Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Στις φυλακές Γρεβενών η διευθύντρια σωφρονιστικής πολιτικής
None

Στις φυλακές Γρεβενών η διευθύντρια σωφρονιστικής πολιτικής

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Συνεχίζουν για δέκατη μέρα σήμερα την απεργία πείνας οι κρατούμενοι των φυλακών Γρεβενών, καταγγέλοντας «μεσαιωνικές συνθήκες κράτησης» και διεκδικώντας βελτίωση της καθημερινής διαβίωσης.
Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Δικαιοσύνης, χτες απείχαν από το συσσίτιο 364 κρατούμενοι από τους 562 συνολικά που έχει η φυλακή του Φελλίου. Στο μεταξύ, προχτές επισκέφτηκε τις φυλακές Γρεβενών η προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Σωφρονιστικής Πολιτικής, συνοδευόμενη από την εισαγγελέα Γρεβενών. Είχαν συνάντηση με την διοίκηση των φυλακών, από την οποία ζήτησαν να εξετάσει τα αιτήματα των κρατουμένων και να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις.
Να σημειωθεί ότι μεταξύ άλλων, οι κρατούμενοι ζητούν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μέσα στη φυλακή. Ο διευθυντής του σωφρονιστικού καταστήματος παραδέχτηκε ότι το αίτημα των κρατουμένων είναι δίκαιο. Υπογράμμισε ότι η φυλακή δεν διαθέτει γιατρό και επιστημονικό προσωπικό, όπως κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους, έλλειψη για την οποία επέκρινε την πολιτεία, η οποία είναι αρμόδια για την πρόσληψη του προσωπικού.
Επίσης, οι κρατούμενοι χαρακτηρίζουν «σωφρονιστικό μεσαίωνα» τη μέθοδο του πρωκτικού ελέγχου των κρατουμένων, η οποία προσβάλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. «υπάρχει θέμα» παραδέχτηκε η διοίκηση των φυλακών, ωστόσο κρίνει «αναγκαίο» το μέτρο, καθώς είναι πολλοί οι κρατούμενοι που εισάγουν ναρκωτικά μέσα στη φυλακή, τα οποία προηγουμένων έχουν καταπιεί. Μεταξύ των αιτημάτων των κρατουμένων των φυλακών Γρεβενών, είναι η χορήγηση άδειας σε όλους τους κρατούμενους, ανεξαρτήτως φυλής, θρησκείας και κοινωνικής θέσης, θέρμανση όλο το εικοσιτετράωρο, χώρους άθλησης κ.λ.π.
Η προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Σωφρονιστικής Πολιτικής, δεσμεύτηκε ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης θα εξετάσει τα αιτήματα των κρατουμένων των φυλακών Γρεβενών.

Χ.Β.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team