τον τραγικό θάνατο του ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ
None

Φέτος η εκδήλωση για την 65η επέτειο από τον τραγικό θάνατο του ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Την Κυριακή 20 Ιουνίου 2010 και ώρα 11π.μ ακριβώς, πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη – κατά κοινή ομολογία – επιτυχία – εκδήλωση για την 65η επέτειο από τον τραγικό θάνατο του ηρωικού ηγέτη της Εθνικής Αντίστασης, του ιδρυτή και Πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ, ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ.
Από την προηγούμενη κιόλας ημέρα (19-6-2010) κατέφθασαν για το σκοπό αυτό στην περιοχή Μεσούντας Ν. Άρτας δύο λεωφορεία εξ Αθηνών με αντιστασιακούς της ΠΟΑΕΑ και του Πανελλαδικού Συλλόγου Μνήμης ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ, τρία Ι.Χ αυτοκίνητα, απ’ το παρ/μα της ΠΟΑΕΑ Πτολεμαΐδας και αρκετοί φίλοι και αντιστασιακοί από άλλες περιοχές της χώρας.
Η διανυκτέρευσή τους έγινε στην Άρτα και στο Βουλγαρέλι του δήμου Αθαμανίας.
Την Κυριακή (20-6-2010) παρόντες όλοι στην εκδήλωση εντός του αύλειου χώρου του Ιερού Ναού του Τ.Δ. Μεσούντας, εκεί όπου στις 16 Ιουνίου του 1945 κόπηκε ξαφνικά το νήμα της ζωής του ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ σε ηλικία 40 μόλις χρόνων, στην τοποθεσία «Φάγγος» δίπλα στον Αχελώο ποταμό, η οποία όμως εκδήλωση λόγω της ισχυρής και παρατεταμένης βρoχόπτωσης πραγματοποιήθηκε εντός του Ιερού Ναού, με τη συναίνεση φυσικά του σεβάσμιου ιερέα της Ενορίας, παπα- Αντώνη καθώς και του προέδρου του Δ.Σ του Δήμου Αθαμανίας κ. Γαλαζούλα Γρηγόρη και του προέδρου του Τ.Σ Μεσούντας κ. Μπουρελάκη Γιώργου.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης – όλοι – επέδειξαν απόλυτο σεβασμό και ευλάβεια στην ιερότητα του χώρου, γι’ αυτό και δεν σημειώθηκαν ακρότητες ή εκτροπές.
Υπεύθυνος του όλου προγράμματος το οποίο κατάρτισε ο πρόεδρος του Πανελλαδικού Συλλόγου Μνήμης ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ κ. Βασίλης Πριόβολος. Ερμής και ο Γ.Γ. του Συλλόγου κ. Χαράλαμπος Ρούπας και εφάρμοσε απαρεγκλίτως ως συντονιστής της όλης εκδήλωσης, υπήρξε ο κ. Απόστολος Αθανασιάδης – πρόεδρος της ΠΟΑΕΑ Πτολεμαΐδας.
Μετά την επιμνημόσυνη δέηση ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Βασίλης Πριόβολος – Ερμής κήρυξε την έναρξη της εκδήλωσης απευθύνοντας σύντομο περιεκτικό και εντυπωσιακό χαιρετισμό στους προσκεκλημένους.
Ακολούθησε επιβράβευση – τιμητική διάκριση στον καπετάν Ερμή για την πανεθνική αντιστασιακή του δράση και προσφορά απ’ το Π.Σ. της ΠΟΑΕΑ Δυτικής Μακεδονίας και αμέσως ο λόγος δόθηκε στο γιατρό κ. Μαϊντά Δημήτριο, σύζυγο της Αντιπροέδρου του Συλλόγου κ. Άριας, ανεψιάς του ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ, ο οποίος ως κύριος ομιλητής αναφέρθηκε εμπεριστατωμένα και λεπτομερειακά στα οράματα, στις αρχές, στις ιδέες, στις αξίες, καθώς και στον τραγικό θάνατο του ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ καταχειροκροτηθείς απ’ όλους τους παρευρισκομένους.
Ακολούθησαν ολιγόλεπτοι χαιρετισμοί και ως κατωτέρω:
1)Από τον πρόεδρο του Δ.Σ του Δήμου Αθωμανίας κ. Γρηγόρη Γαλαζούλα.
2)Την εκπρόσωπο της ΠΟΑΕΑ κ. Γιώτα Θεοδωροπούλου.
3)Τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ν. Άρτας κ. Δημήτριο Τσιρώνη.
4)Την κ. Τζένη Τσόκα – Βαρδούλη – συμβολαιογράφο, εκπρόσωπο της κίνησης για την ειρήνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
5)Τον πρόεδρο του Τ.Δ Μυρόφυλλου κ. Ράπτη Γεώργιο.
6)Τον κ. Καλλιρόη Ιωάννη, εκπρόσωπο απόγονων αντιστασιακών της ΠΟΑΕΑ Μαγνησίας και
7)Από τον κ. Απόστολο Αθανασιάδη, πρόεδρο Π.Σ. – ΠΟΑΕΑ Δυτικής Μακεδονίας και συντονιστή της εκδήλωσης, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε και τα εξής:
Δυστυχώς ο ΑΡΗΣ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ μένει ακόμη αδικαίωτος απ’ την επίσημη ελληνική μας ιστορία.
Αλλά, όπως ο σοφός Σωκράτης της αρχαιότητας, ο διάσημος πολιτικός και στρατηγός Θεμιστοκλής, ο δίκαιος Αριστείδης, ο τραγικός ποιητής Αισχύλος, ο Οδυσσέας Ανδρούτσος, ο Κολοκοτρώνης και ο Πλαπούτας του 1821, ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας Ιωάννης Καποδίστριας καταδικάσθηκαν σε θάνατο, εξορίσθηκαν, φυλακίσθηκαν ή και δολοφονήθηκαν, όμως τελικά δικαιώθηκαν, έτσι και ο ΑΡΗΣ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ, ο πρωταγωνιστής για την ελευθερία, την ανεξαρτησία, την κοινωνική δικαιοσύνη και την αληθινή δημοκρατία είναι μαθηματικώς βέβαιον πως συντόμως και αυτός θα δικαιωθεί από ολόκληρη την ελληνική μας κοινωνία.
Ακολούθησε η ανάγνωση πλήθους επιστολών προσκεκλημένων, αρχών, εκπροσώπων αντιστασιακών οργανώσεων, ΟΤΑ και λοιπών θεσμικών παραγόντων, οι οποίοι λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν παρευρέθησαν, έστειλαν όμως γραπτώς τα αισιόδοξα μηνύματά τους, καθώς και τις ευχές τους για «καλή επιτυχία» στην εκδήλωση.
Τέλος αφού έγινε κατάθεση στεφάνων στην προτομή του ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ από αρχές, εκπροσώπους Ο.Τ.Α., αντιστασιακών οργανώσεων και μεμονωμένα άτομα, ακολούθησε το πένθιμο εμβατήριο: επέσατε θύματα αδέλφια εσείς… και η εκδήλωση έληξε με την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.
Ένα μεγάλο ΕΥΓΕ αξίζει σ’ όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης, κυρίως όμως στον αποπνέοντα άρωμα αντιστασιακού ηγέτη και εκφραστή της αντιστασιακής μας διαδρομής, πρόεδρο κ. Πριόβολο Βασίλη- καπετάν Ερμή.
Θερμά συγχαρητήρια.

Ο Πρόεδρος του Π.Σ. της ΠΟΑΕΑ
Δυτικής Μακεδονίας
Απόστολος Αθανασιάδης

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team