Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Το Βήμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης (1)

Το Βήμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης (1)

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


KOTSIDIS GIORGOS

Μετεγκατάσταση Μαυροπηγής

Το θέμα της Μαυροπηγής, για μία ακόμη φορά, βρίσκεται στην επικαιρότητα, από πρωτοβουλία των κατοίκων, οι οποίοι σε Λαϊκή Συνέλευση, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Χωριού, την Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2013, προσκάλεσαν την κ. Δήμαρχο να τους ενημερώσει με ξεκάθαρο τρόπο για τις προθέσεις της και τις προτάσεις της, ως προς τις κατά το δυνατόν να διατεθούν για το σκοπό αυτό περιοχές, με τα υπέρ και τα κατά της κάθε περιοχής.
Ομολογουμένως, έγινε μία προσπάθεια προς τη σωστή κατεύθυνση, ως όφειλε η παρούσα Δημοτική Αρχή, την οποία έπρεπε να είχε κάνει άμεσα με την ανάληψη των καθηκόντων της, δεδομένης της ακύρωσης, από το Συμβούλιο της Επικρατείας, σχετικού παλαιότερου “δημοψηφίσματος”, της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, ώστε να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος και οποιαδήποτε, πλέον, πρωτοβουλία να μη φαντάζει παρωχημένη και εξωπραγματική ή και σκόπιμα ενταγμένη σε άλλου είδους στοχεύσεις, και γιατί όχι, στην προεκλογική περίοδο.
Συχνά, τέτοιες περιόδους ήθιστε να επαναφέρονται στην επικαιρότητα θέματα χρονίζοντα, εξαιρετικού ενδιαφέροντος, που, όμως, προσφέρονται περισσότερο για εσωτερική κατανάλωση, δημιουργία εντυπώσεων και αποπροσανατολισμό, παρά ως προσπάθεια πραγματικής επίλυσης του προβλήματος. Επιπλέον, δεδομένης και της εντός των ημερών αναμενόμενης ολοκλήρωσης των αποζημιώσεων από τη ΔΕΗ, προς τους κατοίκους, το ενδεχόμενο ραγδαίων εξελίξεων ανά πάσα στιγμή αναμένεται να είναι ιδιαίτερα ορατό και απαιτεί εγρήγορση προς αποφυγή αιφνιδιασμού και καταστάσεων πανικού.
Προσωπικά, αν και παραβρέθηκα, χωρίς πρόσκληση, ούτε καν ενημέρωση, τόσο από το επίσημο όργανο της πρωτοβουλίας αυτής, αλλά και από την κ. Δήμαρχο, η οποία φρόντισε να παραβρεθούν τρεις Αντιδήμαρχοι και μάλιστα να είναι και πλαισιωμένη στην έδρα από Αντιδήμαρχο, παρακολούθησα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη συνέλευση, η οποία παρόλη την περιορισμένη παρουσία των κατοίκων, κατά τη δική τους εκτίμηση, είχε παλμό, απόψεις και προτάσεις, οι οποίες αν είχαν αξιοποιηθεί έγκαιρα, τότε το σημερινό αδιέξοδο, ίσως, φάνταζε λιγότερο εφιαλτικό.
Τι είναι, όμως, εκείνο που κάνει τα πράγματα τόσο δύσκαμπτα, μυστήρια και δυσεπίλυτα; Σίγουρα, σημαντικό μερίδιο ευθύνης επιμερίζεται στη παθογένεια που μας διακατέχει, ώστε να αναπτύσσονται πρωτοβουλίες, εν κρυπτώ, χωρίς διαφάνεια, χωρίς αλήθεια.
Η αλήθεια ελευθερώνει είπε στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Ιόβης, στον Ιερό Ναό του Αγίου Στεφάνου, την ημέρα του εορτασμού της απελευθέρωσης της Πόλης. Γιατί, λοιπόν, αρνείστε κ. Δήμαρχε την αλήθεια και την εφαρμογή των Νόμων που οφείλετε να τηρείτε με θρησκευτική ευλάβεια;
Η πρότασή σας στην εν λόγω συνέλευση, ότι η περιοχή στο κυνοκομείο, εκτός από λαχανόκηπους και κοινωφελείς σκοπούς, όπως υποστηρίξατε στο Δημοτικό Συμβούλιο δις, αποτελεί μία από τις τρεις λύσεις και μάλιστα σε προτεραιότητα (η μία είναι αποκλειστική πρόταση των κατοίκων), και η οποία αφού δεν έγινε αποδεκτή με ενθουσιασμό, όπως περιμένατε, αλλά με σκεπτικισμό, ακόμη και ως προς την καταλληλότητά της, χωρίς την αξιολόγησή της από τους κατοίκους, αναφέρατε το ακραίο και καταλυτικό για το Δημοτικό Συμβούλιο, από το οποίο αποκρύψατε τις ξεκάθαρες προθέσεις σας, ότι “θα σας ενημέρωνα και θα σας την παρουσίαζα πριν προβώ σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία και αγορά στην περιοχή”! Τόσο απλά, τόσο αβίαστα… Τα όποια επιχειρήματά σας που οδήγησαν στην προσφιλή σας τακτική να μην ενημερώνετε με ειλικρίνεια το Δημοτικό Συμβούλιο, ως οφείλετε και κατά νόμον για το αντίθετο, τι έγιναν;
Κλείνοντας, θέλω να αναφέρω ότι η διαπίστωση των κατοίκων “μετά από τρία χρόνια είμαστε πάλι στο μηδέν”, σίγουρα δεν τιμά την παρούσα Δημοτική Αρχή στο σύνολό της. Προσωπικά, όπως και σε παλαιότερο δημοσίευμά μου, δηλώνω “Μαυροπηγιώτης”, στο πλευρό των κατοίκων, οι οποίοι δικαιούνται επιλογής, αλλά δικαιούνται και ηθικής δέσμευσης όλου του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να ξεπεράσει εαυτόν και να ταχθεί αλληλέγγυο στο πλευρό τους με ξεκάθαρο, ειλικρινή τρόπο και ταχύτατες, πλέον, διαδικασίες.
Η μετεγκατάσταση της Μαυροπηγής, όπως και κάθε άλλου οικισμού του Δήμου, αποτελεί κορυφαίο γεγονός πρώτης προτεραιότητας και στην προσπάθεια υλοποίησής της δεν περισσεύει κανείς. Απεναντίας, απαιτείται αλήθεια, διαφάνεια, συστράτευση και όχι αγώνας εν κρυπτώ για δημιουργία εντυπώσεων και προσωπικών ωφελημάτων.

Με εκτίμηση
Γεώργιος Κωτσίδης
Επικεφαλής Αξιωματικής Αντιπολίτευσης
Δήμου Εορδαίας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team