Αρχική > Uncategorized > Τον δήμαρχο Πτολεμαΐδας τίμησαν οι Βλατσιώτες στο χορό τους
None

Τον δήμαρχο Πτολεμαΐδας τίμησαν οι Βλατσιώτες στο χορό τους

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Το μέλλον της κοινότητας Βλάστης εν όψει του νέου χάρτη της αυτοδιοίκησης με τον «Καλλικράτη», απασχόλησε μέχρι και την ετήσια χοροεσπερίδα του Συλλόγου Βλατσιωτών Πτολεμαΐδας που πραγματοποιήθηκε στις 23/1 σε γνωστό ξενοδοχείο, παρουσία επισήμων και πλήθους Βλατσιωτών και φίλων της Βλάστης.
Το θέμα αυτή τη φορά έθιξε στον χαιρετισμό του ο βουλευτής Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος ο οποίος μελαγχόλησε προσωρινά τους Βλατσιώτες, λέγοντας ότι στο σχέδιο «Καλλικράτης» δεν προβλέπεται να παραμείνει η Βλάστη Κοινότητα αλλά να ενταχθεί στον ευρύτερο δήμο Εορδαίας.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο σύλλογος τίμησε τον δήμαρχο Πτολεμαΐδας Γρηγόρη Τσιούμαρη, στον οποίο απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα ως ένδειξη αναγνώρισης της στήριξης του δήμου προς τον σύλλογο. Ο δήμαρχος χαρακτήρισε αυτονόητη τη στήριξη των πολιτιστικών συλλόγων του δήμου, αναφέρθηκε στην αγάπη του για τη Βλάστη και τους βλατσιώτες και δεσμεύτηκε για συνέχιση της υποστήριξης των δράσεων του συλλόγου.
Τους επισήμους και τον κόσμο που τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση καλωσόρισε η πρόεδρος του συλλόγου Γλύκα Καλπακίδου, η οποία ανακοίνωσε ότι παραλήφθηκε από τον σύλλογο το βιβλίο του μέλους του συλλόγου Μαριάνθης Βασβατέκη με τα τραγούδια της Βλάστης, το οποίο θα παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση του συλλόγου και της Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης που ήταν ο χορηγός της έκδοσης αυτής. Χαρακτήρισε μάλιστα την έκδοση αυτή μια σημαντική πρωτοβουλία καθώς η καταγραφή αυτή έρχεται να διασώσει την παράδοση της Βλάστης και ευχαρίστησε επίσης τον νομάρχη και τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση για τη χρηματοδότηση της έκδοσης.
Το χειροκρότημα του κόσμου έκλεψαν τα χορευτικά συγκροτήματα (εφηβικό και παιδικό) του συλλόγου που παρουσίασαν χορούς της Βλάστης, οι γυναίκες της χορωδίας που άνοιξαν τον χορό, καθώς και η ορχήστρα χάλκινων που με τους αυθεντικούς παραδοσιακούς ήχους της συνέβαλλε στο να κρατήσει το γλέντι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες .

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team