Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > ΤΟ ΤΕΙ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ ΤΟΥ EmPower – ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
None

ΤΟ ΤΕΙ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ ΤΟΥ EmPower – ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Στο Glaubitz της Γερμανίας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010 η εναρκτήρια συνάντηση των εταίρων του έργου EmPower που αφορά στην Ενίσχυση Μικρομεσαίων επιχειρήσεων για δικτύωση προκειμένου να αξιοποιήσουν έξυπνες ενεργειακές λύσεις και νέες αγορές.
Στο έργο, το οποίο ενισχύεται από το πρόγραμμα Intelligent Energy της Ε.Ε. συμμετέχουν 12 φορείς από 4 Περιφέρειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συγκεκριμένα από την Ελλάδα ( Δυτική Μακεδονία,) από τη Γερμανία ( Saxony), την Ισπανία ( Aragon) και την Εσθονία ( Tartu) και θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2013.
Συγκεκριμένα, οι εταίροι του έργου είναι:
• Π.Δ.Μ.-Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (Ελλάδα)
• Κ.Τ.Ε – Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας Υπεύθυνος Δρ. Βασίλειος Κικής (Ελλάδα)
• ΑΝΚΟ – Αναπτυξιακή Εταιρεία Δυτικής Μακεδονίας (Ελλάδα)
• ZTS – Κέντρο Τεχνολογικής Ανάπτυξης της περιοχής Riesa-Grossenhain ( Γερμανία). Συντονιστής Εταίρος
• Aufbauwerk- Εταιρεία Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Λειψίας (Γερμανία).
• HHL- Σχολή Management της Λειψίας ( Γερμανία).
• CIRCE – Ερευνητικό Κέντρο Ενεργειακών Πηγών και Κατανάλωσης ( Ισπανία)
• TSP- Επιστημονικό Πάρκο του Tartu (Εσθονία).
• TC- Πανεπιστήμιου του Ταλίν ( Εσθονία).
Όπως ανέφερε ο Υπεύθυνος του Κέντρου Τεχνολογικής Έρευνας ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας Δρ. Βασίλειος Κικής, «το EmPower στοχεύει στη διάδοση « ευφυών» ενεργειακών τεχνολογιών, των οποίων οι δυνατότητες παραμένουν σε μεγάλο βαθμό αναξιοποίητες λόγω της έλλειψης εμπειρίας ή τεχνικών γνώσεων μεταξύ των σχεδιαστών ενεργειακών εγκαταστάσεων, ιδίως σε περιοχές όπου η τοπική προσφορά και η ζήτηση είναι ισχυρή, αλλά και ευρύτερα σε όλη την Ε.Ε.
Εταιρείες κατασκευής εξοπλισμού, αρχιτέκτονες, εγκαταστάσεις και άλλοι θα υποστηριχθούν να αξιοποιήσουν ευφυείς ενεργειακές λύσεις και να μεταφέρουν τα οφέλη στους πελάτες τους, ενεργοποιώντας έναν κύκλο οικονομικής και τεχνολογικής εξέλιξης που έχει ήδη εξεταστεί σε ορισμένες περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ορισμένες περιφέρειες εταίροι του EmPower είναι τεχνολογικοί «ηγέτες» ενώ άλλες αποτελούν αξιόλογες υφιστάμενες ή δυνητικές αγορές για τέτοιες λύσεις.
Στις δράσεις του EmPower συμπεριλαμβάνεται η εκπαίδευση εγκαταστατών ή τεχνικών συντήρησης, καθώς και άλλων βασικών φορέων παροχής υπηρεσιών, πχ. αρχιτεκτόνων, ειδικά όταν αυτοί σχεδιάζουν και συμβουλεύουν τους τελικούς χρήστες σχετικά με την επιλογή του κατάλληλου ενεργειακού εξοπλισμού.
Το έργο στοχεύει επίσης στην διάδοση των ευφυών ενεργειακών λύσεων στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις των περιοχών των εταίρων, στη δικτύωση μεταξύ τους και στην τόνωση της ζήτησης των πελατών. Τέλος το EmPower θα προσπαθήσει να ενισχύσει τη μεταφορά των τοπικών επιχειρηματικών καινοτομιών και τεχνολογιών μεταξύ των περιφερειών των εταίρων του προγράμματος».

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team