Αρχική > Παραπολιτικά > Τα «παραπολιτικά» του ΠΑΛΜΟΥ

Τα «παραπολιτικά» του ΠΑΛΜΟΥ

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

entosektos

Η παρέα της αργίας
Σχεδόν μηδενικές οι αντιδράσεις για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές. Στην πόλη μας την Κυριακή (προχθές) ελάχιστοι οι διαμαρτυρόμενοι κάτω από ένα πλακάτ, και όχι όλοι εμποροϋπάλληλοι, φώναζαν με τις ντουντούκες εναντίον των καταστηματαρχών που λειτουργούσαν, εφαρμόζοντας το σχετικό νόμο.
Οι ελαχιστότατοι αυτοί εμποροϋπάλληλοι, δέσμιοι ιδεολογιών του παρελθόντος, υπεραμύνονταν ενός αναχρονιστικού μοντέλου, στο οποίο θέλουν να έχουν τον πρώτο λόγο. Λες και είναι συνέταιροι ή έχουν μετοχές στα καταστήματα και απαιτούν αυτοί να αποφασίζουν ή να έχουν συνδιοίκηση σε ξένες περιουσίες και ιδιοκτησίες.
Ο λαός θέλει να εξυπηρετείται όλες τις ημέρες και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να έχουν την ευκαιρία να αυξήσουν τα εισοδήματα τους.

Απορίες για τον αγωγό ΤΑΡ
Ερωτηματικά δημιουργεί η συνεχιζόμενη τακτική των υπευθύνων του διαδριατικού αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ που ως γνωστόν διέρχεται από την περιοχή μας.
Οι υπεύθυνοι με ανακοίνωση τους, σε εφημερίδα της Κοζάνης, καλούν τους θιγόμενους, να προσέλθουν στα γραφεία τους στην Πτολεμαΐδα, για να καταθέσουν αιτήσεις διόρθωσης, από 7/7/14 έως 8/8/14.
Όσοι το μάθουν. Και όσοι φυσικά διαβάζουν εφημερίδα της Κοζάνης. Δεν ξέρουμε τι εξυπηρετεί η παραπάνω τακτική.
Ή μήπως όσοι λιγότεροι το πληροφορηθούν τόσο, καλύτερα.
Το ότι στην Πτολεμαΐδα κυκλοφορούν τόσες εφημερίδες και μάλιστα με μεγάλη κυκλοφορία φαίνεται ότι δεν απασχολεί ιδιαίτερα τους υπευθύνους του αγωγού ΤΑΡ.
Οι φορείς της πόλης, έχουν το λόγο.

Διασυρμός
Βοά η περιοχή μας, αλλά και το πανελλήνιο με τον διορισμό σε κρατική θέση, προσώπου που δεν διέθετε επαρκή δικαιολογητικά και εξαπάτησε τους αρμοδίους.
Τις διάφορες απόψεις μας είχαμε εκθέσει την περίοδο, που γίνονταν οι διάφοροι διορισμοί από την νέα συγκυβέρνηση επισημαίνοντας μάλιστα το παρακάτω απόφθεγμα του Αντισθένη: «Εάν μία κοινωνία δεν μπορεί να ξεχωρίσει τους χρησίμους από τους αχρήστους, δεν έχει μέλλον». Τώρα δεν θα βγούμε να στηλιτεύουμε κατόπιν εορτής, όπως όλοι κάνουν, για να είναι και στη μόδα. Τώρα θα μιλήσει η δικαιοσύνη, βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους.

Άδειασε η πόλη
Βρισκόμαστε στη μέση της θερινής σεζόν και η Πτολεμαΐδα φαίνεται άδεια, αφού αρκετοί βρίσκονται σε διακοπές. Είτε στη θάλασσα, όσοι έχουν την δυνατότητα – υπάρχει και η κρίση – είτε στα χωριά τους και στα εξοχικά οι υπόλοιποι.
Ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα κυκλοφορούμε σε μία άδεια πόλη, όπου είναι χαλαρή η κυκλοφοριακή κίνηση και άνετα βρίσκει κανείς χώρο στάθμευσης για το αυτοκίνητό του.
Η ίδια άνεση υπάρχει στις δημόσιες υπηρεσίες και στις τράπεζες, και όλοι προετοιμάζονται για τον χειμώνα, που ελπίζουμε να είναι η τελευταία δύσκολη περίοδος.

Στη ΔΕΤΗΠ

ZAMANIDHS SAVAS
Τα κεντρικά γραφεία της τηλεθέρμανσης, επισκέφθηκε την Δευτέρα (προχθές) ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Εορδαίας, Σάββας Ζαμανίδης, συνοδευόμενος από ομάδα Δημοτικών του Συμβούλων.
Η επίσκεψη εκτός από εθιμοτυπική ήταν και ενημερωτική, αφού σε λιγότερο από 40 ημέρες θα αναλάβει η νέα Δημοτική αρχή, και θα πρέπει να έχει μία πληρέστατη ενημέρωση για την Δημοτική Επιχείρηση.
Το επόμενο διάστημα, ο Σάββας Ζαμανίδης θα εντείνει τις επαφές τις επισκέψεις και τις συσκέψεις του, προκειμένου να είναι έτοιμος να αναλάβει καθήκοντα και να εφαρμόσει το πρόγραμμα του.

Συνέντευξη

vrizido
Απολογιστική συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης θα παραθέσει στην εφημερίδα μας η Δήμαρχος Εορδαίας.
Η κ. Παρασκευή Βρυζίδου απαντά σε πλήθος ερωτήσεων, για την πρόσφατη εκλογική μάχη, τα πολιτικά της σχέδια και τις απόψεις της για την δύσκολη περίοδο που διέρχεται η αυτοδιοίκηση.
Ακόμη μιλά για τα έργα, που βρίσκονται σε εξέλιξη, για την οικονομική κατάσταση του Δήμου και των Δημοτικών Επιχειρήσεων.
Απαντά επίσης σε ερωτήσεις για το τι παραδίδει στη νέα Δημοτική αρχή και την στρατηγική που θα ακολουθήσει στη νέα περίοδο.

Εξαιρετικό έργο
Στο τέλος τους βρίσκονται οι εργασίες ανάπλασης της Βόρειας εισόδου της Πτολεμαΐδας (από Περδίκκα).
Ήδη αποπερατώθηκαν οι πεζοδρομήσεις οι πλακοστρώσεις πέριξ των εργατικών κατοικιών και σταδιακά ανάβει ο άπλετος φωτισμός με τις μεγάλες κολώνες οι οποίες έχουν φωτιστικά σώματα κυκλοφορίας, καθώς και ξεχωριστό φωτισμό για τους πεζούς.
Παράλληλα ξεκινά και το μεγάλο έργο ανάπλασης της Nοτίας εισόδου (από Κοζάνη) που πρόκειται να αναβαθμίσει πλήρως την εικόνα της Πτολεμαΐδας, κάτι που περιμέναμε δεκαετίες.

Εξαφανίζονται
Είδος υπό εξαφάνιση τα παγκάκια, γύρω από τις πλατείες και τους πεζοδρόμους. Όπως και οι δημοτικές βρύσες, τις οποίες κάποιοι τις κλείνουν ή με τα τραπεζοκαθίσματα και τις κατασκευές τους εμποδίζουν εκεί την πρόσβαση.
Κάποτε οι μεγαλύτερης ηλικίας συμπολίτες μας ερχόντουσαν στο κέντρο, για την βόλτα τους και κυρίως για να δροσιστούν. Τώρα με εξαφανισμένα τα παγκάκια και τις βρύσες, οι γεροντότεροι και τα παιδιά για να καθίσουν πρέπει να πληρώσουν και για να πιούν νερό, πρέπει να αγοράσουν μπουκαλάκι από μισό έως ένα ευρώ. Δυσπρόσιτο και απαγορευτικό το κέντρο.
Ώρα να σταματήσει αυτή η κατάσταση.

Πολυάσχολος
Δύο φορές μετέβησαν στην Αθήνα ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Σόκουτης και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Παπαδόπουλος, για να ξεπεράσουν τις γνωστές αγκυλώσεις, για την πράξη εφαρμογής στην περιοχή ΚΕΠΤΣΕ.
Την μία ο αρμόδιος Υπουργός κ. Σταϊκούρας μετέβει εκτάκτως στις Βρυξέλλες και την δεύτερη, είχε πολύωρες διαβουλεύσεις με την Τρόικα.
Πότε θα ευκαιρήσει ο κ. Υπουργός να διαβουλευθεί και με την περιοχή μας καθώς και με τους 1800 περίπου οικοπεδούχους, που με υπομονή Ιώβ, περιμένουν τα οικόπεδά τους για να τα αξιοποιήσουν;
Ο συμπολίτες μας υφυπουργός Μιχάλης Παπαδόπουλος οφείλει να τους τρίξει τα δόντια.
Εκκρεμοδικεί
Σε προκαταρκτικό στάδιο βρίσκεται ακόμη η υπόθεση της δικαστικής διερεύνησης
της κλοπής εξοπλισμού μεγάλης αξίας από τους χώρους της πρώην λιπασματοβιομηχανίας ΑΕΒΑΛ.
Αναφορά ωστόσο στη δικαστική εμπλοκή με τον εργολάβο που είχε αναλάβει την απομάκρυνση των παλιοσίδερων (σκραπ) από χώρους της ΑΕΒΑΛ, έγινε την περασμένη εβδομάδα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας.
Λέχθηκε ενημερωτικά ότι ο δήμος κέρδισε την πρωτόδικη δίκη εναντίον του εργολάβου που είχε αναλάβει την απομάκρυνση των παλιοσίδερων (σκραπ) από χώρους της ΑΕΒΑΛ και αφαίρεσε και υλικά που δεν περιλαμβάνονταν στην εν λόγω εργολαβία και ζητείται να τα παραδώσει, εκείνος όμως ζητά να του καταβληθούν μεροκάματα ποσού ύψους σχεδόν 300.000 ευρώ.
Η συγκεκριμένη δικαστική εμπλοκή όμως με την εκποίηση των σκραπ δεν έχει τελεσιδικήσει ακόμη, καθώς ο εργολάβος κατέθεσε προσφυγή στο Εφετείο εναντίον της πρωτόδικης απόφασης που κέρδισε ο δήμος Εορδαίας, με αποτέλεσμα να αργεί η έκβαση της δίκης.
Αναζητεί στέγη
Χώρο σε ένα από τα υπάρχοντα δημοτικά κτήρια που παραμένουν αναξιοποίητα προκειμένου να στεγαστεί, ζητά ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Ο Σωτήρας”.
Θέλουμε να μας παραχωρηθεί μια τέτοια δομή για τη στέγαση του συλλόγου και της χορωδίας μας, είπε ο πρόεδρος του συλλόγου Ισαάκ Νικολαΐδης κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων “ΣΩΤΗΡΕΙΑ 2014” και ζήτησε τη στήριξη της νέας δημοτικής αρχής. Δήλωσε μάλιστα πως σε περίπτωση που παραχωρηθεί στο σύλλογο κάποιο κτήριο που έχει κοντά του περιβάλλοντα χώρο ή κάποιο πάρκο ο σύλλογος αναλαμβάνει τη φροντίδα και του χώρου αυτού.

Οι αδιάκριτοι

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team