Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Τον Ιούνιο τα πρώτα υδροπλάνα στη Βεγορίτιδα

Τον Ιούνιο τα πρώτα υδροπλάνα στη Βεγορίτιδα

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

ptolemeos22-2

Παρουσιάστηκε χθες Παρασκευή, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου το πλάνο για την αδειοδότηση του υδατοδρομίου της Βεγορίτιδας. Σε μία εκδήλωση που είχε πανηγυρικό χαρακτήρα, παρουσιάστηκαν μεταξύ άλλων τα πολύ σημαντικά οφέλη που θα υπάρξουν για την περιοχή από μία πολύ μεγάλη υποδομή, η οποία θα βοηθήσει στο να βγουν από την απομόνωση, περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας.
Το θέμα της αδειοδότησης του υδατοδρομίου, χειρίστηκε ο αρμόδιος υφυπουργός Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων, Μιχάλης Παπαδόπουλος, σε άριστη και συντονισμένη συνεργασία τόσο με τον Δήμαρχο Μάκη Ιωσηφίδη, και τους φορείς του Δήμου Αμυνταίου, όσο και με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Ο κ. Παπαδόπουλος, σημείωσε πως από τις πρώτες μέρες ανάληψης των καθηκόντων του, είδε πολύ ζεστά το ζήτημα, καθώς λόγω της σχέσης του με την περιοχή, είχε δει από παλιότερα τα πολυεπίπεδα οφέλη που θα είχε η ευρύτερη περιοχή του Αμυνταίου από την υλοποίηση του έργου. Πρόσθεσε, τέλος, πως είναι δεδομένη η αδειοδότηση του υδατοδρομιου διότι ο δήμος Αμυνταίου κινήθηκε γρήγορα και αποτελεσματικά. Σημειώνεται πως η αδειοδότηση, δεν ήταν εύκολη υπόθεση, καθώς απαιτούσε πλήθος μελετών και διαδικασιών, οι οποίες ορίζονται από ένα καινούριο νομικό πλαίσιο.
Ο Δήμαρχος Αμυνταίου, Μάκης Ιωσηφίδης, μίλησε για ένα σημαντικό εργαλείο που αποκτά η περιοχή, σε μία πολύ δύσκολη περίοδο κρίσης: “Επιδιώκουμε να καλλιεργήσουμε τον θρησκευτικό, αγροτικό, βιομηχανικό τουρισμό, και είμαστε απομονωμένοι. Πλέον ανοίγονται νέοι δρόμοι, και κάνουμε εύκολη την πρόσβαση για τους επισκέπτες της περιοχής μας.”
Την παρουσίαση πραγματοποίησαν στελέχη της εταιρίας «Ελληνικά Υδατοδρόμια» που έχει αναλάβει την εκπόνηση του φακέλου για την αδειοδότηση του υδατοδρομίου στη Βεγορίτιδα. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το έργο θα είναι έτοιμο στις αρχές του καλοκαιριού, και υπάρχει βούληση, τον Ιούνιο να δούμε το πρώτο υδροπλάνο να “δένει” στην ειδικά διαμορφωμένη προβλήτα. Οι υπεύθυνοι της εταιρείας, η οποία με τα αεροσκάφη της θα εκτελεί και τα δρομολόγια, μίλησε για πλειάδα δρομολογίων, από και προς προορισμούς τόσο της ηπειρωτικής χώρας, όσο και των νησιών του Ιονίου, όπου υπάρχουν και οι αντίστοιχες υποδομές. Όσο για τη συχνότητα των δρομολογίων, σημειώθηκε πως θα ρυθμιστούν από την αγορά, από τις ανάγκες δηλαδή που θα παρουσιάζονται κατά διαστήματα. Οι εκτιμήσεις πάντως, είναι πολύ αισιόδοξες.

φωτογραφία 2

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team