Αρχική > Παραπολιτικά > Τα «παραπολιτικά» του ΠΑΛΜΟΥ

Τα «παραπολιτικά» του ΠΑΛΜΟΥ

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

entosektos

Ας αφήσουν τα κόλπα
Λήγει η μίσθωση ενοικίασης κτιρίων του ΙΚΑ στην Πτολεμαΐδα και οι φωστήρες του Οργανισμού, προσπαθούν να κάνουν οικονομία, εκβιάζοντας ασύστολα την τοπική κοινωνία.
Να μας διαθέσει ο Δήμος – πρότειναν – ένα κτίριο αλλιώς θα κλείσουμε το ΙΚΑ Πτολεμαΐδας και θα πάμε στην Κοζάνη.
Και πώς θα το κλείσουν, όταν έχει τον μεγαλύτερο αριθμό ασφαλισμένων στην Κεντροδυτική Μακεδονία μετά από αυτό της Θεσσαλονίκης;
Και πώς θα εξυπηρετηθεί τόσος κόσμος στην Κοζάνη όταν και με την υφιστάμενη κατάσταση ταλαιπωρείται; Εδώ και μία εικοσαετία ο Οργανισμός διέθεσε 170 εκατ. δρχ. και απέκτησε οικόπεδο. Εδώ και αρκετό καιρό διέθεσε μισό εκατ. ευρώ για σύνταξη μελετών και έκδοση αδείας. Γιατί δεν κτίζει επιτέλους το κτίριο, για να στεγάσει ολοκληρωμένα τις διοικητικές και υγειονομικές υπηρεσίες; Ας αφήσουν τα κόλπα και τους εκβιασμούς. Έως εδώ.

“Καθολική συμμετοχή”
Βεβαίως αντιδρά η τοπική κοινωνία και οι θεσμικοί φορείς στο να χάσει η ΔΕΗ τον δημόσιο χαρακτήρα της. Βεβαίως μεγάλο ποσοστό λαού και εργαζομένων βρίσκεται σε κινητοποιήσεις.
Όμως αυτό το περί καθολικής συμμετοχής, στην απεργία, για το οποίο κομπορρημονούν οι συνδικαλιστές, ελέγχεται για την ακρίβειά του.
Όταν κλείνουν όλες τις εισόδους και απαγορεύουν την είσοδο σε όλους όσους θέλουν να εργασθούν, ασκώντας πολλές φορές λεκτική ή άλλη βία, φυσικά και θα υπάρχει συμμετοχή στην απεργία. Εκούσια και ακούσια.
Το δικαίωμα στην απεργία είναι ιερό. Όπως ιερό είναι και το δικαίωμα στην εργασία. Ας αφήσουν λοιπόν τις κορώνες οι συνδικαλιστές, που με απόφαση της ομοσπονδίας τους και μόνο κινούνται.

Αυλαία την Κυριακή
Το Μουντιάλ με τις μεγάλες συγκινήσεις που χάρισε, βαίνει προς το τέλος του. Οι συμπολίτες μας επί ένα μήνα, πέρασαν ευχάριστα τα βράδια τους, ενώ αισθάνθηκαν υπερήφανοι για την διαδρομή της εθνικής μας ομάδας.
Την Κυριακή με τον μεγάλο τελικό, λήγει αυτή η έξτρα διασκέδαση, που έχουμε κάθε τέσσερα χρόνια και πλέον είναι η ώρα να χαρούμε το καλοκαίρι.
Ήδη η πόλη άρχισε σιγά – σιγά να αδειάζει αφού λειτουργούν οι παιδικές κατασκηνώσεις, και όσοι διαθέτουν εξοχικά ή φίλους, φεύγουν για τα μπάνια.
Υπάρχουν φυσικά και αρκετοί, που λόγω κρίσης δεν θα μπορέσουν να χαρούν τη θάλασσα. Υπομονή.

Συναυλίες παντού
Και για όσους μένουν στην πόλη και τα χωριά, υπάρχουν ευτυχώς οι διάφορες εκδηλώσεις των πολιτιστικών συλλόγων και των Δήμων.
Θέατρα, μουσικές συναυλίες, παραδοσιακοί χοροί με τα απαραίτητα σουβλάκια.
Μόνο, που μερικοί σύλλογοι το παρακάνουν βάζοντας πολύ αλμυρό εισιτήριο. Όπως προχθές σε μία παράσταση, το εισιτήριο κόστιζε 17 ευρώ το άτομο. Καλός ο πολιτισμός και απαραίτητος. Όχι όμως να γίνεται ευκαιρία για εμπόριο και κέρδη. Ιδιαίτερα για κάποιους μεγαλοτραγουδιστές των Αθηνών που έρχονται στην επαρχία για αρπαχτές.

Ασυγκράτητος

karypidis theodoros
Δεν κρατιέται με τίποτα, ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Θεόδωρος Καρυπίδης, αναλαμβάνοντας συνεχείς πρωτοβουλίες, ενώ δεν έχει ακόμη τυπικά ορκισθεί.
Καθημερινές οι δηλώσεις και οι εμφανίσεις του, σε βαθμό, που να επισκιάζει ήδη την υφιστάμενη ακόμη περιφερειακή αρχή.
Ακόμη, σίγουρα θα προβληματίζει το Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο ίσως πρέπει να σκεφθεί την αλλαγή στο νόμο και να θεσπίσει ότι οι νεοεκλεγέντες, αναλαμβάνουν αμέσως καθήκοντα.
Αλλιώς το μεσοδιάστημα αυτό θα φαντάζει ως διαρχία και εξωθεσμική επικάλυψη.
Μέχρι τώρα είχαμε συνηθίσει, σ’ αυτόν τον χρόνο να γίνονται ενημερώσεις, απολογισμοί, τακτοποιήσεις εκκρεμοτήτων κ.λ.π.

Καρεκλούπολη
Λίγο οι εκλογές, περίοδος κατά την οποία ατονούν τα κάθε είδους μέτρα. Λίγο ότι επίκειται αλλαγή δημοτικών διοικήσεων, δημιουργείται μία χαλάρωση στις συμπεριφορές καταστηματαρχών και οδηγών τροχοφόρων.
Σιγά – σιγά ξεφυτρώνουν παντού τραπεζοκαθίσματα. Πεζοδρόμια και πεζόδρομοι ασφυκτιούν, χωρίς να μένει χώρος για πεζούς και διερχόμενους. Οι γραμμές δεν τηρούνται και ανάμεσά τους εκτός από πεζούς διέρχονται μηχανάκια και ποδήλατα, προξενώντας πολλές φορές και ατυχήματα. Και φυσικά αυθαίρετο παρκινγκ παντού. Θ’ αλλάξει κάτι;

Στη Βουλή

sokoutis giannis
Τις θέσεις της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για την ‘’μικρή ΔΕΗ’’ παρουσίασε ο Γιάννης Σόκουτης στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.
Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι με το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου, διακυβεύονται ζωτικά συμφέροντα της περιοχής, η οποία επί δεκαετίες δίνει τα σπλάχνα της για να ρευματοδοτείται ολόκληρη η χώρα.
Ο Γιάννης Σόκουτης, άριστος γνώστης του θέματος έθεσε με εντυπωσιακή πληρότητα, ζητήματα όπως, το περιβάλλον, η αποκατάσταση εδαφών, η επαναπόδοσή τους, οι μετεγκαταστάσεις οικισμών, οι θέσεις εργασίας και τα ανταποδοτικά οφέλη για την τοπική κοινωνία.

Τρέμει το πολιτικό σύστημα
Την πρόθεση, των λεγόμενων ανεξαρτήτων βουλευτών για ίδρυση κόμματος γνωστοποίησε ο Γιώργος Κασαπίδης. Ένας ακόμη πολιτικός σχηματισμός, στο κατακερματισμένο πολιτικό σύστημα.
Ακόμη ο κ. Κασαπίδης είπε ότι η πρόταση για δημοψήφισμα στο θέμα της μικρής ΔΕΗ, έχει κλαπεί από τους λεγόμενους ανεξάρτητους βουλευτές και την παρουσιάζει σαν δική του ο ΣΥΡΙΖΑ.
Όμως δεν αναφέρεται ο τοπικός Βουλευτής και η παρέα του, των λεγόμενων ανεξαρτήτων, στο γεγονός ότι οι ίδιοι ‘’έκλεψαν’’ τις βουλευτικές έδρες από τα κόμματα, με τα οποία εκλέχθηκαν.
Ας παραδώσουν τις βουλευτικές έδρες και ας κατέβουν στον βουλευτικό στίβο, για να δούμε ‘’πόσα απίδια έχει ο σάκκος’’.
Συνάντηση κορυφής

ZAMANIDHS SAVASvryzidoy viki
Εθιμοτυπική – ενημερωτική επίσκεψη έκανε χθες το πρωί με ομάδα εκλεγέντων συμβούλων του, στη Δήμαρχο Παρασκευή Βρυζίδου, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος, Σάββας Ζαμανίδης.
Στην κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση, έγινε μία πρώτη, συνοπτική ενημέρωση για τα τρέχοντα ζητήματα του Δήμου και των Δημοτικών επιχειρήσεων.
Αποφασίσθηκε να ακολουθήσουν και άλλες πιο τεκμηριωμένες συναντήσεις, ενώ η Δήμαρχος ετοιμάζει απολογισμούς σε όλους τους τομείς, ώστε να γίνει ομαλή παράδοση – παραλαβή στη νέα Δημοτική Αρχή.
Οι αδιάκριτοι

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team