Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Παραπολιτικά > Τα «παραπολιτικά» του ΠΑΛΜΟΥ

Τα «παραπολιτικά» του ΠΑΛΜΟΥ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


entosektos

Έλευση Τσίπρα

tsipras-aftodioikisi
Το νομό μας θα επισκεφθεί την Κυριακή το απόγευμα, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα μιλήσει η ώρα 7.30 σε ανοικτή συγκέντρωση στην πλατεία της Κοζάνης. Η επίσκεψη γίνεται κυρίως για να συσπειρωθεί το κόμμα στη στήριξη του υποψήφιου Περιφερειάρχη Θέμη Μουμουλίδη και να σταματήσει η ασάφεια, που δημιουργούν σκόπιμα ορισμένοι κύκλοι, για το ποιους υποψηφίους στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Στο περιθώριο της επίσκεψης ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντήσει και τον υποψήφιο Δήμαρχο Εορδαίας Δημήτρη Ζαραφίδη δείχνοντας έμπρακτα το σοβαρό του ενδιαφέρον για την Πτολεμαΐδα.
Έσπασε η συμμαχία

zempiliadoy georgia
Κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή τα τσούγκρισαν και αποχώρησαν από τον συνδυασμό της υποψήφιας Περιφερειάρχου Γεωργίας Ζεμπιλιάδου, τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ.
Αιτία κυρίως η μή τοποθέτηση ως αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κοζάνης του πολιτευτή της ΔΗΜΑΡ Τζούλη Θεοφάνους και κάποια οργανωτικά ζητήματα ενώ απεχώρησε και ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας Δημήτρης Λιάσης.
Η εξέλιξη αυτή αγανάκτησε στελέχη του ΠΑΣΟΚ θυμίζοντας και την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την συγκυβέρνηση.
Εικάζεται ότι η αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ ίσως είναι κατευθυνόμενη από την Αθήνα μετά το πρόσφατο φλερτ Φώτη Κουβέλη και Γεωργίου Παπανδρέου.

Από την πόλη μας η έναρξη

dakis-giorgos
Μεγάλη σημασία αποδίδει στην Πτολεμαΐδα και την επαρχία Εορδαίας, ο περιφερειάρχης Γιώργος Δακής.
Κατόπιν αυτού αποφάσισε, η έναρξη του εκλογικού αγώνα και η κεντρική εκδήλωση του συνδυασμού ‘’Συμμαχία των πολιτών’’ να γίνει στην πόλη μας.
Έτσι μεθαύριο Κυριακή, 4 Μαΐου η ώρα 12 το μεσημέρι στην αίθουσα ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ του Ξενοδοχείου ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ ο Γιώργος Δακής θα παρουσιάσει το νέο επεξεργασμένο πρόγραμμα του για την επόμενη πενταετία.
Παράλληλα θα κάνει την παρουσίαση των υποψηφίων του συνδυασμού του και για τους 4 νομούς της Δυτικής Μακεδονίας.

Η Ιωάννα Ανδρονικίδου

andronikidou gianna!
Άντεξε όλες τις πιέσεις και διέψευσε τις διάφορες ‘’σειρήνες’’ που διακινούσαν προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν θα κατέβει τελικά η υποψήφια Δήμαρχος Εορδαίας Ιωάννα Ανδρονικίδου.
Με έντονη κινητικότητα και περιοδείες στην πόλη και τα χωριά, η κ. Ανδρονικίδου κατάφερε να συγκροτήσει ανεξάρτητο σχήμα, λειτουργεί το εκλογικό της κέντρο και ήδη προχωρεί στις επόμενες κινήσεις. Οι συνεργάτες της και οι υποστηρικτές της θεωρούν ότι είναι ρεαλιστικός ο στόχος συμμετοχής της στην δυάδα της δεύτερης Κυριακής, οπότε από εκεί και πέρα όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.

33 οι δημοτικοί σύμβουλοι
Δεν έχουμε αλλαγές στην σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας, κατά την επόμενη δημοτική περίοδο.
Τα μέλη παραμένουν 33 σε αντίθεση με τα μέλη του περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, που από 51 μειώνονται σε 41.
Αναλυτικά για το Δήμο Εορδαίας έχουμε:
Δημοτική Ενότητα Αγίας Παρασκευής 1
Δημοτική Ενότητα Βερμίου 2
Δημοτική Ενότητα Βλάστης 1
Δημοτική Ενότητα Μουρικίου 3
Δημοτική Ενότητα Πτολεμαΐδας 26

Η ισχυρή ομάδα

dakissyndyasmos
Πάνοπλος στην Εορδαία – όπου θα γίνει το ‘’ντέρμπυ’’ των εκλογών – κατέρχεται ο περιφερειάρχης Γιώργος Δακής, με ισχυρότατο ψηφοδέλτιο.
Στην επαρχία μας υποψήφιοι θα είναι 9 περιφερειακοί σύμβουλοι κατανεμημένοι γεωγραφικά και αντιπροσωπεύοντας ευρείες κοινωνικές ομάδες. Αλφαβητικά είναι οι εξής:
Ασαλουμίδης Νικόλαος Ιατρός – Χειρουργός, Βύζας Πέτρος, Μηχανικός. Δίκας Ιωάννης, πρώην Γραμματέας Σπάρτακου και πρόεδρος ΝΟΔΕ. Καΐδου Άννα Υπάλληλος ΕΠΤΑΚ. Παντελίδης Ιάκωβος Ξενοδόχος, Αντιπρόεδρος ΕΒΕ. Παπαδόπουλος Γιώργος, Φροντιστής – Χημικός. Παπαχρήστου Μηνάς Ιατρός – Χειρουργός. Τσεχελίδης Θέμης Πολιτικός και Τοπογράφος Μηχανικός. Φραγκουλίδης Σταύρος Ηλεκτρονικός τ. Δήμαρχος.

Καρτούλες απ’ όλους
Νέες συνήθειες στην εκλογική διαδικασία των Δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.
Τα εκλογικά κέντρα, τα καφέ, τα διάφορα καταστήματα έχουν γεμίσει από καρτ- βιζίτ υποψηφίων Συμβούλων, οι οποίοι και με αυτόν τον τρόπο γνωστοποιούν την υποψηφιότητά τους.
Κάποτε υπήρχαν τα φυλλάδια με βιογραφικά στοιχεία, οι αφίσες, κ.λπ. Τώρα ο κάθε υποψήφιος τυπώνει μερικές χιλιάδες πολύχρωμες καρτούλες, με την φωτογραφία και την ιδιότητά του, και την επιδίδει σε κάθε επίσκεψη ή περιοδεία του.
Βομβαρδισμός λοιπόν από καρτούλες στους ψηφοφόρους τόσο στην πόλη, όσο και στα χωριά. Μερικοί γίνονται και συλλέκτες αφού συγκεντρώνουν κάρτες από όλους τους συνδυασμούς.

Τα εκλογικά κέντρα
Παρήλθαν οι χρόνοι εκείνοι. Κάποτε τα εκλογικά κέντρα έσφυζαν από ζωή και ήταν το σημείο αναφοράς υποψηφίων και ψηφοφόρων.
Τώρα ελάχιστοι είναι οι θαμώνες, αφού οι συμπολίτες μας το χόρτασαν αυτό το σπορ.
Αλλά και οι μεγάλες πομπές με αυτοκίνητα, δεν υφίστανται πλέον. Τα έξοδα βενζίνης, η βαρεμάρα, η αλλαγή νοοτροπίας, άλλαξαν τις συνήθειες.
Οι περιοδείες στα χωριά γίνονται σε μικρές συγκεντρώσεις σε άδεια καφενεία, μιας και το ενδιαφέρον εξέλιπε. Η πόλωση και το πάθος έπαψαν να υπάρχουν και αυτό είναι καλό, διότι κούρασε πάρα πολύ ο διχασμός ανάμεσα στους συμπολίτες μας.
Τούρκοι βουλευτές
Ένας δίαυλος επικοινωνίας που έχει ανοίξει στην πόλη μας, με εκπροσώπους του Τουρκικού Κοινοβουλίου, βλέπουμε με ικανοποίηση ότι διευρύνεται.
Προ ολίγων μηνών, είχε επισκεφθεί την Πτολεμαΐδα ο Τούρκος Υπουργός Εμπορίου Δρ. Akattin BUYUKKAYA με την σύζυγό του, τους οποίους συναντήσαμε στο καφέ του συμπολίτη μας Νίκου Ποζίδη.
Τώρα πληροφορούμαστε ότι στις 16 και 17 Μαΐου θα επισκεφθούν την πόλη μας, δύο Τούρκοι Βουλευτές, που έλκουν καταγωγή από την περιοχή μας, προσκεκλημένοι και πάλι του συμπολίτη μας επιχειρηματία Νίκου Ποζίδη.
Οι βουλευτές θα ξεναγηθούν σε όλη την περιοχή και θα κάνουν διάφορες συναντήσεις με φορείς, με στόχο την ανάπτυξη συνεργασίας σε πολλά επίπεδα.
Μπράβο στον ιδιοκτήτη του καφέ da capo που εκτός από φιλόξενος, φαίνεται να διαθέτει έφεση και στην οικονομική διπλωματία.

«Η ωραία θυμωμένη»

theatro

Ένα δυνατό διάλειμμα από τα καθιερωμένα, έκανε ο κόσμος της Πτολεμαΐδας, όπου κατέκλυσε γνωστό χώρο της πόλης, για να παρακολουθήσει τη θεατρική παράσταση «Η ωραία θυμωμένη» της Λένας Διβάνη. Το έργο ανέβηκε από την θεατρική ομάδα ενηλίκων του ΔΗ.ΠΑΙ.Θ.Ε. με το ευφάνταστο όνομα ΔΗ.Θ.Ε.Ν., ενώ διασκευάστηκε και σκηνοθετήθηκε από την Μάρθα Μαυρίδου, υπεύθυνη του Δημοτικού Παιδικού Θεατρικού Εργαστηρίου του Δήμου Εορδαίας.
Το κοινό εντυπωσιάστηκε από την ελπιδοφόρα προσπάθεια, που εισήγαγε πολλές καινοτομίες και σκόρπισε τον ενθουσιασμό σε κοινό και ηθοποιούς.
Η ομάδα ΔΗ.Θ.Ε.Ν. πειραματίζεται με το θέατρο από το 2012. Στόχος της ήταν να εφαρμόσει στην πράξη την έννοια του όρου «ερασιτέχνης».
Οι υπόλοιπες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν μέσα στον Μάιο και θα αφορούν τα παιδιά.

 

Ο καθηγητής Γ. Κριτσωτάκις μεταδίδει τις γνώσεις του στα πλαίσια της έκθεσης Εορδαία 2014

IMG_20140427_124812
“Ο ρόλος των εμπορικών εκδηλώσεων στην αύξηση των πωλήσεων. Τι προσδοκά ο πελάτης από εμάς και τι προσδοκούμε εμείς από αυτόν”, ήταν το θέμα, της εκπαιδευτικού χαρακτήρα ημερίδας, που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της έκθεσης “Εορδαία 2014”. Η εκδήλωση, έλαβε χώρα το πρωί της Κυριακής, στο εκθεσιακό κέντρο στα Κοίλα, όπου και πήρε περιφερειακή διάσταση, καθώς προσήλθαν επιχειρηματίες, εκθέτες και μη, από όλη τη Δυτική Μακεδονία.
Εισηγητής ήταν ο συγγραφέας εκθεσιακού μάρκετινγκ, dr.Ιωάννης Κριτσωτάκις, διδάκτορας των εμπορικών επιστημών και εμπειρογνώμονας του Διεθνούς Κέντρου Εμπορίου (ITC).
Το κοινό βγήκε ιδιαίτερα οφελημένο από την εκδήλωση, καθώς συζητήθηκαν σημαντικά θέματα για την παρουσία και την εξέλιξη των επιχειρήσεων στο χώρο και στο χρόνο, ο δε κ. Κριτσωτάκις, με τις πολύ σημαντικές γνώσεις του, έδωσε τα φώτα του στους εν δυνάμει εκθέτες της έκθεσης ΕΟΡΔΑΙΑ 2014, η οποία φαίνεται πως φέτος θα είναι πιο δυνατή παρά ποτέ.
Οι αδιάκριτοι

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team