Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > ΣΥΡΡΑΞΗ ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ
None

ΣΥΡΡΑΞΗ ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Πολεμικό κλίμα επικρατεί τις τελευταίες μέρες στο Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας για την “αυθαίρετη”, όπως καταγγέλλει η «ΔΑΚΕ Εργατικού Κέντρου», απόφαση του προέδρου και της πλειοψηφούσας παράταξης ΠΑΣΚΕ να μετακομίσει στον πρώτο όροφο το κτιρίου το γραφείο του γραμματέα (ΔΑΚΕ) καθώς και το γραφείο που μοιράζονται ο αντιπρόεδρος και ο ταμίας του ΕΚΠ, προκειμένου να μετεγκατασταθούν σ’ αυτά οι υπηρεσίες της Εργατικής Εστίας Πτολεμαΐδας για είναι προσβάσιμες στα άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ).
Σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας προχώρησε το πρωί της Πέμπτης η ΔΑΚΕ Εργατικού Κέντρου, η οποία φώναξε κλειδαρά για να ανοίξει το γραφείο του γραμματέα καθώς βρήκαν ότι είχε αλλάξει η κλειδαριά, ενώ σε μια συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας «έχτισαν» την πόρτα του γραφείο του προέδρου του ΕΚΠ.
Την έκπληξή του για το γεγονός ότι βρήκαν το γραφείο άδειο εξέφρασε ο εκπρόσωπος των στελεχών της ΔΑΚΕ Εργατικού Κέντρου Βασίλης Πουρλιάκας, λέγοντας ότι εκτός από τα έπιπλα λείπουν το αρχείο και το πρωτόκολλο μελών της παράταξης και δήλωσε ότι η ΔΑΚΕ επιφυλάσσεται και για άσκηση ένδικων μέσων.
Ο κ. Πουρλιάκας ανέφερε ακόμη ότι ζητήθηκε μεν προφορικά να μετακομίσει το γραφείο, καθώς υπήρχε μια παλαιότερη «πριν 2,5 χρόνια» απόφαση της διοίκησης για μετακόμιση των γραφείων του ισογείου στον πρώτο όροφο, αλλά το θέμα έπρεπε να έρθει εκ νέου για συζήτηση στο διοικητικό συμβούλιο και όχι να προβεί ο πρόεδρος μόνος του στη μετακόμιση.
Δίκαιη χαρακτήρισε την ενέργεια της ΔΑΚΕ ο γραμματέας του σωματείου «Σπάρτακος» και στέλεχος της ΔΑΚΕ Κώστας Βασιλειάδης, λέγοντας ότι «δεν μπορείς να αποκλείεις από τη γραμματεία του ΕΚΠ τον γραμματέα και να βρίσκει κλειδωμένο το γραφείο, του και μάλιστα να λείπουν και προσωπικά δεδομένα».
Ο πρόεδρος του ΕΚΠ Αναστάσιος Τσιλφίδης διέψευσε μετά βδελυγμίας την καταγγελία της ΔΑΚΕ, λέγοντας ότι η ΔΑΚΕ είχε ενημερωθεί έγκαιρα για την ανάγκη μετακόμισης των γραφείων των μελών της διοίκησης στον πρώτο όροφο, ώστε να μεταφερθεί στο ισόγειο η Εργατική Εστία για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εργαζομένων και ιδιαίτερα των ΑμεΑ. Τόνισε, μάλιστα, ότι υπάρχει σχετική απόφαση της διοίκησής του ΕΚΠ, η οποία επικυρώθηκε και με νέα απόφαση στη συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 19/9/2010 και επέδωσε τα σχετικά πρακτικά της συνεδρίασης στους δημοσιογράφους. Απέδωσε τέλος τη διαμαρτυρία της ΔΑΚΕ σε προεκλογικές και μόνο σκοπιμότητες, με στόχο να πληγεί ο ίδιος καθώς είναι υποψήφιος δημοτικό σύμβουλος Εορδαίας με το ψηφοδέλτιο του Λάζαρου Λωτίδη.
Ο πρόεδρος του ΕΚΠ, δήλωσε επίσης ότι ο κ. Πουρλιάκας δεν είναι ο γραμματέας του ΕΚΠ, διότι μετά τη μομφή που κατέθεσε εναντίον του στην πρώτη συνεδρίαση της νεοεκλεγείσας διοίκησης, και η οποία εγκρίθηκε με 9 ψήφους και 2 λευκά (η ΔΑΚΕ αποχώρησε), αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει γραμματέας στο ΕΚΠ και πρέπει να εκλεγεί εκ νέου.

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team