Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Συμμετοχή του Δημάρχου Κοζάνης σε Συνέδριο Κοινωνικής Οικονομίας στο Στρασβούργο

Συμμετοχή του Δημάρχου Κοζάνης σε Συνέδριο Κοινωνικής Οικονομίας στο Στρασβούργο

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Στο Συνέδριο Κοινωνικής Οικονομίας, που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ομάδα Εμπειρογνωμόνων για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, στο Στρασβούργο, συμμετείχε το διήμερο 16-17 Ιανουαρίου, ο Δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας.
Πλήθος εκπροσώπων από οργανισμούς Κοινωνικής Οικονομίας και κοινωνικές επιχειρήσεις, συνεταιρισμούς, σωματεία, ιδρύματα και αλληλασφαλιστικά ταμεία, Ευρωπαίοι πολιτικοί, εκπρόσωποι εθνικών κυβερνήσεων, στελέχη της δημόσιας διοίκησης, της αγοράς και των τραπεζών, αντάλλαξαν εμπειρίες και συσκέφτηκαν σε 15 θεματικά Workshops τα οποία συντόνισαν οι ειδικοί της Ομάδας Εμπειρογνωμόνων. Παράλληλα, ένα πλήθος δραστηριοτήτων ανταλλαγής τεχνογνωσίας και δικτύωσης έλαβε χώρα στις μοναδικές εγκαταστάσεις του Palais des Congress.
Ο κ. Μαλούτας συμμετείχε σε ευρεία συνάντηση των Ελλήνων συνέδρων, τη οποία οργάνωσε ο Έλληνας ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Νίκος Χρυσόγελος, γνωστός υποστηρικτής της κοινωνικής οικονομίας, καθώς και αρκετοί νέοι συμμετέχοντες. Αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσαν τα ενδιαφέροντα του κάθε συνέδρου που σχετίζονται με την Κοινωνική Οικονομία, τους λόγους συμμετοχής στο συνέδριο, τις απόψεις του καθενός για την κοινωνική επιχειρηματικότητα, αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης του τομέα κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα.
Ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας είχε εξάλλου συζήτηση με τον Εμπειρογνώμονα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Δρ. Ιωάννη Νασιούλα για την ελληνική προοπτική της κοινωνικής οικονομίας και το παράδειγμα του Δήμου Κοζάνης.
Τις διαδικασίες του συνεδρίου χαιρέτησαν πολλοί επίσημοι, μεταξύ των οποίων ο Έλληνας Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Αντώνης Σαμαράς, o Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Χοσε Μανουέλ Μπαρόζο, καθώς και αρκετοί ακόμη επίτροποι και υπουργοί χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Κοζάνης προωθεί τον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας, προκηρύσσοντας τον διαγωνισμό Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας και Κοινωνικής Οικονομίας. Για περισσότερες πληροφορίες http://www.kozanh.gr/web/guest/kozani-excellence-awards-2014 . Επίσης την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014, στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του Κοβεντάρειου, θα πραγματοποιηθεί το 1ο workshop με θέμα: «Παρουσίαση του Διαγωνισμού Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας και Κοινωνικής Οικονομίας- Εισαγωγή στην κοινωνική οικονομία και τις σύγχρονες κοινωνικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση ».

OLYMPUS DIGITAL CAMERA O

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team