Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Συνάντηση επιχειρηματιών Αγροτουρισμού Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης
None

Συνάντηση επιχειρηματιών Αγροτουρισμού Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης


Το Σάββατο, 28 Ιουν 2008, στο Αμοιρίδειο, στην Ξάνθη, στις 18.00, στα πλαίσια του τριημέρου αγροτουριστικών εκδηλώσεων της Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης, προσκαλούνται όλοι οι επιχειρηματίες Αγροτουρισμού Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε Συνάντηση Αγροτουριστικών Επιχειρήσεων, με σκοπό την ανταλλαγή εμπειριών, την ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στον αγροτουρισμό, την απόκτηση συναντίληψης και την ανάληψη συλλογικής δράσης μέσω ενημέρωσης όσων θα ήθελαν να συμμετάσχουν για:
1.Την αύξηση της ζήτησης του αγροτουρισμού.
2.Τον συντονισμό, τις συνεργασίες και το συνεργατισμό των επιχειρηματιών.
3.Την υποστήριξη επίλυσης προβλημάτων αγροτουρισμού.
4.Την οριοθέτηση των αντικειμένων του Αγροτουρισμού.
5.Την ανταλλαγή εμπειριών επιχειρηματιών & την μεταφορά τεχνογνωσίας.
6.Την υποστήριξη τεκμηρίωσης και την συμβολή στην επεξεργασία θεμάτων.
7.Την διαμόρφωση προδιαγραφών αγροτουρισμού & την πιστοποίηση τους.
Οι επιχειρηματίες του αγροτουρισμού, σύμφωνα με τον ορισμό της ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ, είναι όσοι λειτουργούν ταυτόχρονα 2 τουλάχιστον από τις παρακάτω επιχειρήσεις: Παραδοσιακοί ξενώνες, καφενεία και εστιατόρια με παραδοσιακή γαστρονομία, εργαστήρια παραγωγής παραδοσιακών προϊόντων (τρόφιμα ή τεχνήματα), πρατήρια πώλησης αποκλειστικά τοπικών προϊόντων, επισκέψιμα αγροκτήματα και δραστηριότητες (μαθήματα παραδοσιακής μαγειρικής & χορών, αγροτικές ασχολίες, περίπατοι, πανηγύρια κλπ), και έχουν ισχυρή σύνδεση με την τοπική κοινωνία και την γη.
Στην συνάντηση θα είναι και ο πρόεδρος του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟς κ. Νίκος Φραντζεσκάκης (Βάμος, Χανίων), ο Γεν. Γραμματέας της ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ κ. Δημήτρης Μιχαηλίδης (ΑγρΟραμα, Θεσσαλονίκης) και η πρόεδρος της ΈΝΩΣΗΣ ΑΓΡΟΥΡΙΣΜΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ κα Σταυρούλα Καραβασίλη (Πάνθωρον, Άρτας).
Οι ΕΝΩΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ είναι επαγγελματικές συνδικαλιστικές οργανώσεις των επιχειρηματιών αγροτουρισμού με σκοπούς μεταξύ άλλων:
την προώθηση επίλυσης των προβλημάτων των επιχειρηματιών αγροτουρισμού, την συμβολή στην ανάπτυξη των υπηρεσιών αγροτουρισμού (ώστε να προσφέρονται καλύτερες υπηρεσίες, να προσελκύονται περισσότεροι επιχειρηματίες και να αυξάνεται η ζήτηση), την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας της αμκε ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ και την προαγωγή με κάθε νόμιμο μέσο των συμφερόντων των μελών τους.
Οι «Ενώσεις Αγροτουρισμού», συνυπάρχουν με άλλα σχήματα που λειτουργούν επιτυχώς στην ελληνική πραγματικότητα, όπως τα Τοπικά Σύμφωνα Ποιότητας για τον Τουρισμό, τα Δίκτυα-Cluster και το think tank – ομάδα προβληματισμού ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ, ενώ όλες μαζί έχουν συστήσει στις 9/4/2008, τον Σύνδεσμο Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδος.

Για την καταγραφή,
Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382.

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Σάββατο στα γήπεδα με το e-ptolemeos.gr- Τελικά Αποτελέσματα στην Ε.Π.Σ. Φλώρινας- Πρόγραμμα Κυριακής

Τα αποτελέσματα του Σαββάτου στην Ε.Π.Σ. Φλώρινας: Α΄ Κατηγορία Μέγας Αλέξανδρος Φλώρινας- ΠΑΣ Φλώρινας 2-2 (Ι. Παλλικρούσης 3ο, Μ. Παλλικρούσης ...