Αρχική > Uncategorized > ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΓΕΡΟΝΤΩΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ
None

ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΓΕΡΟΝΤΩΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Σοβαρά λειτουργικά προβλήματα παρατηρούνται εδώ και μήνες στο Περιφερειακό Ιατρείο Νεάπολης, όπου η μοναδική νοσηλεύτρια μετακινήθηκε στο Κέντρο Υγείας Τσοτυλίου.
Οι κάτοικοι της περιοχής, κυρίως γέροντες που φτάνουν πρωί – πρωί από τα διπλανά χωριά ταλαιπωρούνται αφάνταστα και δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν, αφού βρίσκουν την πόρτα κλειστή, οπότε περιμένουν υπομονετικά με τις ώρες, μέχρι να έρθει ο αγροτικός γιατρός για να ανοίξει το ιατρείο. Η μοναδική νοσηλεύτρια Σταυρούλα Μελιούμη, ανήκει οργανικά στο Κέντρο Υγείας Τσοτυλίου από το 1986, ενώ από το 1990 είχε μετακινηθεί από την υπηρεσία στο Κέντρο Υγείας Τσοτυλίου, όπου επί 18 ολόκληρα χρόνια προσφέρει τις υπηρεσίες της, καλύπτοντας τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής. Όμως, το τελευταίο διάστημα η εν λόγω νοσηλεύτρια, η οποία είναι μητέρα τριών παιδιών, έχει γίνει μπαλάκι του πινγκ – πονγκ, καθώς η υπηρεσία κάθε τόσο τη μετακινεί μια στο Κέντρο Υγείας Τσοτυλίου και μια την ξαναφέρνει στο Περιφερειακό Ιατρείο Νεάπολης, επικαλούμενη για όλα αυτά «υπηρεσιακές ανάγκες». Ωστόσο, εδώ και ένα χρόνο το Περιφερειακό Ιατρείο Νεάπολης παραμένει χωρίς νοσηλεύτρια, ενώ οι κάτοικοι στερούνται των υπηρεσιών της, καθώς τα προβλήματα αποδιοργάνωσης του Περιφερειακού Ιατρείου Νεάπολης συνεχίζονται.
Είναι ενδιαφέρον το χρονικό των διαδοχικών αποφάσεων του διοικητή του Μαμάτσειου νοσοκομείου Παναγιώτη Μπογιατζίδη, καθώς η μία απόφαση αναιρεί την προηγούμενη, με πρόσχημα πάντα την κάλυψη των «υπηρεσιακών αναγκών». Ειδικότερα: Η Σ. Μελιούμη μετακινείται στις 22/10/2007, «για την κάλυψη αναγκών του Κ.Υ. Τσουτυλίου». Με την ίδια απόφαση είχε αποσπαστεί η συμβασιούχος νοσηλεύτρια Στυλιανή Τζώτζου, από το νοσοκομείο Κοζάνης στο Π.Ι. Νεάπολης. Όμως η τελευταία παρέμεινε στη Νεάπολη περίπου δύο μήνες, καθώς έκανε χρήση άδειας εγκυμοσύνης, οπότε το Π.Ι. έμεινε κενό. Έρχεται νέα απόφαση στις 24/12/2007 με την οποία εγκρίνεται η μετακίνηση της Σ. Μελιούμη από τις 2/1/2008, αυτή τη φορά «για την κάλυψη των αναγκών του Π.Ι. Νεάπολης». Ακολουθεί μία ακόμη απόφαση στις 26/3/2008 με την οποία η εν λόγω νοσηλεύτρια μετακινείται και πάλι από το Π.Ι. Νεάπολης στο Κ.Υ. Τσοτυλίου.
Από τότε το Π.Ι. Νεάπολης είναι «ορφανό» από νοσηλεύτρια, ενώ μέχρι τις 9 με 9.30 το πρωί που φτάνει ο αγροτικός γιατρός – σχολάει στη 1 το μεσημέρι – οι γέροντες κυρίως από τα χωριά ταλαιπωρούνται περιμένοντας στο προαύλιο.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι στη Νεάπολη πολλοί είναι αυτοί που μιλούν για «πολιτική δίωξη» της εν λόγω νοσηλεύτριας, ενώ είναι ενδεικτικό ένα άρθρο στο «Νεαπολίτικο Βήμα» του δήμου Νεάπολης. Ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Σπύρος Σπυριδόπουλος, μεταξύ άλλων γράφει: «…Ας πάψουν να ισχυρίζονται υποκριτικά ότι η διακοπή της απόσπασής της (σ.σ. της Σ. Μελιούμη) υπαγορεύτηκε από υπηρεσιακούς λόγους. Αν όχι ας μας εξηγήσουν τι υπηρεσιακό ρόλο και σχέση έχει η Τοπική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, η οποία συνεδρίασε και επέβαλε την παραπάνω απόφαση για την απομάκρυνση της νοσηλεύτριας.
Από πού τα μέλη της παραπάνω επιτροπής αντλούν το θράσος και τη δυνατότητα να παρεμβαίνουν, να ρυθμίζουν θέματα δημόσιας διοίκησης και να ασκούν πολιτικές διώξεις;».
Ο «Π» επικοινώνησε με το μέλος της Τ.Ε. Νεάπολης της Νέας Δημοκρατίας, Παναγιώτη Τζακόπουλο, ο οποίος αρνήθηκε ότι «συνεδρίασε η τοπική», ωστόσο παραδέχτηκε ότι «υπάρχει πρόβλημα», υπογραμμίζοντας ότι «είναι λάθος αυτά τα πράγματα. Πιστεύω ότι θα πρυτανεύσει η λογική και η νοσηλεύτρια θα επιστρέψει στο Π.Ι. Νεάπολης».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team