Αρχική > Παραπολιτικά > ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΛΜΟΥ

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΛΜΟΥ

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Στη Δικαιοσύνη

Προσφυγή στη Δικαιοσύνη καταθέτουν οι τοπικοί φορείς του Μεσοβούνου, κατά της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ,για διαφυγόντα κέρδη.
Ο Σοφοκλής Σιδηρόπουλος, Αντιδήμαρχος Εορδαίας και επί χρόνια κοινοτάρχης Μεσοβούνου και Δήμαρχος Βερμίου καταγγέλλει τον Περιφερειάρχη Γιώργο Δακή, και τον Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Σόκουτη, ότι ευθύνονται αποκλειστικά διότι ενώ υπάρχει χρηματοδότηση, πάγωσε το έργο και δεν ολοκληρώνεται η κατασκευή του αγωγού, που θα συνδέσει τον κάμπο με τα τεράστια αποθέματα νερού, που υπάρχουν στο φράγμα.
Σχετική έρευνα δημοσίευσε ο ΠΑΛΜΟΣ τον προηγούμενο μήνα.
Η “Κοζανόστροφη” Περιφέρεια
Διαβάζουμε με ενδιαφέρον τα πανηγυρικά και θριαμβικά δημοσιεύματα, ότι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης επέλυσαν με ταχύτατους ρυθμούς, το ρυμοτομικό για την υπό δημιουργία του Πανεπιστημιούπολη “Κοζάνης” καθώς και του υπό ανέγερση Κέντρου Υγείας Σιάτιστας.
Μπράβο τους, και συγχαρητήρια σε όσους συνετέλεσαν, γιατί εμάς μας ικανοποιεί η πρόοδος του τόπου μας. Όμως υπάρχουν αντίστοιχα προβλήματα και στην Πτολεμαΐδα που θα έπρεπε και κάποιοι να ασχοληθούν για τη λύση τους.
Το κτίριο της Περιφέρειας στην είσοδο της πόλης για πάνω από 10 χρόνια παραμένει εγκαταλειμμένο λόγω ρυμοτομικού. Η πράξη εφαρμογής για 1.800 οικόπεδα από το στρατόπεδο μέχρι την  περιοχή ΚΕΠΤΣΕ παραμένει ανενεργή καθυστερώντας την οικιστική και οικονομική ανάπτυξη της Πτολεμαΐδας.
Ποιος θα ασχοληθεί με τα “Καϊλάρια”;
Βλέπετε ότι την Εορδαία την έχουν φτωχό συγγενή και στο περιθώριο του περιφερειακού ενδιαφέροντος.
Η περιφερειακή ενότητα Κοζάνης ας μετονομασθεί σε περιφερειακή ενότητα Κοζάνης – Σερβίων και την Εορδαία, ας την στείλουν στη Φλώρινα μήπως και εκεί βρει περισσότερο ενδιαφέρον.
Τα εγκαταλειφθέντα έργα, της Λιμνοδεξαμενής Αναρράχης, των φραγμάτων Μεσοβούνου, Μηλοχωρίου, ο Δρόμος Δυτικής Εορδαίας και άλλα, δείχνουν ότι έχουμε Περιφέρεια πολλών ταχυτήτων.
296 θέσεις στο Δήμο
Στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας στους Δήμους, όπως ανακοίνωσε την εβδομάδα που πέρασε, ο Υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης πρόκειται σε όλη την Ελλάδα να προσληφθούν 45.000 άνεργοι νέοι.
Το πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ με πεντάμηνη απασχόληση για ανέργους και αποτελεί μία μικρή ανάσα εν μέσω της μεγάλης κρίσης.
Για το Δήμο Εορδαίας οι θέσεις είναι 296 και οι διαδικασίες πρόσληψης θα ολοκληρωθούν το επόμενο δίμηνο, με στόχο οι άνεργοι να προσληφθούν τον χειμώνα, που έρχεται.
Για τη διαδικασία αιτήσεων και κατάθεση δικαιολογητικών θα ακολουθήσει νεώτερη ανακοίνωση.
Καθυστερούν αδικαιολόγητα
Σε προηγούμενο σχόλιο γράψαμε ότι η εργολαβία επέκτασης του Μποδοσάκειου, εγκρίθηκε από το Συμβούλιο επικρατείας και μάλιστα δεν υπήρξαν καθόλου προσφυγές.
Ανοίγει λοιπόν ο δρόμος για την εκτέλεση του έργου, προϋπολογισμού 11 εκατ. ευρώ, που σημαίνει εκτός των άλλων και θέσεις εργασίας.
Όμως εδώ και ένα μήνα περίπου, η περιφέρεια δεν βρίσκει χρόνο, να υπογράψει την σύμβαση και να εγκατασταθεί ο εργολάβος (Κ.ΤΕΧΝΙΚΗ).
Γιατί λοιπόν αυτή η κωλυσιεργία, που χάνεται γόνιμος καιρός για να πέσουν τα μπετά και να μην μας πιάσει ο χειμώνας; Ας ενεργοποιηθούν επιτέλους εκεί στην περιφέρεια και ας επιταχυνθεί η εκτέλεση του έργου.
Συγκινητική συνάντηση
Στην περιοχή μας ήταν την περασμένη εβδομάδα, ο τ. βουλευτής Λάζαρος Λωτίδης, προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις προς τιμήν του Μητροπολίτη Προύσης κ.κ. Ελπιδοφόρου.
Με τον σεβασμιότατο συνδέονται με σταθερή φιλία δεκαετιών και όταν ο Λάζαρος Λωτίδης αναφέρεται στην προσωπικότητα του Ιεράρχη, μιλά με ιδιαίτερο σεβασμό.
Στα πλαίσια λοιπόν αυτής της σχέσης και των τηλεφωνημάτων που αντηλλάγησαν, κανονίσθηκε συνάντηση, μεταξύ των δύο, στο μοναστήρι του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, στη γειτονική Άρδασσα.
Σημειώνεται, ότι ο Μητροπολίτης Προύσης, που είναι και Γραμματέας της Οικουμενικής Συνόδου αλλά και διευθυντής της Θεολογικής Σχολής, παρευρέθη και στις εκδηλώσεις στη μνήμη του Κοσμά του Αιτωλού.
Ο “προβοκάτορας” λαός
“Τρείς κι ο κούκος” στην προχθεσινή προγραμματισμένη και ιδιαίτερα οργανωμένη συγκέντρωση κάποιου ‘’συντονιστικού’’ Εορδαίας, στην Κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας.
Ο λαός απαθής , γύρισε την πλάτη σε κάποιους κατ’ επάγγελμα αντικυβερνητικούς, που μόνο στόχο έχουν το θόρυβο και την αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση.
Συντηρητικοί κατά βάση, οπισθοδρομικοί κατά σύστημα, αντιτίθενται σε κάθε μεταρρύθμιση, μη θέλοντας να αλλάξει τίποτα, προσπαθώντας να εκμαιεύσουν ψήφους και να δικαιολογήσουν την παλαιοκομματική τους πρακτική.
Οι προτάσεις και πάλι απουσίαζαν και η παλαιοντολογική τους ρητορική δεν βρίσκει πλέον οπαδούς. Eύλογα επεσήμαναν δύο ομιλητές, ο μεν πρώτος ότι ο αρνητισμός χωρίς απόψεις απορρίπτεται από το λαό, ο δε δεύτερος “είμαστε πολύ λιγότεροι από την προηγούμενη συγκέντρωση”.
Ας καταλάβουν λοιπόν οι κατ’ επάγγελμα επαναστάτες, που προσπαθούν να ποδηγετήσουν τον λαό, ότι ο λαός βρίσκεται αλλού, ματαιώνοντας τα σχέδιά τους και την επαναστατική τους γυμναστική.
Πανελλήνια προβολή
Έντονης προβολής σε Αθηναϊκά μέσα, έτυχε η παραίτηση της Δημοτικής Συμβούλου Σοφίας Απαζίδου από το συνδυασμό της Δημάρχου Παρασκευής Βρυζίδου, μάλιστα η εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ στο φύλλο του Σαββάτου, εκτός της είδησης, δημοσίευσε και φωτογραφία.
Όπως φαίνεται η κ. Απαζίδου “έξω πηγαίνει καλά”.
Πιστεύουμε και “μέσα” να ισχύει το ίδιο.
 Σεμινάριο Ποντιακής
Με διοργάνωση του πανελλήνιου συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών έγινε την περασμένη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη, πιστοποίηση εκπαιδευτών της ποντιακής γλώσσας.
Τα μαθήματα ποντιακής θα ξεκινήσουν σε πρώτη φάση τον Οκτώβριο, σε 30 πόλεις, μεταξύ των οποίων και η Πτολεμαΐδα.
Από την περιοχή μας μετείχαν στο σεμινάριο δύο Πόντιοι Εκπαιδευτικοί, ο Δάσκαλος Καζαντζίδης Ιωάννης (Δ/ντής Δημοτικού Σχολείου Κομνηνών) και ο Γρηγόρης Πουγαρίδης (συνταξιούχος καθηγητής τ. Δ/ντής 1ου Λυκείου Πτολεμαΐδας).
Σημειωτέον, ότι έχει εκτυπωθεί εγχειρίδιο της ποντιακής γλώσσας προς χρήση των εκπαιδευτών, όπου συμπεριλαμβάνεται και κείμενο του συμπολίτη μας, Πόντιου λογοτέχνη Κώστα Διαμαντίδη.
Να ερωτηθούν οι αρκούδες
Με ιδιαίτερη έκπληξη ακούσαμε ότι ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, η οργάνωση για την προστασία της αρκούδας, επέστρεψε δωρεά ύψους 5.000 ευρώ, επειδή προέρχονταν από τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.
Φθάσαμε ως εδώ δηλαδή. Και στις δωρεές να ισχύει το εφεύρημα του λεγόμενου “συνταγματικού τόξου”. Ως τώρα γνωρίζαμε ότι οι σύλλογοι με κοινωφελείς σκοπούς, είχαν ως πρωταρχικό καθήκον την αποστολή τους. Τώρα βλέπουμε το κατάντημα να ακολουθούν διχαστικές αντιλήψεις και νεορατσιστικές συμπεριφορές.
Η “Χρυσή Αυγή”, που είναι αναγνωρισμένο πολιτικό κόμμα, λειτουργεί στο κοινοβούλιο και υποστηρίζεται με παραπάνω από το 12% του εκλογικού σώματος, κατά την γνώμη του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, δεν έχει δικαίωμα να κάνει δωρεές για την περιβαλλοντική αναβάθμιση του τόπου.
Έλα όμως, που αυτοί που είναι στο λεγόμενο συνταγματικό τόξο, δεν κάνουν δωρεές, παρότι επιδοτούνται από το κράτος, ενώ είναι βουτηγμένοι στα χρέη και τη διαφθορά. Και γιατί αποκλείονται οι πάνω από 1 εκατομμύριο οπαδοί της “Χρυσής Αυγής” στο να έχουν ευαισθησίες και να προσφέρουν στη διάσωση της αρκούδας;
Νομίζουμε ότι το σωματείο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ έχει εκτραπεί του σκοπού του, πελαγοδρομώντας μέσα στα ψευτοδημοκρατικά πρότυπα, που προσπαθούν να περάσουν κάποιοι παρωχημένοι αριστεροί φωστήρες, οι οποίοι με την μονομέρεια και τους αποκλεισμούς, δυναμώνουν το φαινόμενο που λέγεται “ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ”.
Σε μία εποχή, που μαστίζεται από την κρίση δεν θα πρέπει τόσο εύκολα να αποποιούνται κονδύλια που χρειάζονται στην προσπάθεια επιβίωσης της αρκούδας. Αναρωτούνται πολλοί για το αν τα συμπαθή τετράποδα έχουν περισσότερο μυαλό από τα νεορατσιστικά δίποδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ.
 Η συνδρομή σας δυναμώνει τη φωνή σας
Σεπτέμβριος από την επόμενη εβδομάδα και όπως κάθε χρόνο, ο εισπράκτορας του ΠΑΛΜΟΥ σας επισκέπτεται για την ετήσια συνδρομή σας.
Αν λοιπόν χτυπήσει το κουδούνι σας, μην ανησυχήσετε. Το πιθανότερο είναι ν’ αντικρύσετε τον συνεργάτη του ΠΑΛΜΟΥ, με μία έγχρωμη απόδειξη, θεωρημένη δεόντως από την εφορία.
Η ανταπόκριση των συνδρομητών στην προσπάθειά μας, καθιέρωσε τον ΠΑΛΜΟ ως πρώτη εβδομαδιαία εφημερίδα στη Δυτική Μακεδονία, πιστή κάθε Τετάρτη στο ραντεβού της.
Για όσους δεν συναντήσει ο συνεργάτης μας, τους περιμένουμε στα φιλόξενα γραφεία μας. Και είπαμε: «Η συνδρομή σας, δυναμώνει τη φωνή σας».
 Οι αδιάκριτοι
Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team