Αρχική > Uncategorized > Τον Μάιο η προκήρυξη της νέας μονάδας της Πτολεμαΐδας
None

Τον Μάιο η προκήρυξη της νέας μονάδας της Πτολεμαΐδας

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Πολύ σύντομα, κατά τον Μάιο, αναμένεται να προκηρυχθεί η κατασκευή της νέας μονάδας της ΔΕΗ στην περιοχή, η «Πτολεμαΐδα 5», αλλά και να επαναπροκηρυχθεί η δεύτερη μονάδα στη Μελίτη Φλώρινας, ενώ ζήτημα χρόνου είναι η πρόσληψη των 2.035 επιτυχόντων από τον τελευταίο μεγάλο διαγωνισμό της ΔΕΗ.
Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο πρόεδρος της ΔΕΗ Τάκης Αθανασόπουλος ερωτώμενος σχετικά από δημοσιογράφους στο περιθώριο των εργασιών του 48ου γενικού συμβουλίου της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ (ΕΤΕ/ΔΕΗ) που πραγματοποιήθηκε στην Πτολεμαΐδα στις 20 και 21/3. Σημείωσε μάλιστα ότι οι υπηρεσίες της ΔΕΗ εξετάζουν όλες τις λεπτομέρειες, όλα όσα πρέπει, ώστε να μην επαναληφθεί το φαινόμενο του άγονου διαγωνισμού για την κατασκευή του νέου σταθμού Μελίτης, όπου δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από υποψήφιους κατασκευαστές.
Ερωτώμενος για τα δύο πρόσφατα περιβαλλοντικά επεισόδια στη ΔΕΗ (ΑΗΣ Πτολεμαΐδας και διαρροή πετρελαίου στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου) είπε ότι είναι ένας από τους λόγους που ήρθε στην περιοχή ήταν για να ενημερωθεί, και για το λόγο αυτό είχε συνάντηση με διευθυντικά στελέχη του σταθμού και της επιχείρησης στην περιοχή. Σημείωσε μάλιστα ότι η ΔΕΗ ενδιαφέρεται να διασφαλίσει ότι δεν θα επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα διότι «κοστίζουν στην εταιρεία και στην περιοχή». Δήλωσε επίσης ότι ένα από τα θέματα ενημέρωσής του επρόκειτο να είναι η επάρκεια τροφοδοσίας των σταθμών της περιοχής, καθώς σε δύο μονάδες του λεκανοπεδίου η ποσότητα και η ποιότητα του λιγνίτη δεν είναι στα επίπεδα που απαιτείται.
Απαντώντας σε ερώτημα του «Π» γιατί αργούν οι νέες προσλήψεις στη ΔΕΗ είπε ότι, για τις 2.035 θέσεις που προκηρύχθηκαν ήταν ένας δύσκολος διαγωνισμός γιατί υποβλήθηκαν πάνω από 52.000 υποψηφιότητες και έγιναν και πολλά λάθη από τους υποψηφίους, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλές ενστάσεις, η εξέταση των οποίων τελείωσε και «είμαστε έτοιμοι να τις στείλουμε στον ΑΣΕΠ για έγκριση και σε 15 μέρες – ένα μήνα θα τις εγκρίνει». Αναφέρθηκε όμως και σε άλλες προκηρύξεις προσλήψεων λέγοντας ότι «έχουμε ήδη στον αέρα και άλλες προκηρύξεις» και μίλησε για 142 θέσεις, για 120, 277 και 300 στα ορυχεία.
Ο κ. Αθανασόπουλος χαιρετίζοντας τις εργασίες του γενικού συμβουλίου της ΕΤΕ διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις και μείωση των αποδοχών των εργαζομένων στην επιχείρηση και πως σε αντίθεση με άλλους εργαζόμενους «θα εισπράξουν το 2009 αξιοζήλευτες αυξήσεις». Αναφερόμενος πάντως στους στόχους του επιχειρησιακού σχεδίου της ΔΕΗ είπε ότι οι στόχοι του υπαγορεύουν τη μείωση και τον εξορθολογισμό των δαπανών της επιχείρησης ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αυτοχρηματοδότηση των νέων επενδύσεων της με την εξοικονόμηση στην εξαετία ποσού 2,2 €.
Τη διαβεβαίωση του Υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη ότι η ΔΕΗ θα συνεχίσει να αποτελεί τη βάση, το επίκεντρο του ενεργειακού συστήματος της χώρας, μετέφερε ο σύμβουλος του ΥΠΑΝ Αντώνης Μαρίνος. Επισήμανε ότι η ενέργεια στηρίζεται και θα συνεχίσει να στηρίζεται στη ΔΕΗ, μια ΔΕΗ ανταγωνιστική με ίσους όρους, όπως επιβάλλει το Κοινοτικό Δίκαιο, που θα αναπτύσσεται και θα εκσυγχρονίζεται αλλά και θα συνεχίσει να διατηρεί τον κοινωνικό της ρόλο και ότι οι πολίτες θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν φθηνές υπηρεσίες σε ανταγωνιστικές τιμές. Τόνισε ακόμη την ανάγκη να γίνουν γρήγορα επενδύσεις για να καλυφθεί ο κενός χώρος στην ενέργεια, με ταυτόχρονη όμως φροντίδα για το περιβάλλον, επαναλαμβάνοντας την έμφαση που δίνει το ΥΠΑΝ και η κυβέρνηση στις ΑΠΕ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας).

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team