Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Οικονομία > Συνεργασία για την προστασία – ανάδειξη παραποτάμιων περιοχών της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας

Συνεργασία για την προστασία – ανάδειξη παραποτάμιων περιοχών της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


anko

Την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των ομάδων έργων των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων TRAP και ERCIP στα γραφεία της Αναπτυξιακής Δυτικής Μακεδονίας – ΑΝΚΟ στην οποία συμμετείχαν στελέχη  της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού και της ΑΝΚΟ. Τα δύο προγράμματα  υλοποιούνται στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του INTERREG IVC. Στη συνάντηση εξετάστηκε το πεδίο συνεργασίας τους προς όφελος των παραποτάμιων – παραλίμνιων περιοχών της περιοχής.

Όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενα δελτία τύπου, στόχος του TRAP είναι η ολοκληρωμένη ανάπτυξη ποταμών και παραποτάμιων περιοχών μέσω της ανταλλαγής καλών πρακτικών και της βελτίωσης των σχετικών πολιτικών και εργαλείων που εφαρμόζονται, ενώ του ERCIP είναι η βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ των περιφερειακών και τοπικών αρχών με σκοπό την προστασία και μελλοντική ανάπτυξη γεωγραφικά ευαίσθητων παραποτάμιων διαδρομών καθώς και η προώθηση της ανταλλαγής και βελτίωσης της τρέχουσας εμπειρίας σχετικά με την από κοινού παραγωγή Διαχειριστικών Σχεδίων Βελτίωσης Υδάτινων Διαδρομών.

Κατά τη συνάντηση διαπιστώθηκαν πολλά κοινά στοιχεία ως προς τη στόχευσή τους αλλά και σημαντικές δυνατότητες συνέργιας και συμπληρωματικότητας, οι οποίες θα εξειδικευθούν κατά την πορεία υλοποίησής τους.

Η μεταφορά καλών πρακτικών από αντίστοιχες περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφορικά με τη διαχείριση, την προστασία και την ανάπτυξη παραποτάμιων περιοχών είναι ιδιαίτερα σημαντική για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, η οποία διαθέτει το μεγαλύτερο δυναμικό επιφανειακών υδάτων της χώρας και μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την αξιοποίησή τους στο πλαίσιο μιας βιώσιμης ανάπτυξης.

Επιπλέον στοιχείο που ενισχύει τη σημαντικότητα των δύο αυτών έργων είναι το υπό διαμόρφωση Σχέδιο Διαχείρισης της Λεκάνης Απορροής του Υδατικού Διαμερίσματος Δυτικής Μακεδονίας, στο οποίο δίνεται η δυνατότητα κατά τη φάση της διαβούλευσης να προταθούν λύσεις και πετυχημένες πρακτικές που εφαρμόστηκαν σε άλλες χώρες και οι οποίες στη συνέχεια να αποτελέσουν προτάσεις πολιτικής στον τομέα της διαχείρισης των νερών στην  Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας.

Περισσότερες πληροφορίες στις ιστοσελίδες των δύο έργων στις διευθύνσεις:

www.trapproject.eu και www.ercip.eu

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis
x

Check Also

ΤΕΡΝΑ Α.Ε.: Ανάδοχος σε νέο ενεργειακό έργο προϋπολογισμού 20,46 εκατ. ευρώ

Μοίρασε το άρθρο...FacebookTwitteremail Η εταιρεία αναλαμβάνει για λογαριασμό του ΔΕΣΦΑ το έργο αναβάθμισης – συντήρησης του Σταθμού Συμπίεσης στη Νέα ...