Αρχική > Uncategorized > Τραγικές οι επιπτώσεις για την οικονομία της περιοχής μας από την περαιτέρω μετοχοποίηση της ΔΕΗ
None

Τραγικές οι επιπτώσεις για την οικονομία της περιοχής μας από την περαιτέρω μετοχοποίηση της ΔΕΗ

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Τον έντονο προβληματισμό του εκφράζει ο Σύνδεσμος Θερμοϋδραυλικών Ν. Κοζάνης σε σχέση με τις δυσμενείς εξελίξεις των τελευταίων ημερών που έχουν να κάνουν με το μέλλον της Δ.Ε.Η., με επιστολή του προς τους βουλευτές της περιφερειακής ενότητας Κοζάνης, τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, το δήμαρχο Κοζάνης, το Επιμελητήριο Ν. Κοζάνης, το Εργατικό Κέντρο Κοζάνης και τα σωματεία των εργαζομένων στη ΔΕΗ, στην οποία επισημαίνει τα εξής:
«Οι προθέσεις της Κυβέρνησης για περαιτέρω μετοχοποίηση της επιχείρησης κατά 17% θα έχει τραγικές επιπτώσεις για την οικονομία της περιοχής μας. Μία περιοχή που για πολλά χρόνια ήταν και είναι η ενεργειακή καρδιά της χώρας πληρώνοντας το τίμημα αυτό ακριβά με την υγεία των κατοίκων της και γι’ αυτό αυτά που οφείλαμε να διεκδικήσουμε έπρεπε να ήταν πολύ περισσότερα.
Η ενέργεια όπως και το νερό είναι κοινωνικά αγαθά και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τα ιδιωτικοποιεί και να τα περνά σε χέρια επιχειρηματιών με απρόβλεπτες ίσως συνέπειες. Βεβαίως υπάρχουν τεράστια ερωτήματα και ζητήματα σχετικά με το αν μπορεί η εκάστοτε κυβέρνηση ή ένας Υπουργός να πουλά δημόσια περιουσία και εκτάσεις που ανήκουν στον Ελληνικό λαό και πολύ περισσότερο στην τοπική κοινωνία.
Βέβαια πρέπει να τονίσουμε ότι πέρα από τις όποιες ευθύνες χρεώνονται στις κυβερνητικές αποφάσεις οφείλουν και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες να αναπροσαρμόσουν το ρόλο τους ως εργαζόμενοι μέσα στην επιχείρηση γιατί σίγουρα και αυτοί με τη σειρά τους έχουν ευθύνη για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σήμερα».

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team