Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Συνάντηση της Ε.Σ.Α.μεΑ. με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
None

Συνάντηση της Ε.Σ.Α.μεΑ. με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
emailΣυνάντηση με την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Μ. Ξενογιαννακοπούλου και την Υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Φώφη Γεννηματά, πραγματοποίησε την Πέμπτη 12.11.09 στα γραφεία της στην Ηλιούπολη, το Προεδρείο και η Εκτελεστική Γραμματεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία.
Κατά το χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ. κ. Ιωάννης Βαρδακαστάνης καλωσόρισε την Υπουργό και την Υφυπουργό και επεσήμανε ότι είναι απαραίτητη η διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου ενιαίου Συστήματος Υγείας και Πρόνοιας, καθώς και η διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα του, αφού οι τομείς της Υγείας και της Πρόνοιας συνδέονται άρρηκτα με τους τομείς της εκπαίδευσης, της απασχόλησης και εν γένει με την ισότιμη συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία στην κοινωνία.
Από πλευράς της, η κα Ξενογιαννακοπούλου, τόνισε τη σημασία της συνάντησης για την ανοικοδόμηση μιας στενής και ισχυρής συνεργασίας με το αναπηρικό κίνημα, ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην οριζόντια ένταξη της διάστασης της αναπηρίας, για μια κοινωνία προσβάσιμη, στόχο που χαρακτήρισε ζήτημα δημοκρατίας.
Η κα Γεννηματά στο ίδιο μήκος κύματος ζήτησε από το αναπηρικό κίνημα να μην αφήσει το Υπουργείο να γίνει διαχειριστής μιας δύσκολης καθημερινότητας και κάλεσε τους εκπροσώπους του σε μια ουσιαστική συνεργασία μαζί του. Επιπλέον, αναφέρθηκε στην ανάγκη θέσπισης Κάρτας Αναπηρίας, ιεράρχησης των προτεραιοτήτων των ζητημάτων αναπηρίας, καθώς και αξιοποίησης των πόρων του ΕΣΠΑ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την Υγεία και την Πρόνοια.
Στη συνέχεια, σε μια συνάντηση με την Εκτελεστική Γραμματεία της Ε.Σ.Α.μεΑ., κατατέθηκε στην ηγεσία του Υπουργείου σχετικό Υπόμνημα με το σύνολο των πάγιων αιτημάτων του αναπηρικού κινήματος, που συνοψίζονται ως εξής:
3 Οργάνωση δομημένου διαλόγου μεταξύ της ηγεσίας του Υπουργείου, της Ε.Σ.Α.μεΑ και των φορέων μελών της
3 Κατάρτιση τετραετούς Προγράμματος το επόμενο δίμηνο από επιτροπή του Υπ. Υγείας και της Ε.Σ.Α.μεΑ. για τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις με βάση τις προγραμματικές δηλώσεις, το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και τις προτάσεις της Ε.Σ.Α.μεΑ.
3 Οργάνωση παρακολούθησης και αξιολόγησης του Προγράμματος αυτού
3 Θεσμική συμμετοχή της Ε.Σ.Α.μεΑ και των φορεών – μελών της στα συλλογικά όργανα που τους αφορούν
3 Αύξηση πόρων και προσλήψεων στην Υγεία και κυρίως στην Πρόνοια
3 Μελέτη και αξιολόγηση των επιμέρους προγραμμάτων επιδοματικής πολιτικής
3Αποσύνδεση της επιδοματικής πολιτικής από την εργασία
3 Κατάρτιση αφού μελετηθεί η διεθνής εμπειρία σχεδίου αποιδρυματοποίησης.
Τέλος, ο κ. Βαρδακαστάνης τόνισε ότι η αναβάθμιση της Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας συνιστά το 50% της προστασίας των δικαιωμάτων όλων των πολιτών και ευχήθηκε η συνάντηση να αποτελέσει τη βάση ενός εποικοδομητικού διαλόγου με το αναπηρικό κίνημα για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης όλων των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους στην Επικράτεια. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Πρόεδρο της Ε.Σ.ΑμεΑ, κ. Ιωάννη Βαρδακαστάνη στο κινητό τηλέφωνο 6937 157193

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας : Διαδικτυακή επιμορφωτική εκδήλωση με θέμα «COVID-19 και Εμβολιασμοί» την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το ΠΕΚΕΣ, τα ΕΚΦΕ και τα ΚΠΕ Δυτικής Μακεδονίας ...