Αρχική > Παραπολιτικά > Τα «παραπολιτικά» του ΠΑΛΜΟΥ

Τα «παραπολιτικά» του ΠΑΛΜΟΥ

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

entosektos

Σιδερένιος

antonakis nikos
Στα καθήκοντά του επιστρέφει ο Νίκος Αντωνάκης, Διοικητής του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου, μετά από μια μικρή περιπέτεια υγείας που πέρασε τις προηγούμενες εβδομάδες. Ευρισκόμενος στην Αθήνα για υπηρεσιακούς λόγους, υπέστη λοίμωξη του αναπνευστικού, και νοσηλεύθηκε σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας για αρκετές ημέρες. H απουσία του έκανε αίσθηση, καθώς πέρα από τα καθήκοντά του, είναι και ιδιαίτερα συμπαθής στην πόλη. Αφού ανέκαμψε, από σήμερα θα είναι στη θέση του. Του ευχόμαστε να είναι σιδερένιος.

Γάμος με πολλές παρουσίες

Στη Θεσσαλονίκη έγινε το Σάββατο που μας πέρασε, ένας γάμος που τράβηξε πολλά βλέμματα. Γαμπρός ήταν ο Γιάννης Αναστασιάδης, γιος του Βουλευτή Β” Θεσσαλονίκης, και φίλου της περιοχής μας, Σάββα Αναστασιάδη, και νύφη η Μαρία Ζαμπέρη. Παραβρέθηκε πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων σημαντικοί επιχειρηματικοί και πολιτικοί παράγοντες. Σε κεντρικό τραπέζι, στην δεξίωση που ακολούθησε, απαθανατίστηκαν οι επιχειρηματίες Ιβάν Σαββίδης και Δημήτρης Μελισσανίδης, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης Γιώργος Ορφανός, ο Υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Θεόφιλος Λεονταρίδης και ο πρώην Υπουργός Ευρυπίδης Στυλιανίδης. Κουμπάρος ήταν ο γνωστός έμπορος αυτοκινήτων Γιώργος Ματζώρος από την Αθήνα.

Εγκατάλειψη

SINTRIVANI PLATEIA PTOLDAS
Άθλιο θέαμα παρουσιάζει το σιντριβάνι με τα αγάλματα στην βόρεια πλευρά της κεντρικής πλατείας.
Τα πάντα βρώμικα, κατεστραμμένα, οι πίδακες δεν λειτουργούν και η μικρή πισίνα είναι γεμάτη από πάσης φύσεως σκουπίδια και βρωμόνερα, τα οποία έχουν δημιουργήσει βούρκο.
Είναι μία απαράδεκτη εικόνα για το πιο προβεβλημένο σημείο της πόλης και απαιτείται η άμεση παρέμβαση των αντιδημάρχων πρασίνου και καθαριότητας.
Το πρωί της Κυριακής, συμπολίτες μας που έκαναν την βόλτα τους, σχολίαζαν σκωπτικά μπροστά στο σιντριβάνι και τα εξής:
Το μόνο που λείπει από την πισίνα, είναι τα βατράχια. Ας τα προμηθευτεί ο Δήμος από τους Ψαράδες Πρεσπών, για να έχουμε δωρεάν μουσική όλο το εικοσιτετράωρο.

Οι νέες διοικήσεις
Με σχετική καθυστέρηση, αποφασίσθηκαν τελικά τα πρόσωπα, που θα στελεχώσουν τις διοικήσεις των Δημοτικών Επιχειρήσεων και των Νομικών προσώπων του Δήμου Εορδαίας.
Για την ΔΕΤΗΠ προτάθηκε ο Γιώργος Κάλφας, την ΔΕΥΑΠ ο Φώτης Ιορδανίδης, των ΚΟΙΠΑΠ ο Χρήστος Κατσίνας, την ΚΕΔΕ ο Γιώργος Σπενταμίδης και την επιτροπή παιδείας ο Γιάννης Αριστερίδης.
Μετά κι την τυπική τους έγκριση από την αποκεντρωμένη περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Ηπείρου, αναλαμβάνουν καθήκοντα και οφείλουν να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, γιατί τα προβλήματα της περιοχής δεν μπορούν να περιμένουν.
Παρέμβαση ουσίας

KARALEYTHRIS PANTELIS
Ουσιαστική προσπάθεια καταβάλει τις ημέρες αυτές, για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού συλλόγου ΚΑΛΟΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗΣ, σε μόνιμο ορίζοντα, το μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΗ Παντελής Καραλευθέρης.
Η φήμη του φιλανθρωπικού μας συλλόγου και του έργου, που επιτελεί έχουν φθάσει και στην Αθήνα η δε ΔΕΗ που θέλει να βάλει μία τάξη τον τομέα των χορηγιών, βλέπει με καλό μάτι τον ΚΑΛΟ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗ.
Ο Λάκης Καραλευθέρης, τις ημέρες αυτές σε επαφή με τον σύλλογο και τον πρόεδρό του Γιώργο Παπουλίδη συγκεντρώνει απολογιστικά στοιχεία για τους σιτιζομένους, και τα έξοδα του έτους προκειμένου να καταθέσει εδική εισήγηση στην ΔΕΗ, ζητώντας να γίνει μία προγραμματική σύμβαση, για την μόνιμη ενίσχυση του σωματείου.

Επίσκεψη Εφραίμ

efraim
Στην περιοχή μας θα βρεθεί το επόμενο δεκαήμερο, ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου του Αγίου Όρους π. Εφραίμ, προσκεκλημένος να συμμετάσχει σε θρησκευτικές εκδηλώσεις στον Ιερό Ναό Αγίας Σκέπης.
Ακόμη θα επισκεφθεί την Ιερά Μονή Κοσμά του Αιτωλού Αρδάσσης, όπου θα συναντηθεί με τον ηγούμενο και Αρχιερατικό μας επίτροπο π. Νικηφόρο.
Η επίσκεψή του αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και οι εκκλησιαστικές αρχές της Μητροπόλεως βρίσκονται σε συναγερμό, για την προετοιμασία των διαφόρων τελετών.

Καιρός για τις λακκούβες
Κάθε χρόνο μετά το θέρος, η Δημοτική Αρχή προβαίνει σε συντήρηση του ασφαλτικού οδοστρώματος.
Ο καιρός είναι κατάλληλος και πρέπει αυτή η εργασία να γίνει εντός του επομένου διμήνου, πριν εμφανισθεί ο χειμώνας και δεν μπορούν να γίνουν ασφαλτικές εργασίες.
Ήδη ο Σεπτέμβριος τελειώνει και τα χρονικά περιθώρια μικραίνουν, ενώ χειροτερεύει η κατάσταση στην πόλη και τα χωριά, ενώ οι διαμαρτυρίες των κατοίκων είναι συνεχείς.
Καλό θα είναι να υπάρχει και ένα τηλέφωνο στις Δημοτικές υπηρεσίες, όπου οι δημότες θα τηλεφωνούν, αναφέροντας τα προβλήματα στο οδόστρωμα, ώστε οργανωμένα να γίνεται η αποκατάσταση.

Ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ

politidis
Τα γραφεία της εφημερίδας μας επισκέφθηκε ο κινητικότατος Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Πολιτίδης, στα πλαίσια επαφών του με φορείς της περιοχής.
Σε συζήτηση με τον εκδότη της εφημερίδας μας ενημέρωσε για τις πολιτικές πρωτοβουλίες, της Νομαρχιακής του κόμματος, τις επισκέψεις και επαφές με όλους τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους και τις περιοδείες σε όλες τις περιοχές του Νομού.
Ακόμη ο κ. Πολιτίδης αναφέρθηκε στην πολιτική πλατφόρμα των αυτοδιοικητικών του κόμματος σε όλες τις βαθμίδες και τους στόχους εν’όψει εκλογών τις οποίες το κόμμα του βλέπει αρκετά σύντομα.

Κεντρική πλατεία για κάθε χρήση
Άσχημο το θέαμα που παρουσιάζει η κεντρική πλατεία. Σε αρκετά σημεία υπάρχουν εγκαταλελειμμένα τσαντίρια, τα οποία σποραδικά χρησιμοποιούνται από σωματεία και συλλόγους.
Ο καθένας στήνει ότι σεργκί θέλει, κάνοντας πριβέ εκδηλώσεις, συναυλίες, υπαίθριες εκθέσεις, ψησταριές και ότι βάζει ο νους σας, παρενοχλώντας τις λειτουργίες μίας κεντρικής πλατείας, την βόλτα κα την αναψυχή των συμπολιτών μας καθώς και τα παρακείμενα καταστήματα. Την όλη θλιβερή εικόνα έρχεται να επιβαρύνει η αυθαίρετη στάθμευση δεκάδων αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και ποδηλάτων.
Κατά τα άλλα είναι μία ευχάριστη ατμόσφαιρα, όπως θα έλεγε και ο αείμνηστος Ντίνος Ηλιόπουλος.

Ο ΠΑΛΜΟΣ ευχαριστεί
Τις ημέρες αυτές, όπως κάθε χρόνο, ο εισπράκτορας του ΠΑΛΜΟΥ, επισκέπτεται τους συνδρομητές μας, για την είσπραξη των ετήσιων συνδρομών τους. Ήδη πέρασε από το μεγαλύτερο μέρος της πόλης και σε εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό, οι πολυάριθμοι συνδρομητές μας τακτοποίησαν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις.
Την επόμενη εβδομάδα, ο συνεργάτης μας θα επισκεφθεί όσους δεν έχει συναντήσει και παρακαλούμε να των υποδεχθούν με την γνωστή ευχάριστη διάθεση, παραλαμβάνοντας και την έγχρωμη απόδειξή του, η οποία είναι θεωρημένη και γίνεται δεκτή από την εφορία.
Όσους για οποιοδήποτε λόγο, δεν καταφέρει να συναντήσει ο εισπράκτοράς μας, τους περιμένουμε με χαρά στα κεντρικά μας γραφεία. Με την συμπαράσταση των αναγνωστών ο ΠΑΛΜΟΣ θα συνεχίσει να είναι η καλύτερη τοπική μας εφημερίδα.
Οι αδιάκριτοι

img009

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team