Αρχική > Uncategorized > Την Παρασκευή στην Πτολεμαΐδα ο ευρωβουλευτής Γ. Παπαστάμκος
None

Την Παρασκευή στην Πτολεμαΐδα ο ευρωβουλευτής Γ. Παπαστάμκος

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Την πόλη της Πτολεμαΐδας επισκέπτεται την Παρασκευή 27 Μαρτίου ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ., Καθηγητής Γιώργος Παπαστάμκος, με αφορμή πρόσκληση του 2ου Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) Πτολεμαΐδας.
Ο κ. Παπαστάμκος θα είναι κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση που διοργανώνει το 2ο Επαγγελματικό Λύκειο Πτολεμαΐδας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Άνοιξη της Ευρώπης» και θα μιλήσει για τον «Ρόλο του Ευρωβουλευτή στη σύγχρονη Ευρωπαϊκή πραγματικότητα».
Ο κ. Παπαστάμκος γεννήθηκε στο Πλατανόρευμα Κοζάνης το 1955 και έχει πλούσια ερευνητική, ακαδημαϊκή και πολιτική δραστηριότητα, καθώς: Το 1990 διετέλεσε Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και 1990-1993 Υφυπουργός Εξωτερικών.
Έλαβε μέρος σε συνόδους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και σε περισσότερα από 30 Συμβούλια Γενικών Υποθέσεων (υπουργών εξωτερικών).
Έλαβε, επίσης, ενεργό μέρος στις διαπραγματεύσεις για το σκέλος της «Πολιτικής Ένωσης» της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση, για το πακέτο Delors ΙΙ, για τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο, για τις «ευρωπαϊκές συμφωνίες» με τις χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης κ.ά. Εκπροσώπησε την Ελλάδα σε θεσμοθετημένες συναντήσεις των υπουργών εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με υπουργούς εξωτερικών τρίτων χωρών ή ομάδων χωρών (ΕΖΕΣ, κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης, Μεσογείου, ASEAN, AKE, Σαν Χοσέ κ.ά.).
Εκπροσώπησε την Ελλάδα σε συνόδους του Εcofin, σε υπουργικές συνόδους του ΟΟΣΑ και σε διακρατικές διυπουργικές συναντήσεις. Ανέλαβε νομοθετικές πρωτοβουλίες και διεξήγαγε διαπραγματεύσεις επί διεθνών οικονομικών θεμάτων.
Το 2004 εκλέχθηκε Ευρωβουλευτής.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team