Αρχική > Παραπολιτικά > Τα «παραπολιτικά» του ΠΑΛΜΟΥ

Τα «παραπολιτικά» του ΠΑΛΜΟΥ

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

entosektos

Τέλος εποχής για το goody’s
Τίτλοι τέλους μετά από 17 χρόνια λειτουργίας της επιχείρησης εστίασης goody’s, στην Πτολεμαΐδα.
Με ιδιαίτερη θλίψη πληροφορηθήκαμε, ότι ο εξαιρετικός χώρος, που επί σειρά ετών φιλοξένησε μικρούς και μεγάλους, διακόπτει τη λειτουργία του.
Αιτία, η κρίση, η αλλαγή συνηθειών στην νεολαία, το μεγάλο κόστος λειτουργίας κλπ.
Μία μεγάλη επένδυση, πρωτοποριακή για την εποχή της, που υλοποίησε ο δημιουργικός επιχειρηματίας Ντίνος Γιαραμάζης, ξεχώρισε από την αρχή μεταξύ όλων των καταστημάτων της αλυσίδας. Παρέλαβε τον παλαιό κινηματογράφο ΡΕΞ των αδελφών Λευκόπουλου και διαθέτοντας τεράστια κονδύλια δημιούργησε ένα κόσμημα.
Στους φιλόξενους χώρους φιλοξενήθηκαν διάφορες εκδηλώσεις, και εργάσθηκαν πλήθος νέων συμπολιτών μας.
Σίγουρα θα μας λείψει.

Διασυρμός
Μετά τις μεγαλοστομίες περί αγώνων και καταγγελιών, για το νομοσχέδιο περί ‘’μικρής ΔΕΗ’’ είδαμε προχθές το πενιχρό συλλαλητήριο που οργάνωσε στην Αθήνα η ΓΕΝΟΠ.
Από την Πτολεμαΐδα και την Κοζάνη ένα μόνο λεωφορείο έφυγε για την Αθήνα και αυτό όχι γεμάτο.
Μεγάλη ξεφτίλα για το συνδικαλιστικό κίνημα της περιοχής, με τα δύο εργατικά κέντρα και τις δεκάδες πρωτοβάθμια σωματεία.
Ούτε καν οι λεγόμενοι συνδικαλιστές που ξεπερνούν τους 500 στο Νομό μας, δεν μετακινήθηκαν για να διαδηλώσουν στην Αθήνα.
‘’Η στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουν’’.
Διπλή συνεδρίαση

vryzidoy-viki-239x300
Υπερωρίες του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας, εν μέσω θέρους. Χθες το απόγευμα ορίσθηκαν δύο συνεδριάσεις εν συνεχεία. Η μία αφορούσε την έγκριση Ισολογισμού – απολογισμού και αποτελεσμάτων χρήσης του έτους 2013.
Η δεύτερη συνεδρίαση περιελάμβανε 32 (!) θέματα ημερήσιας διάταξης εκ των οποίων ορισμένα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα, όπως:
Απαλλοτριώσεις στον υπό κατασκευή οικισμό Κομάνου.
Απολογισμό ΒΙΟΠΑ. Παραλαβή Μελετών και έργων.
Τροποποίηση προϋπολογισμού έτους 2014. Θέματα ΚΟΙΠΠΑΠ, ΚΕΔΕ, ΔΕΤΗΠ, σχολικών επιτροπών και τοπικών κοινοτήτων.
Παρά το γεγονός ότι η θητεία της Δημοτικής Αρχής είναι προς το τέλος της βλέπουμε με ικανοποίηση ότι δουλεύει με φουλ τις μηχανές.
Η ασέβεια συνεχίζεται
Δεν σταματούν οι διάφοροι άγνωστοι να ρυπαίνουν τις προτομές και τα αγάλματα, καθώς και το ηρώο της κεντρικής πλατείας. Με μαύρους και κόκκινους μαρκαδόρους, γράφουν ότι κακοήθεια και βλακεία περνά από το μυαλό τους, προσβάλλοντας την αισθητική και τον πολιτισμό μας.
Παράλληλα είναι ασέβεια στους νεκρούς και ευεργέτες, ενώ δημιουργείται και μεγάλο οικονομικό πρόβλημα στο Δήμο, που ξοδεύει χρήματα και μεροκάματα για να αποκαταστήσει τις ζημίες.
Φυσικά είναι και θέμα παιδείας. Όπως είναι και θέμα αστυνόμευσης και τιμωρίας, που πρέπει επιτέλους να υπάρξει για τους διάφορους, που γράφουν και αφισοκολλούν πάνω στα αγάλματα.
Ο πολιτισμός της “αρπαχτής’’
Με αμείωτο ρυθμό, συνεχίζονται οι λεγόμενες πολιτιστικές εκδηλώσεις, στα διάφορα χωριά της περιοχής με βάση τη νέα μόδα, που θέλει να καλούνται φίρμες των Αθηνών με παχυλές αμοιβές, για να ανεβάσουν το πολιτιστικό μας επίπεδο.
Ακούμε για μεγάλα νούμερα μεροκάματων που εισπράττουν στην επαρχία οι μεγάλοι καλλιτέχνες, που ούτε στα όνειρα τους δεν βλέπουν στην Αθήνα.
Έτσι οι διάφοροι σύλλογοι βάζουν μεγάλα εισιτήρια, τα οποία φορτώνουν με υψηλές τιμές σε σουβλάκια και ποτά, ώστε να βγουν οικονομικά.
Εδώ καλούνται να συνεισφέρουν Δήμοι, περιφέρεια και φυσικά ο κόσμος, ο οποίος πληρώνει ακριβά τον πολιτισμό και την ψυχαγωγία του.

Τα σιντριβάνια
Είναι η εποχή τους και πρέπει τουλάχιστον τώρα να λειτουργούν, προσφέροντας ευχάριστο θέαμα με τα νερά και τα πολύχρωμα φώτα τους, ενώ παράλληλα θα δροσίζουν, αυτούς που σ’ όλα τα γύρω καταστήματα απολαμβάνουν το καφεδάκι τους.
Αναφερόμαστε φυσικά στα σιντριβάνια του οφιοειδούς δρόμου και της κεντρικής πλατείας, που τα κουφάρια τους στέκουν αφρόντιστα και εγκαταλελειμμένα. Αν χάλασαν να επισκευαστούν. Αλλιώς να ξηλωθούν όπως πρέπει κάποτε να ξηλωθεί και ο σαλίγκαρος.

Επίσκεψη από την Αυστραλία

IMG_0562

Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχθήκαμε στα γραφεία της εφημερίδας μας, τον φίλο και συμπατριώτη μας, από την Αδελαΐδα της Αυστραλίας, Χρήστο Τσαμαντάνη.
Ο Χρήστος, μετανάστης δεύτερης γενιάς, ασκεί το επάγγελμα του Φαρμακοποιού και είναι γιος (ο Βενιαμίν της οικογένειας) του παλαιού φωτογράφου της Πτολεμαΐδας και συνεργάτη της εφημερίδας μας Γιώργου Τσαμαντάνη.
Αυτές τις ημέρες ήλθε οικογενειακώς στην Πτολεμαΐδα, επισκέφθηκε την ιδιαίτερη πατρίδα του την Βλάστη και συνάντησε φίλους και συγγενείς της οικογένειας.
Εξαιρετικά και τα ελληνικά του, στην μακρά συνομιλία, που είχε με τον σύμβουλο έκδοσης της εφημερίδας μας Κοσμά Πουγαρίδη από όπου και το φωτογραφικό στιγμιότυπο.
Στον πατέρα του Γιώργο τον επί 25ετία συνεργάτη και ανταποκριτή μας στην Αυστραλία στείλαμε μαζί με τους χαιρετισμούς μας έναν τόμο, της έκδοσής μας για τον τύπο της Εορδαίας.
Ο Χρήστος Τσαμαντάνης, στο τέλος της εβδομάδας αναχωρεί μέσω Ρώμης για την μακρινή Αυστραλία, έχοντας γεμίσει τις μπαταρίες του, με πολλές συγκινήσεις από την πατρίδα.
Οι αδιάκριτοι

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team