Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Συνεχίζει τη δράση της στον τομέα της εθελοντικής αιμοδοσίας η Θρακική Εστία Εορδαίας

Συνεχίζει τη δράση της στον τομέα της εθελοντικής αιμοδοσίας η Θρακική Εστία Εορδαίας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Την καθιερωμένη εθελοντική αιμοδοσία της, διοργάνωσε η Θρακική Εστία Εορδαίας στα Γραφεία της, με τη συνεργασία του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας.

Ο Σύλλογος πραγματοποιεί κάθε χρόνο δύο ημέρες εθελοντικής αιμοδοσίας, μέσα από μία άριστη συνεργασία με την κινητή μονάδα αιμοληψίας του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου, όπου ανταποκρίνονται μέλη και φίλη της Θρακικής Εστίας, ενώ όπως δήλωσε στον ‘’Π’’ ο πρόεδρος Λιβέριος Πασχαλίδης, η τράπεζα αίματος του Συλλόγου ενισχύεται μέσα από αυτές τις διαδικασίες, ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται στις ανάγκες σε αίμα των μελών του και όχι μόνο.

DSC09162

Στόχος της Διοίκησης είναι η προσέλκυση νέων εθελοντών, που θα πλαισιώνουν μελλοντικά το Σύλλογο διευκρίνισε ο κ. Πασχαλίδης, ευχαριστώντας όλους τους αιμοδότες.

Στη διαδικασία που προηγείται της αιμοδοσίας, αναφέρθηκε ο ειδικευόμενος γιατρός του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας Νίκος Γιαννούλης, τονίζοντας ότι επιβάλλεται η λήψη ενός ιστορικού από τον αιμοδότη, η μέτρηση της αρτηριακής πίεσης και του αιματοκρίτη (Αιμοσφαιρίνης) και εφ’ όσον είναι φυσιολογικές προχωρά η διαδικασία της αιμοληψίας, ενώ έκανε λόγο και για τα οφέλη του δότη.

Συνδεδεμένος άμεσα με την εθελοντική αιμοδοσία ο Ιερέας και Νοσηλευτής του ανάλογου τμήματος του Νοσοκομείου πατήρ Αθανάσιος Καμπούρης, κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν στην κορυφαία πράξη ανθρωπιάς και κοινωνικής αλληλεγγύης καθώς λίγες σταγόνες από το αίμα τους, αρκούν για να σώσουν μία ανθρώπινη ζωή.

Ο πατήρ Αθανάσιος συνεχάρη την Θρακική Εστία Εορδαίας για την δράση της στον τομέα της εθελοντικής Αιμοδοσίας τονίζοντας και την αγαστή συνεργασία της με το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

 

ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Κούλα Πουλασιχίδου