Αρχική > Παραπολιτικά > Τα παραπολιτικά του Παλμού – Εντός, εκτός και επί τα αυτά…

Τα παραπολιτικά του Παλμού – Εντός, εκτός και επί τα αυτά…

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
PrintΘα βρεθεί συναίνεση;

Αυτό είναι πλέον το ζητούμενο απ΄ όλους τους συμπολίτες μας. Τα παλαιά σχήματα, κόμματα και παρατάξεις φαντάζουν παρωχημένα.
Η πόλη χρειάζεται ένα πρόσωπο, αποδεκτό από όλους που μπορεί να ηγηθεί ενός συνδυασμού προσωπικοτήτων χωρίς εξαρτήσεις και παλαιοκομματισμούς. Τον συζητούν όλοι. Του το ζητούν. Αυτός όμως εξακολουθεί να ανθίσταται.
Και μόνο η σκέψη ότι μπορεί να το αποφασίσει οδηγεί πολλούς να χάνουν τον ύπνο τους. Βλέπετε γνωρίζει καλά τα αυτοδιοικητικά πράγματα. Ξέρει από διοίκηση, έχει ευρύτατη κοινωνική προσφορά και λαμπρή επαγγελματική σταδιοδρομία.
Πολλά στον τόπο μας οφείλονται σ’ αυτόν. Ο ίδιος μετρημένος και σοβαρός παρακολουθεί τις εξελίξεις, ενημερωμένος για τα πάντα και παραμένει ενεργός πολίτης. Εμείς του συνιστούμε να παραγγείλει μία δημοκοπική έρευνα.
Χρόνος υπάρχει.
Αν και οι πολίτες είναι έτοιμοι να σπάσουν τις παραδοσιακές δεσμεύσεις διαγράφεται ελπιδοφόρο μέλλον.

ΚΟΥΙΖ

Κάποτε απέρριπτε, καταγγελτικά μάλιστα, τιμητική πρόταση του Γιώργου Δακή, να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιό του.
Τώρα, που δεν ασχολείται κανείς μαζί του, και βαρέθηκε την πολιτική μοναξιά, επιζητεί να θέσει εκεί υποψηφιότητα, επιζητώντας και μία καλή θέση, η οποία θα του προσδώσει κύρος και βαρβάτη αποζημίωση.
Δυστυχώς γι’ αυτόν, άλλαξαν τα δεδομένα. Ποιος είναι; Αυτός που το μόνο, που συμπαθεί, είναι ο καθρέπτης του σπιτιού του.


Θέμα… αρμοδιοτήτων

Στο γραφείο του στο υπουργείο ξημεροβραδιάζεται ο υφυπουργός μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος. Αρμοδιότητες πολλές δεν έχει, παρότι άλλα είχε συμφωνήσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Στο πλαίσιο αυτό, ο Μ. Παπαδόπουλος στην παρούσα φάση προσπαθεί τουλάχιστον να μην εκτεθούν ο Αντώνης Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία, καθώς ο Μ. Χρυσοχοΐδης σε πολλές περιπτώσεις κινείται μυστικοπαθώς.
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 3/8/2013

 

 

Στο στόχαστρο Ρακιντζή

Στο νομό μας και στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας επικέντρωσε το ενδιαφέρον του ο Επιθεωρητής της Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής.
Υποθέσεις έργων, υποθέσεις κακοδιαχείρισης, ο τοπικός πόρος και πλήθος καταγγελιών εμπλεκομένων οδηγούν σε μία σε βάθος διερεύνηση, ώστε να λάμψει η αλήθεια και να αποδοθούν ευθύνες, εφόσον υπάρχουν.
Αυτό φυσικά προστατεύει και τους αιρετούς, όταν βέβαια ασκούν σωστά τις αρμοδιότητές τους.
Αναμένουμε με ενδιαφέρον τα πορίσματα, ιδιαίτερα για κάποια έργα, που ξεπέρασαν κατά πολύ τον προϋπολογισμό τους και δεν λειτούργησαν ακόμη, αλλά και δεν προβλέπεται ποτέ να λειτουργήσουν.

Η εφημερίδα μας πολλές φορές τα έγραψε, αλλά όπως φαίνεται σε “ώτα μη ακουόντων”.

 

Μεταμεσονύκτιες συσκέψεις

Σάββατο βράδυ, αργά και η πόλη βρίσκεται πλέον στις αγκάλες του “Μορφέα”. Όμως ορισμένοι κυκλοφορούν και διαβουλεύονται.
Σε καφετέρια της περιοχής “παλαιού πάρκου” εθεάθη ο υποψήφιος Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης με τον πρώην αντιδήμαρχο και πρόεδρο της ΔΕΤΗΠ Κώστα Πολυχρονίδη, και φίλους τους να συζητούν την πολιτική κατάσταση και τις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.
Όπως φαίνεται η περίοδος διακοπών δεν είναι ικανή να αναστείλει την πολιτική δραστηριότητα, αφού το ενδιαφέρον και η ένταση κορυφώνονται. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι οι Δημοτικές εκλογές είναι σε λιγότερο από 10 μήνες.

 

 

Πρόκληση

Έντονες διαμαρτυρίες δημοκρατικών πολιτών ξεσήκωσε η αμετανόητη συμπεριφορά κύκλων του ΚΚΕ και των “θυγατρικών” του για την προσπάθεια καπελώματος της προχθεσινής εκδήλωσης, στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης.
Βέβαια αυτή η τακτική είναι γνωστή και από παλαιότερα. Κολλώντας αφίσες ταυτίζουν ΚΚΕ-ΔΣΕ και ΕΑΜ προσπαθώντας να αλλοιώσουν την Ιστορία και το νόημα της Εθνικής Αντίστασης, που είναι ενωτικό. Άλλωστε ο λαός έχει επανειλημμένα αποφανθεί γι’ αυτό το ζήτημα, και έγραψε την Ιστορία, δίδοντας και τα ανάλογα ποσοστά στις πολιτικές δυνάμεις.
Όσον αφορά για την μετέπειτα περίοδο, για τον αυτοκαλούμενο ΔΣΕ, ο λαός έδωσε την απάντησή του μέσω της συμμαχικής κυβέρνησης Φιλελευθέρων – Λαϊκών (Σοφούλη – Τσαλδάρη). Συνεπώς, σύντροφοι, τα καπελώματα και τις αλλοιώσεις στις γιάφκες και τις σέχτες σας.

 

Έρευνες

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αλλά και με ανησυχία ορισμένοι αναμένουν τα αποτελέσματα εισαγγελικής έρευνας, σε κληροδότημα της γειτονικής κοινότητας Βλάστης, όπου φέρεται να έκαναν “φτερά” εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.
Όπως έχουμε πληροφορηθεί εξετάσθηκαν περίπου τριάντα πέντε μάρτυρες και πολύ σύντομα, θα πέσει άπλετο φως, σε μία σοβαρή υπόθεση.
Με την ευκαιρία καλό, θα ήταν να γίνει και ανάλογος έλεγχος στο κληροδότημα ΚΕΧΑΓΙΑ, για να δούμε, αν προστατεύεται και αξιοποιείται κατάλληλα η περιουσία του ευεργέτη, τόσο στην Πτολεμαΐδα, όσο και στη Θεσσαλονίκη.

 

Δεν ήταν πολυτελείς

Ενοχλημένος φέρεται ο πρώην Δήμαρχος Γρηγόρης Τσιούμαρης, για πρόσφατο σχόλιό μας, που τον εμφάνιζε να κάνει πολυτελείς διακοπές στη Μύκονο.
Περιμέναμε ως δημόσιο πρόσωπο, που διοίκησε επί δύο τετραετίες το Δήμο, να είναι πιο ανεκτικός στη κριτική που ασκείται στα δημόσια πρόσωπα και να μην αισθάνεται το σύνδρομο της καταδίωξης, ιδιαίτερα από άτομα και μέσα, που στάθηκαν κοντά του στην πολιτική του διαδρομή. Δεν πειράζει, έτσι φαίνεται ότι είναι τα σημεία των καιρών. Ως δημόσιο πρόσωπο όχι μόνο οφείλει να δέχεται την κριτική, αλλά και να την επιζητεί.

Άλλωστε το να πάει κάποιος στη Μύκονο, σε μια εποχή κρίσης που βιώνουμε, υποδηλώνει και κάποια πολυτέλεια. Ο ίδιος δηλώνει ότι βρέθηκε εκεί προσκεκλημένος σε κοινωνική εκδήλωση. Άλλωστε και ο ίδιος κυκλοφόρησε φωτογραφίες του στο διαδίκτυο. Εμείς πάντως δεχόμαστε τη διευκρίνισή του. Δεν ήταν συνεπώς πολυτελείς οι διακοπές στη Μύκονο.

 

Μέχρι πότε;

Υπολειτουργούν εδώ και αρκετό καιρό οι φωτεινοί σηματοδότες στον Περδίκκα, έναν οικισμό που διανύουν καθημερινά εκατοντάδες οχήματα, αφού τον χρησιμοποιούν για να πηγαίνουν στις δουλειές τους στον ΑΗΣ και το Ορυχείο Αμυνταίου- Φιλώτα εκατοντάδες κάτοικοι της περιοχής, αλλά και κάτοικοι γειτονικών οικισμών του Δήμου Αμυνταίου που πηγαινοέρχονται στην Πτολεμαΐδα.
Οι διαμαρτυρίες των κατοίκων δεν φαίνεται να πιάνουν τόπο τόσο καιρό, γι’ αυτό και αναγκάστηκαν να ζητήσουν και τη συνδρομή συνεργατών της στήλης, ζητώντας να σχολιάσουμε το γεγονός και να καυτηριάσουμε την ολιγωρία των ιθυνόντων και δη της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης που κωφεύει, παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες του δημοτικού συμβούλου και κατοίκου του Περδίκκα, Απόστολου Λόφτσαλη.

 

Απόφραξη φρεατίων

Επιχείρηση καθαρισμού των φρεατίων ομβρίων υδάτων στην πόλη της Πτολεμαΐδας έχει ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης, Αποχέτευσης Εορδαίας (ΔΕΥΑΕ). Σύμφωνα μάλιστα με τα λεγόμενα του προέδρου της επιχείρησης, Γιώργου Καραΐσκου, η επιχείρηση αυτή θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, προκειμένου να μην κινδυνεύσουμε να πλημμυρίσουμε στην επόμενη γερή καταιγίδα που θα πλήξει την περιοχή.
Επί τη ευκαιρία να αναφέρουμε ότι ο καθαρισμός φρεατίων ξεκίνησε κυρίως από την περιοχή του Αγροκηπίου, όπου όχι μόνο είχε εντοπίσει η στήλη φραγμένα φρεάτια αλλά λόγω της κλίσης του εδάφους στην περιοχή εκείνη καταλήγουν τα νερά από κάθε ισχυρή νεροποντή.

 

Η προτομή του ευεργέτη

Για μία ακόμη φορά, με αισθήματα ντροπής αλλά και αγανάκτησης οφείλουμε να καταγγείλουμε την συμπεριφορά κάποιων “ανώνυμων” που εξακολουθούν να βάφουν και να βρωμίζουν με μπογιές και συνθήματα, την προτομή του αειμνήστου δωρητή Πρόδρομου Μποδοσάκη – Αθανασιάδη. Το πόσα χρωστά η περιοχή στον ευεργέτη και στο ίδρυμα (που τις ημέρες αυτές έκανε κι άλλες δωρεές) είναι γνωστό.
Όμως αποτελεί τουλάχιστον έλλειψη παιδείας και ασέβεια να ζωγραφίζουν στο μάρμαρο μουστάκια και γραβάτες, και να γράφουν διάφορες αηδίες.
Ο Δήμος καλείται να αποκαταστήσει τη ζημία, και να φροντίσει επιτέλους να φυλάγεται ο χώρος, τοποθετώντας Δημοτικούς Αστυνόμους όλο το εικοσιτετράωρο.

 

Mείωση στον ΦΠΑ

Στην Πτολεμαΐδα, δεν φαίνεται να έχει φθάσει η μείωση του ΦΠΑ στα καταστήματα ψυχαγωγίας και εστίασης. Οι καταστηματάρχες στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν άλλαξαν καταλόγους και δεν προέβησαν σε μείωση τιμών των παρεχομένων αγαθών.
Οι πελάτες λοιπόν πληρώνουν τις ίδιες τιμές και το κέρδος πηγαίνει στις επιχειρήσεις.
Ας είναι. Τουλάχιστον ας ανακάμψουν – όσο γίνεται – οι καταστηματάρχες, γιατί η πόλη μας δεν αντέχει σε άλλα λουκέτα.
Άλλωστε ο πολύς κόσμος, την περίοδο αυτή λείπει σε διακοπές και περιμένουν όλοι, την επιστροφή στο τέλος Αυγούστου.

 

Τα αδέσποτα

Οξύνεται πάλι το ζήτημα των αδέσποτων σκύλων, αφού οι σκυλοπαρέες γέμισαν την πόλη, εγκυμονώντας κινδύνους και ασθένειες.
Το περίεργο είναι ότι και αυτά, τις βραδινές ώρες επιλέγουν τον χώρο της κεντρικής πλατείας για τις βόλτες τους. Όπως διερευνήσαμε ήδη στο δημοτικό κυνοκομείο φιλοξενούνται 250 σκύλοι, για τους οποίους η Δημοτική Αρχή διέθεσε 25.000 ευρώ για προμήθεια σκυλοτροφών.
Δεν έχει βέβαια ολοκληρωθεί η σύνδεση της γεώτρησης προκειμένου να καθαρίζονται τα σπιτάκια τους και να κάνουν το μπάνιο τους, αλλά περιμένουμε εντός των ημερών.
Παρήγορο είναι το γεγονός, ότι διπλασιάσθηκαν οι χώροι των ατομικών τους διαμερισμάτων όπως ζήτησε η Κτηνιατρική Υπηρεσία και αναμένεται επιτέλους η έκδοση αδείας κυνοκομείου.

Οι αδιάκριτοι

 

Θεοσκότεινο 

PARKO AGROKIP

Φόβο προξενεί σε όποιον αποφασίσει τώρα το καλοκαίρι να δροσιστεί τις βραδινές ώρες στο Πάρκο Εκτάκτων Αναγκών στο Αγροκήπιο, καθώς είναι βυθισμένο σε βαθύ σκοτάδι. Διότι, τα περισσότερα φωτιστικά σώματα είναι σβησμένα ή σπασμένα από τα νεαρά άτομα που συχνάζουν στο συγκεκριμένο πάρκο, με αποτέλεσμα το πάρκο να είναι βυθισμένο στο σκοτάδι.Ακόμη όμως κι αν το γεγονός ότι το μεγαλύτερο πάρκο της πόλης της Πτολεμαΐδας είναι θεοσκότεινο, λόγω καταστροφών που προξενούν νεολαίοι που μπορεί να σπάζουν έτσι για πλάκα τις λάμπες, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για το γεγονός ότι η αρμόδια υπηρεσία του δήμου δεν έχει φροντίσει να τις αντικαταστήσει άμεσα και αφήνει ένα πάρκο, που προσφέρει ανάσα δροσιάς στον κόσμο, στα σκοτάδια

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team