Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας ΣΕΒΕ-ΕΕΔΕ. Δράσεις με έμφαση στην εξωστρέφεια και την ανάπτυξη επιχειρηματικής κουλτούρας
None

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας ΣΕΒΕ-ΕΕΔΕ. Δράσεις με έμφαση στην εξωστρέφεια και την ανάπτυξη επιχειρηματικής κουλτούρας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) και της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), υπέγραψαν την Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010 στα γραφεία του ΣΕΒΕ, ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ, κ. Βασίλης Θωμαΐδης και ο Πρόεδρος της ΕΕΔΕ κ. Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος.
 Η πολυετής τεχνογνωσία σε θέματα εξαγωγών του ΣΕΒΕ συνδυάζονται άριστα με την εμπειρία και την πανελλήνια δραστηριοποίηση της ΕΕΔΕ. Κύριος στόχος της στρατηγικής συνεργασίας των δύο φορέων είναι ο σχεδιασμός, η δημιουργία και η υλοποίηση δράσεων που θα αναπτύξουν την εξωστρεφή επιχειρηματική κουλτούρα στα στελέχη ελληνικών επιχειρήσεων και οργανισμών. Επίσης σκοπός της συνεργασίας θα είναι η ανάπτυξη δράσεων και πρωτοβουλιών για την ανάδειξη της Ελλάδας ως κέντρο εκπαίδευσης/κατάρτισης στελεχών επιχειρήσεων και οργανισμών στη Ν.Α. Ευρώπη.
 Οι γενικοί στόχοι της συνεργασίας των δύο φορέων είναι οι εξής:
 1.     Ανταλλαγή τεχνογνωσίας, εμπειρίας και σχεδιασμός, κατάρτιση και υλοποίηση προγραμμάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης σε στελέχη εξαγωγικών επιχειρήσεων ή οργανισμών και σε άτομα που επιθυμούν να απασχοληθούν σε αυτές
2. Υποβολή από κοινού και υλοποίηση προτάσεων σε εθνικά, κοινοτικά και διεθνή προγράμματα κοινού ενδιαφέροντος και ιδίως στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013.
3. Υλοποίηση κοινών εκδηλώσεων (ημερίδων, συνεδρίων, κ.ά.) και θέσπιση Βραβείων
4. Εκπόνηση μελετών, ερευνών και εκδόσεων σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος
5. Ίδρυση παραρτημάτων της ΕΕΔΕ στο εξωτερικό και ιδίως στις χώρες της Ν.Α. Ευρώπης
6. Προώθηση θεμάτων και δράσεων των δύο φορέων μέσα από τις ιστοσελίδες τους αντίστοιχα
 Πιο συγκεκριμένα, για το 2010 έχουν ήδη δρομολογηθεί οι εξής δράσεις:
1. Κοινά προγράμματα κατάρτισης
 Οργανώνεται σειρά εξειδικευμένων σεμιναρίων τα οποία θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Ελλάδα. Τα σεμινάρια, το κόστος των οποίων καλύπτεται από το 0,45% της εργοδοτικής εισφοράς, είναι ειδικά σχεδιασμένα για να καλύψουν τις ανάγκες των εξωστρεφών επιχειρήσεων και απευθύνονται σε επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων που ασχολούνται με το εξωτερικό εμπόριο ή επιθυμούν να διεθνοποιηθούν.
 Τα 6 πρώτα σεμινάρια που ήδη προγραμματίστηκαν για το πρώτο εξάμηνο του 2010, αφορούν:
– Διαδικασίες & τεχνικές εξαγωγών – εισαγωγών   
– Η ενέγγυα πίστωση & άλλα σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία του διεθνούς εμπορίου
– Εξαγωγικό μάρκετινγκ
– Έρευνα διεθνών αγορών 
– Στρατηγική τιμολόγησης εξαγωγικών επιχειρήσεων
– Προγραμματισμός & προϋπολογισμός εξαγωγικών δράσεων
2. Υποβολή προτάσεων σε πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου.
Στα πλαίσια του προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας Ελλάδα – Κύπρος 2007 – 2013 υποβλήθηκαν από τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος και εταίρο την Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων οι εξής προτάσεις χρηματοδότησης έργων:
Ανάπτυξη Δικτυακών Εφαρμογών για την Προώθηση της Εξαγωγικής Δυναμικότητας των Επιχειρήσεων της Διακρατικής Περιοχής (ψηφιακή εξωστρέφεια) με εταίρους το ΣΕΒΕ (επικεφαλής), την ΕΕΔΕ, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, την ΟμοσπονδίαΕργοδοτών και Βιομηχάνων  και την Κυπριακή Εταιρεία Ανάπτυξης Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΚΕΑΔΕ)
Ψηφιακά Κέντρα Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού με εταίρους το ΣΕΒΕ (επικεφαλής), την ΕΕΔΕ, την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού και την Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων.
 3.      Ανάπτυξη ενός νέου εξαγωγικού προγράμματος «8 βήματα για να εξάγετε»
 Με τη δράση αυτή αξιοποιείται  η τεχνογνωσία του ΣΕΒΕ, με τη χρήση της διεθνώς κατοχυρωμένης μεθοδολογίας «8 Steps to Export”, ενός εργαλείου που βοηθά στην διερεύνηση της εξαγωγικής ετοιμότητας των επιχειρήσεων, που πρώτη φορά παρουσιάζεται στην Ελλάδα. Η διαδικασία – παρακολούθηση σεμιναρίου εξαγωγικών θεμάτων και προσωπικό coaching – καταλήγει στην προετοιμασία ενός επιχειρηματικού σχεδίου, με στόχο οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις να προχωρήσουν στην περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους έχοντας υπόψη τους συγκεκριμένα βήματα και απαντήσεις σε ερωτήματα σχετικά με τη διεθνοποίησή τους.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team