Αρχική > Uncategorized > Τραυματισμός δύο εργαζομένων στο Ορυχείο Νοτίου Πεδίου
None

Τραυματισμός δύο εργαζομένων στο Ορυχείο Νοτίου Πεδίου

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

«Άγιο» πρέπει να είχαν δύο συμβασιούχοι (8μηνίτες) στη ΔΕΗ οι οποίοι επέβαιναν σε ένα αυτοσχέδιο βυτίο πετρελαίου, που ανετράπη τα ξημερώματα της Παρασκευής στο Ορυχείο του Νοτίου Πεδίου, αφού ευτυχώς δεν τραυματίστηκαν σοβαρά.
Το νέο σοβαρό εργατικό ατύχημα σημειώθηκε στο Νότιο Πεδίο της ΔΕΗ γύρω στις 4 τα ξημερώματα της Παρασκευής, την ώρα που οι δύο συμβασιούχοι εργαζόμενοι πραγματοποιούσαν δρομολόγιο για τον ανεφοδιασμό μηχανημάτων του ορυχείου.
Σύμφωνα μάλιστα με καταγγελία του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΗ «Σπάρτακος», Γιώργου Αδαμίδη, το βυτιοφόρο όχημα ήταν στην πραγματικότητα ένα UNIMUG, «που με κάποια αυτοσχέδια πατέντα των εργαζομένων προστέθηκε ένα ντεπόζιτο και είχε μετατραπεί σε βυτιοφόρο» και φυσικά δεν είχε άδεια λειτουργίας για το έργο που επιτελούσε. Ζήτησε λοιπόν την απόσυρση των βυτίων πετρελαίων που κυκλοφορούν στους χώρους των ορυχείων, καθώς επίσης όλων των παλαιών οχημάτων και τη διενέργεια ελέγχων για να πιστοποιείται η αξιοπιστία των οχημάτων. Προειδοποίησε μάλιστα ότι το επόμενο διάστημα το συνδικάτο θα προβεί σε νέα κινητοποίηση για το θέμα αυτό, καθώς είναι επιτακτική η ανάγκη ελέγχου και ανανέωσης του γηρασμένου στόλου των οχημάτων που κινούνται στα ορυχεία της ΔΕΗ.
«Το νέο σοβαρό εργατικό ατύχημα με τον τραυματισμό των δύο συναδέλφων που συνέβη ξημερώματα Παρασκευής στο Νότιο Πεδίο, επιβεβαιώνει με δραματικό τρόπο τα όσα επανειλημμένα το Εργατικό Κέντρο Ν. Κοζάνης αλλά και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία έχουν καταγγείλει». Τα παραπάνω τονίζει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Κοζάνης, επισημαίνοντας μάλιστα ότι «ο τραυματισμός δύο νέων ανθρώπων στον αγώνα για την επιβίωση κάτω από τις σκληρές και αντίξοες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στους χώρους της ΔΕΗ, με μόνο κριτήριο τη λογική του κέρδους, έχουν αποφέρει το συγκεκριμένο ατύχημα που δυστυχώς δεν είναι και το μοναδικό».
Το Εργατικό Κέντρο Κοζάνης υπογραμμίζει ακόμη ότι το ατύχημα αυτό πρέπει επιτέλους να ευαισθητοποιήσει όλους τους εμπλεκόμενους στις διαδικασίες λειτουργίας στα ορυχεία της ΔΕΗ. «Κύρια η ΔΕΗ πρέπει να αντιληφθεί ότι δε μπορεί να σφυρίζει και να παρακολουθεί αδιάφορα όσα συμβαίνουν, συμβάλλοντας στη δημιουργία επικίνδυνου κλίματος για όλους τους εργαζόμενους στο χώρο των ορυχείων».
Το Εργατικό Κέντρο Κοζάνης ζητά επίσης από τους μηχανισμούς ελέγχου να εντείνουν τους ελέγχους «και να αποτρέψουν το καθεστώς ζούγκλας, κοινωνικής, που τείνει να εγκατασταθεί στα ορυχεία» και απαιτεί μέτρα ελέγχου, αστυνόμευσης και τήρηση των κανόνων ασφαλείας (συντήρηση οδοποιίας και αυτοκινήτων) για όλους και επιτέλους «να σταματήσει η απληστία για μεγαλύτερα κέρδη, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ανθρώπινα θύματα».

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team