Αρχική > Παραπολιτικά > Τα «παραπολιτικά» του ΠΑΛΜΟΥ

Τα «παραπολιτικά» του ΠΑΛΜΟΥ

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

entosektos

Σύσκεψη

vryzidoy-viki-239x300
Συνάντηση – σύσκεψη με τα μέλη του συνδυασμού και τις διάφορες επιτροπές εκλογικού αγώνα, είχε το βράδυ της Παρασκευής, σε αίθουσα του ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ, η Δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου.
Θέμα της πολύωρης συζήτησης, η εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος το οποίο θεωρήθηκε ως μή αναμενόμενο.
Στη σύσκεψη τοποθετήθηκαν αρκετοί από τους παρόντες και δήλωσαν την διάθεση να προχωρήσουν συγκροτημένα σε δημιουργική αντιπολίτευση, μπροστά στις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει η Εορδαία.
Η ίδια η Δήμαρχος δήλωσε ότι θα καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για να κερδηθεί πάλι η εύνοια του εκλογικού σώματος, ώστε στις επόμενες εκλογές ο συνδυασμός της να είναι και πάλι δημοτική αρχή.

Κατώτερο των προσδοκιών
Δεν ικανοποίησε τους διοργανωτές, το συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας το βράδυ της Πέμπτης για το θέμα της μικρής ΔΕΗ.
Ούτε ο κόσμος, ούτε ο παλμός, ούτε η οργάνωση αλλά ούτε και η κινητοποίηση ήταν αντάξιες ενός τόσο μεγάλου ζητήματος, που έχει άμεση σχέση με την επιβίωση της περιοχής.
Σε μία πόλη, που είχε περίπου 600 υποψήφιους σε όλες τις βαθμίδες των προηγούμενων εκλογών, και περίπου 10.000 μισθωτούς και συνταξιούχους της ΔΕΗ, η παρουσία στο συλλαλητήριο ήταν εξαιρετικά μικρή.
Ούτε και από τις γειτονικές πόλεις, υπήρχε αξιόλογη παρουσία, γεγονός που αποδεικνύει ότι το συνδικαλιστικό κίνημα της εταιρείας αλλά και οι τοπικοί αυτοδιοικητικοί δεν μπορούν να συνεγείρουν εργαζομένους και πολίτες.

Αποφεύγουν; 
Πολύς θόρυβος έγινε για συνειδητή αποχή των κυβερνητικών βουλευτών του νομού στα θερινά τμήματα της Βουλής, όπου και θα κριθεί το μέλλον της Μικρής ΔΕΗ. Επειδή καμια φορά είναι και η παραπληροφόρηση συνειδητή, να ξεκαθαρίσουμε πως βάσει του κανονισμού της Βουλής, δεν μετέχουν στα θερινά της τμήματα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου.
Εξάλλου, όπως πληροφορούμαστε, ο Μιχάλης Παπαδοπουλος ετοιμάζεται να πάρει θέση, και να αιτιολογήσει τις επιλογές του τις επόμενες ημέρες.

Συντονιστής

politidis
Αλλαγή φρουράς στην Νομαρχιακή επιτροπή Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ. Νέος συντονιστής εκλέχθηκε την Τετάρτη, ο συμπολίτης μας Τάσος Πολιτίδης, στέλεχος της τοπικής οργάνωσης και ως τώρα υπεύθυνος τύπου.
Ο Τάσος Πολιτίδης είχε αναπτύξει μεγάλη δραστηριότητα, μετέχοντας σ’ όλα τα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα, ενώ είχε αυξημένες υπευθυνότητες στις πρόσφατες περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές.
Η ανέλιξή του, στην θέση του συντονιστή, αποδεικνύει ότι διαθέτει δυναμικά ερείσματα στα οργανωμένα μέλη και ότι επιβραβεύονται τόσον οι ανιδιοτελείς αγώνες του, όσον και το ήθος του.

Ευτύχημα
Καμαρώνουμε πραγματικά για την πυροσβεστική μας υπηρεσία, η οποία βρίσκεται σε μεγάλο βαθμό υπηρεσιακής ικανότητας.
Παρά τις διάφορες οικονομικές δυσκολίες, όπως σε όλες τις υπηρεσίες, το ανθρώπινο δυναμικό, υπερβάλει εαυτόν, εμπεδώνοντας το αίσθημα ασφάλειας σε όλη την περιοχή.
Προχθές στη 1 τη νύχτα, σε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο κέντρο της πόλης, έφθασε ταχύτατα, απεγκλώβισε μία γυναίκα και έκανε άμεση κατάσβεση στη φωτιά.
Τα συγχαρητήρια όλων μας για την μεγάλη ετοιμότητα του σώματος στα στελέχη του οποίου πρέπει να συμπαρασταθούμε όλοι, διευκολύνοντας τις δραστηριότητές του.

Με ταχείς ρυθμούς
Σημαντική είναι η πρόοδος εργασιών στο κτίριο ‘’Ελληνισμού της καθ’υμάς Ανατολής’’ που οικοδομείται έναντι του υδραγωγείου.
Με χαρακτηριστικά που παραπέμπουν στο ονομαστό Φροντιστήριο της Τραπεζούντος, το κτίριο δίνει ξεχωριστή διάσταση στην είσοδο της πόλης μας από Φλώρινα και εκεί πρόκειται να στεγαστούν αρκετά προσφυγικά σωματεία, καθώς και δραστηριότητες τους.
Ήδη βρίσκεται στο στάδιο των επιχρισμάτων και ίσως αποπερατωθεί έως το τέλος του έτους.
Το λαμπρό αυτό πολιτιστικό κέντρο χρηματοδοτήθηκε από την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με 3 εκατ. ευρώ, είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ και φορέας εκτέλεσης είναι ο Δήμος Εορδαίας.

Για την πράξη εφαρμογής

staikouras_anaplirotis_ypourgos_oikonomikon
Στην Αθήνα βρίσκονται σήμερα και αύριο, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Δακής και ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Σόκουτης, για το θέμα της πράξης εφαρμογής στην περιοχή ΚΕΠΤΣΕ της Πτολεμαΐδας.
Εκεί θα συναντηθούν με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα και τον Υπηρεσιακό παράγοντα κ. Μπέτσα, προκειμένου να ξεκολλήσει το θέμα, πληρωμών το οποίο έχει φρενάρι για χρόνια, λόγω γραφειοκρατικών αγκυλώσεων.
Στις συναντήσεις θα παραστεί και ο συμπολίτης μας Υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών Μιχάλης Παπαδόπουλος, συμμετέχοντας σε μια κοινή προσπάθεια για την προώθηση ενός ζητήματος που ταλαιπωρεί χρόνια 1800 Πτολεμαϊδιώτες και καθυστερεί την οικονομική ανάκαμψη της περιοχής μας.

Σφίγγα

ZAMANIDHS SAVAS
Δεν καταφέρνει κανείς, ούτε οι πλέον στενοί του συνεργάτες να τον αποσπάσουν προθέσεις για το σύστημα, που θα εφαρμόσει και τα πρόσωπα που θα χρησιμοποιήσει στο Δήμο Εορδαίας.
Ο Σάββας Ζαμανίδης, ενημερώνεται για τα πάντα, ακούει τους πάντες, αλλά δεν εκμυστηρεύεται τις σκέψεις του σε κανένα.
Έχοντας διατελέσει δύο φορές Δήμαρχος στο παρελθόν, ξέρει ότι δεν πρέπει να δώσει λαβή σε εσωτερικούς ανταγωνισμούς και αντιπαραθέσεις συνεργατών του, για την νομή της εξουσίας.

Ευχάριστη επίσκεψη

IMG_0560
Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχθήκαμε στα γραφεία της εφημερίδας μας το ζεύγος Δημήτρη και Σούζαν Χαντζαρίδη, από το μακρινό Τορόντο του Καναδά.
Ο φίλος μας Τζίμ, όπως τον αποκαλούν εκεί, κατάγεται από την Αναρράχη Εορδαίας, όπου διατηρεί αναπαλαιωμένο το πατρικό του σπίτι και έχει αρκετούς συγγενείς στο χωριό και την πόλη μας. Στο Τορόντο ήταν ιδιοκτήτης εταιρείας Ραδιοταξί στην περιοχή Ντάμφορντ όπου διαμένει μεγάλο πλήθος Ελλήνων.
Η σύζυγός του Σούζαν, ήταν ανώτερο τραπεζικό στέλεχος καταγόμενη από την Ίμβρο, που είναι και πατρίδα του πατριάρχη μας.
Το ζεύγος διαμένει μόνιμα στο Τορόντο, κοντά στα δύο παιδιά του, αλλά τακτικά επισκέπτονται τις ιδιαίτερες πατρίδες για να δουν φίλους και συγγενείς τους.
Για πάνω από είκοσι πέντε χρόνια, είναι δραστηριοποιημένοι στο σύλλογο Πτολεμαΐδας και περιχώρων η δε Σούζαν Χαντζαρίδου είναι την τελευταία δεκαετία μέλος του δραστήριου Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο διοργανώνει πληθώρα εκδηλώσεων και ασκεί έντονη εθνική και κοινωνική δραστηριότητα.
Τον Δημήτρη και την Σούζαν Χαντζαρίδη γνώρισε ο εκδότης μας Κοσμάς Πουγαρίδης, κατά την επίσκεψή του στον Καναδά, ως επίσημος προσκεκλημένος ομιλητής στην κεντρική εκδήλωση του συλλόγου ‘’Πτολεμαίος’’, του Τορόντο. Μάλιστα τους επισκέφθηκε ένα βράδυ και στο σπίτι τους. Βλέποντας από κοντά την πρόοδο και το επίπεδο ζωής τους και φυσικά απολαμβάνοντας την εξαιρετική φιλοξενία τους.
Στην διάρκεια της επισκέψεώς τους, συζητήθηκαν θέματα του συλλόγου οι σχέσεις των μελών με την εφημερίδα μας, αφού είναι γνωστό ότι πάρα πολλοί συμπατριώτες μας, στο Τορόντο και την περιοχή Χάμιλτον λαμβάνουν τον ΕΟΡΔΑΪΚΟ ΠΑΛΜΟ. Ακολούθησε αναμνηστική φωτογράφιση στην οποία εικονίζονται ο Τζίμ και η Σούζαν Χαντζαρίδη με τον Κοσμά Πουγαρίδη.

3

Οι Αδιάκριτοι

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team