Αρχική > Uncategorized > Σχεδιάζουμε την αειφόρο τουριστική ανάπτυξη των Γρεβενών
None

Σχεδιάζουμε την αειφόρο τουριστική ανάπτυξη των Γρεβενών

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

«Με σεβασμό στο Περιβάλλον, στις φυσικές ομορφιές, στην πλούσια πολιτιστική και πολιτισμική κληρονομιά του Νομού μας, ο οποίος είναι ένας από τους πιο όμορφους της χώρας μας, σχεδιάζουμε την αειφόρο τουριστική του ανάπτυξη με συντονισμένες ενέργειες και δράσεις», τόνισε ο Νομάρχης Γρεβενών κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης στην εκδήλωση του Συλλόγου Γρεβενιωτών Θεσσαλονίκης την Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009 από το Εκθεσιακό Κέντρο « ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΕΛΛΙΔΗΣ».
Η προσπάθεια που ξεκινήσαμε εδώ και δύο χρόνια περίπου για την ανάδειξη του Νομού ως τόπου Τουριστικού Προορισμού και τις τέσσερις εποχές του χρόνου έφερε θετικά αποτελέσματα. Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Γρεβενών είναι ο Τουριστικός Προορισμός που επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει φέτος την Ελλάδα στο πιλοτικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ( EDEN)—« Ευρωπαϊκοί Προορισμοί Αριστείας», με θέμα: «Τουρισμός και άυλη πολιτιστική κληρονομιά».
Στην προσπάθεια μας αυτή εντάσσονται και οι δύο καινοτόμες προσπάθειες της Ν.Α. οι οποίες θα δώσουν μία άλλη εικόνα του Νομού προς την υπόλοιπη Ελλάδα. Το Αστεροσκοπείο στο Όρος Όρλιακας και το Κέντρο Παλαιοντολογίας στη Μηλιά δύο σημαντικά Αναπτυξιακά έργα τα οποία προχωράνε με ταχύτατους ρυθμούς και θέλουμε για την ολοκλήρωση τους να τα εντάξουμε στο ΕΣΠΑ.
Είστε εσείς που διατηρείται ζωντανή την παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα του τόπους μας από γενιά σε γενιά και μας κάνετε περήφανους με τις δραστηριότητές σας, εδώ στην Θεσσαλονίκη που ζείτε. Θα είμαστε αρωγοί σε κάθε σας προσπάθεια και θα στηρίζουμε την έκδοση του περιοδικού σας όσο θα είμαστε στο τιμόνι της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Γρεβενών τόνισε απευθυνόμενος στο Δ.Σ. και στα Μέλη του Συλλόγου ο Νομάρχης κ. Κουπτσίδης.
Η Νομαρχιακή Ορχήστρα, την οποία με μεγάλη χαρά σήμερα σας παρουσιάζουμε, δημιουργήθηκε με στόχο την διατήρηση της πλούσιας λαϊκής μας μουσικής παράδοσης και βέβαια δεν θα μπορούσε η σημερινή πετυχημένη σας εκδήλωση να γίνει χωρίς την παρουσία της ορχήστρας. Εύχομαι σε όλους καλή διασκέδαση.
Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γρεβενιωτών κ. Αδάμου ευχαρίστησε το Νομάρχη Γρεβενών κ. Κουπτσίδη για την οικονομική και ηθική στήριξη του Συλλόγου ενώ εξέφρασε και την ικανοποίηση των μελών του Συλλόγου για την προσπάθεια προβολής των Γρεβενών, μία προσπάθεια που όπως είπε έφερε την βράβευση της Ν.Α..
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο Αστεροσκοπείο και στο Κέντρο Παλαιοντολογίας τονίζοντας ότι μπορεί να ζούμε εκτός Γρεβενών όμως η καρδιά μας είναι εκεί και μας ενδιαφέρει η αναπτυξιακή πορεία της πατρίδας μας. Ευχαρίστησε το Νομάρχη για τη Νομαρχιακή Ορχήστρα, καταφέρατε τόνισε να ενώσετε ανθρώπους αυτοδίδακτους και χωρίς πολλές μουσικές γνώσεις και για αυτό σας αξίζουν θερμά συγχαρητήρια.
Αμέσως μετά την κοπή της Βασιλόπιτας από τον εκπρόσωπο της Εκκλησίας, την σκυτάλη ανέλαβε η Νομαρχιακή Ορχήστρα η οποία ενθουσίασε με τα τραγούδια της μικρούς και μεγάλους. Την ορχήστρα πλαισίωσαν χορευτικά συγκροτήματα.
Το Νομάρχη συνόδευαν ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Γρεβενών κ. Τόσκας, ο Γενικός Γραμματέας της Ν.Α. Γρεβενών κ. Σιούλης και η Νομαρχιακή Σύμβουλος κ. Πέτρου.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team