Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Τον Ιούνιο τα διόδια στον Πολύμυλο
None

Τον Ιούνιο τα διόδια στον Πολύμυλο

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Στη λειτουργία των διοδίων του Πολυμύλου, μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού, προσανατολίζεται το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το αρμόδιο υπουργείο έχει αποφασίσει να προβεί στην αλλαγή του χάρτη των διοδίων στο επόμενο δίμηνο, ενώ στο πλαίσιο αυτό, θα θέσει σε λειτουργία τα πρώτα διόδια της Εγνατίας οδού. Τα διόδια του Πολυμύλου που είναι έτοιμα από καιρό, είναι τα πρώτα απ’ όλα που θα τεθούν σε λειτουργία. Από τον Ιούνιο οι οδηγοί θα κληθούν να βάλουν βαθύτερα το χέρι στη τσέπη, καθώς το ταξίδι από και προς Θεσσαλονίκη, θα κοστίζει ακριβότερα. Κυρίως, θα επιβαρυνθούν οι πολίτες του νομού Κοζάνης και της Δυτικής Μακεδονίας, οι οποίοι ταξιδεύουν συχνά στην συμπρωτεύουσα, καθώς θα διέρχονται από έναν ακόμη σταθμό διοδίων.
Μάλιστα, πρέπει να σημειωθεί ότι στο επόμενο δίμηνο, δηλαδή ταυτόχρονα με την έναρξη της λειτουργίας των διοδίων του Πολυμύλου, πρόκειται να αυξηθούν και τα διόδια Μαλγάρων, αύξηση που θα κάνει πιο «αλμυρό» το ταξίδι για την Θεσσαλονίκη. Η αύξηση είναι της τάξης του 20%, οπότε η τιμή διέλευσης για τα ΙΧΕ αυτοκίνητα, από 2 ευρώ που είναι σήμερα θα αυξηθεί στα 2,40 ευρώ. Τα διόδια των Μαλγάρων, ένας από τους δύο εναπομείναντες σταθμούς διοδίων που ανήκουν στο Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας, είναι από τους πιο προσοδοφόρους σταθμούς για το ελληνικό δημόσιο, αφού οι ετήσιες εισπράξεις ανέρχονται περίπου σε 25 εκ. ευρώ.
Υπάρχει όμως και μία θετική παράμετρος στο θέμα των διοδίων, για τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα κατασκευαστούν τελικώς τα διόδια στην Κουλούρα Ημαθίας, τα οποία συμπεριλαμβάνονταν αρχικά στον χωροταξικό σχεδιασμό των δεκατριών διοδίων κατά μήκος της Εγνατίας οδού. Το υπουργείο Υποδομών αποφάσισε οριστικά να μην λειτουργήσει ο σταθμός διοδίων της Κουλούρας Ημαθίας, μειώνοντας τα διόδια κατά μήκος της Εγνατίας οδού σε δώδεκα. Τα διόδια της Κουλούρας προγραμματίζονταν να λειτουργήσουν μαζί με αυτά του Πολυμύλου, δηλαδή από τον Ιούνιο. Η ακύρωσή τους δίνει μία ανάσα, ωστόσο το συνολικό κόστος των διοδίων αυξάνεται σημαντικά για τους κατοίκους του νομού Κοζάνης και της Δυτικής Μακεδονίας, αφού θα πληρώνουν επιπλέον διόδια στον Πολύμυλο, αλλά και αυξημένα διόδια κατά 40 λεπτά του ευρώ στα Μάλγαρα.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team