Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Υπογράφτηκε η σύμβαση για κατασκευή αγωγού Τηλεθέρμανσης στην ΑΕΒΑΛ
None

Υπογράφτηκε η σύμβαση για κατασκευή αγωγού Τηλεθέρμανσης στην ΑΕΒΑΛ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Τη σύμβαση του έργου για την εγκατάσταση του πρώτου τμήματος του κεντρικού αγωγού διανομής της Τηλεθέρμανσης στην ΑΕΒΑΛ για το θερμοκηπιακό πάρκο (Ζώνη Θερμοκηπίων) και το ΒΙΟΠΑ, υπέγραψε την Πέμπτη ο δήμαρχος Πτολεμαΐδας Γρηγόρης Τσιούμαρης με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «ΤΕΚ Ενεργειακή ΑΕ», έργο που αναμένεται να καταστήσει ελκυστικότερη την εγκατάσταση επενδυτών στο ΒΙΟΠΑ ή στο Διαμετακομιστικό Κέντρο που πρόκειται να λειτουργήσουν στο χώρο αυτό.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 816 εκ. ευρώ και όπως τόνισε ο δήμαρχος κ. Τσιούμαρης η έκπτωση του έργου ανήλθε σε 59%, πράγμα που πιστοποιεί, όπως είπε, την πορεία της δημοτικής στη διαφάνεια διαχείρισης του δημοσίου χρήματος με την οποία κινείται.
Για «ένα έργο καθαρά στρατηγικής σημασίας» έκανε λόγο σε δηλώσεις του ο δήμαρχος, επισημαίνοντας παράλληλα ότι ο δήμος Πτολεμαΐδας έκανε την επιλογή να διαθέσει τα χρήματα του Τοπικού Πόρου Ανάπτυξης στη δημιουργία υποδομών αντί να τα ξοδέψει «σε πλατείες και πλακάκια» και τόνισε ότι η Τηλεθέρμανση αποτελεί ένα αναπτυξιακό κλειδί που κάνει ελκυστικότερες τις δομές που θα φιλοξενηθούν στο χώρο της ΑΕΒΑΛ, καθώς η δημοτική αρχή προσβλέπει στην ανάπτυξη του χώρου αυτού.
Ο δήμαρχος συμπλήρωσε ακόμη ότι η ανάδοχος εταιρεία έχει εμπειρία στην κατασκευή αντίστοιχων έργων καθώς είναι αυτή που κατασκεύασε τον αγωγό μεταφοράς Τηλεθέρμανσης από τον ΑΗΣ Καρδιάς, τα εγκαίνια του οποίου πρόκειται να πραγματοποιηθούν στις 15 Οκτωβρίου, κατά τον εορτασμό των Ελευθερίων της Πόλης.
Ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας κ. Σαμψάλης ανέφερε ότι ήδη η εταιρεία έχει προχωρήσει στην παραγγελία των υλικών και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι το έργο θα υλοποιηθεί σε μικρότερο από το διάστημα των 140 ημερών που προβλέπεται στη σύμβαση, ώστε να λειτουργήσει ως εφεδρικός σε περίπτωση βλάβης του υφιστάμενου, καθώς θα χρησιμοποιείται και για την τροφοδοσία της πόλης από τους Ατμοηλεκτρικούς Σταθμούς της περιοχής σε αντικατάσταση του παλαιού αγωγού μεταφοράς της Α΄ φάσης της Τηλεθέρμανσης.

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team