Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > ΣΥΛ. ΒΛΑΤΣΙΩΤΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ: Ζητείται χώρος για στέγαση μουσείου λαϊκής τέχνης

ΣΥΛ. ΒΛΑΤΣΙΩΤΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ: Ζητείται χώρος για στέγαση μουσείου λαϊκής τέχνης

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

2

Το αίτημα που θέτει τα τελευταία χρόνια ο Σύλλογος Βλατσιωτών Πτολεμαΐδας για την παραχώρηση από το Δήμο Εορδαίας ενός χώρου προκειμένου στεγαστεί το μουσείο με παλαιά αξιόλογα συλλεκτικά αντικείμενα λαϊκής τέχνης και παραδοσιακές βλατσιώτικες φορεσιές, που έχει συγκεντρώσει ο σύλλογος, έθεσε εκ νέου η πρόεδρος των Βλατσιωτών Πόπη Μήγγου- Ραφτογιάννη, στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του συλλόγου που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα κεντρικής καφετερίας της Πτολεμαΐδας.
Τόνισε μάλιστα πως υπάρχει ανάγκη έκθεσης αυτών των αντικειμένων, τα οποία, όπως είπε, «είναι πολλά και αξιόλογα», σε ένα κατάλληλο χώρο, όχι μόνο για να μην καταστραφούν αλλά και για να μπορεί να τα βλέπει ο κόσμος και κάθε επισκέπτης που έρχεται στην περιοχή.
Η κ. Ραφτογιάννη ευχήθηκε Χρόνια Πολλά και καλή και δημιουργική χρονιά στα μέλη του συλλόγου, στους παριστάμενους τοπικούς άρχοντες και τους εκπροσώπους πολιτιστικών φορέων της περιοχής που τίμησαν την εκδήλωση, κάνοντας μάλιστα μια σύντομη αναφορά στη δράση που ανέπτυξαν τα χορευτικά συγκροτήματα και η χορωδία του συλλόγου στη χρονιά που πέρασε, στη διοργάνωση εκδηλώσεων και ενημερωτικών ομιλιών, στη διοργάνωση φεστιβάλ παραδοσιακών χορών το περασμένο καλοκαίρι στη Βλάστη. Αναφέρθηκε επίσης στη δημιουργία και κυκλοφορία CD με τα παραδοσιακά τραγούδια της Βλάστης από τη χορωδία του συλλόγου, σε εμφανίσεις των χορευτικών του σε διάφορες της περιοχές της χώρας, καθώς και σε εκδρομές και εξορμήσεις ανά την Ελλάδα που είχαν εκπαιδευτικό αλλά και ψυχαγωγικό χαρακτήρα, αλλά και στο εξωτερικό, όπως στο Μελένικο της Βουλγαρίας, στο Μοναστήρι και την Οχρίδα (FYROM), στην Κορυτσά και στη Μοσχόπολη στην Αλβανία.
Κάλεσε τέλος τον κόσμο στον ετήσιο χορό του συλλόγου που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Φεβρουαρίου στο κέντρο VALENTINO, με την ορχήστρα του Δημήτρη Παράσχου.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης βραβεύτηκαν μαθητές- μέλη και παιδιά μελών του συλλόγου που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, στα οποία όπως τόνισε η πρόεδρος, η διοίκηση του συλλόγου στηρίζει τις ελπίδες της ότι θα πάρουν αύριο τη σκυτάλη του συλλόγου στην προσπάθεια διατήρησης και διάδοσης της παράδοσης της Βλάστης, «γιατί χρειάζεται το νέο αίμα για συνεχιστεί και να καρποφορήσει αυτή η προσπάθεια».
Τον “Άη Βασίλη” (τα πρωτοχρονιάτικα βλατσιώτικα κάλαντα) και ένα παραδοσιακό επιτραπέζιο τραγούδι παρουσίασε χορωδία του συλλόγου που καταχειροκροτήθηκε από τους παριστάμενους.
Τα συγχαρητήριά της στο σύλλογο των Βλατσιωτών για την προσφορά του στα πολιτιστικά πράγματα της περιοχής και στις σημαντικές εκδηλώσεις που διοργανώνει εξέφρασε η Δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου, καθώς επίσης ο εντεταλμένος σύμβουλος πολιτισμού και παιδείας Γιάννης Ασπράγκαθος και η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του δήμου ΚΟΙ.Π.Π.Α.Π Θεοπίστη Κρυσταλλίδου.
Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι την εκδήλωση αυτή επέλεξε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Χαράλαμπος Παναγιωτίδης για να ανακοινώσει ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα γίνει η δημοπράτηση του έργου για την ολοκλήρωση των εργασιών οικιστικής ανάπλασης στην Κοινότητα Βλάστης.

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

6 5 4 3 1

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Ptolemeos Fm 23/06: Ακούστε το σημερινό δελτίο ειδήσεων στο ραδιόφωνο του Viva Gr

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Ptolemeos Fm 23/06: Ακούστε το σημερινό δελτίο ειδήσεων στο ραδιόφωνο του Viva Gr   Δείτε επίσης στο E-PTOLEMEOS.GR: ...