Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Εκδηλώσεις > ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: 5η συνάντηση του INTERREG IVC-ERCIP

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: 5η συνάντηση του INTERREG IVC-ERCIP

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

conference1

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 5ης Διαπεριφερειακής συνάντησης του προγράμματος INTERREG IVC-ERCIP στην οποία οργανωτές ήταν η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και ο Δήμος Σερβίων-Βελβεντού ως εταίροι του έργου από την Ελλάδα.
Στην συνάντηση συμμετείχαν εταίροι από την Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία και Ρουμανία.
Κατά τη διάρκεια της 1ης ημέρας έγινε ενημέρωση από τους υπεύθυνους της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σχετικά με την πορεία του έργου και παρουσιάσθηκαν οι καλές πρακτικές που ενδεχομένως να υιοθετηθούν από τους εταίρους του έργου.
Κατά τη διάρκεια της 2ης μέρας οι εταίροι του έργου περιηγήθηκαν στον ορεινό όγκο της Π.Ε Γρεβενών στον παραδοσιακό οικισμό του Δοτσικού, όπου τμήμα του ποταμού Βενέτικου που διέρχεται από τον οικισμό, αποτελεί την περιοχή μελέτης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας  στα πλαίσια υλοποίησης του έργου .
Την 3η ημέρα το πρόγραμμα περιελάμβανε επίσκεψη στο φράγμα του Ιλαρίωνα, στην τεχνητή λίμνη του Πολυφύτου και στον Υδροηλεκτρικό σταθμό.
Οι εταίροι αναχώρησαν από την Κοζάνη την Παρασκευή 14 Μαρτίου απόλυτα ικανοποιημένοι από τη φιλοξενία και γεμάτοι εμπειρίες στις αποσκευές τους. Ο επικεφαλής του προγράμματος (Δήμος τoυ Lewisham στην περιοχή του Λονδίνου στο Ηνωμένο Βασίλειο) ενημέρωσε τους εταίρους πως υπάρχουν πολλές πιθανότητες συνέχισης του προγράμματος ως ERCIP 2 στο οποίο φυσικά και θα συμμετέχει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
Αυτό δείχνει πως η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας μέσω του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, το οποίο υλοποιεί τα συγκεκριμένα προγράμματα , αποτελεί τη δεδομένη χρονική στιγμή έναν αξιόπιστο εταίρο , με τον οποίο επιθυμούν να συνεργαστούν Περιφέρειες, Δήμοι και Φορείς από όλη την Ευρώπη.
Η επόμενη τελευταία συνάντηση του έργου θα πραγματοποιηθεί τέλη Ιουνίου στο Λονδίνο.

synenteyxh1 steering1 DSC02772

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team