Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Εκδηλώσεις > Τελετή Υποδοχής Ευρωπαίων Καθηγητών και Μαθητών στο Μουσείο Πτολεμαΐδας από το Γυμνάσιο Ανατολικού

Τελετή Υποδοχής Ευρωπαίων Καθηγητών και Μαθητών στο Μουσείο Πτολεμαΐδας από το Γυμνάσιο Ανατολικού

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


DSC09257

Θερμή υποδοχή επιφύλαξε στο Μουσείο της  Πτολεμαΐδας το Γυμνάσιο Ανατολικού στους 43 Ευρωπαίους καθηγητές και μαθητές, που βρίσκονται στην Εορδαία, στα πλαίσια εφαρμογής του προγράμματος Comenius, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και έχει τον τίτλο «Ευρώπη, μία εικόνα με χίλιες λέξεις».

«Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που αφορά τη σύμπραξη κάποιων Σχολείων σε Πανευρωπαϊκό Επίπεδο και υλοποιείται και από το Σχολείο μας, μετά από δύο ανάλογες επισκέψεις μας στην Αγγλία και Ισπανία» δήλωσε μιλώντας στον ‘’Π’’ ο Διευθυντής του Γυμνασίου Ανατολικού Χαρίλαος Πράπας, προσθέτοντας ότι τα παιδιά δείχνουν εντυπωσιασμένα αποκομίζοντας ωφέλιμες εμπειρίες και νιώθουν εξοικειωμένα με τον τόπο μας καθώς φιλοξενούνται από οικογένειες με τα παιδιά των οποίων, έχουν αναπτύξει φιλίες.

DSC09237 DSC09254

«Ημέρα γιορτής για το Γυμνάσιο Ανατολικού» χαρακτήρισε την εκδήλωση υποδοχής, η εκπαιδευτικός Γαλλικών Αθηνά Βαλσαμίδου, που ήταν και η ‘’ψυχή’’ της διοργάνωσης διευκρινίζοντας ότι η αποστολή θα παραμείνει μία εβδομάδα στην Εορδαία, ενώ καθημερινά το πρόγραμμα περιλαμβάνει επισκέψεις γνωριμίας στις πόλης όλης της Δυτικής Μακεδονίας.

Καλωσορίζοντας τα παιδιά και τους συνοδούς τους από τις χώρες Γαλλία, Ρουμανία, Ιταλία, Ισπανία και Αγγλία ο νεοεκλεγής Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης, τους συνεχάρη για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα ‘’Comenius’’ εξαίροντας και την προσπάθεια του Γυμνασίου Ανατολικού για την υλοποίηση του προγράμματος.

Αναφερόμενος ο κ. Ζαμανίδης στα οφέλη αυτών των επισκέψεων, επεσήμανε ότι θα είναι πολλαπλά, όπως ανταλλαγή γνώσεων, εμπειριών, σκέψεων και δημιουργικών προτάσεων προσθέτοντας ότι: «Η γνώση ενώνει και πρέπει να ενθαρρύνουμε τα παιδιά προς αυτή την κατεύθυνση διότι αποτελούν το μέλλον του τόπου μας».

DSC09254

Στη δυνατότητα που δίνει το πρόγραμμα στα παιδιά ώστε ανταλλάσοντας απόψεις, να φτιάξουν το πορτραίτο μιας Ευρώπης δυνατής και δημιουργικής αναφέρθηκαν στον χαιρετισμό τους η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Κοζάνης, ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης και όσοι πήραν το λόγο.

Τα φιλοξενούμενα παιδιά είπαν το δικό τους ‘’ευχαριστώ’’ στους διοργανωτές της εξαιρετικής εκδήλωσης, που επεφύλασσε και κάποιες εκπλήξεις με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.

ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team