Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Στην «εντατική»… τα Νοσοκομεία του Νομού Κοζάνης – Ηχηρές… απουσίες από τη σύσκεψη για την υγεία

Στην «εντατική»… τα Νοσοκομεία του Νομού Κοζάνης – Ηχηρές… απουσίες από τη σύσκεψη για την υγεία

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


kourkoutas-aggelopoulos

Μετρημένοι στα δάχτυλα… ήταν οι φορείς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Νομού Κοζάνης, της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών, των Νοσοκομειακών Επιτροπών των Γ.Ν. Κοζάνης «Μαμάτσειου» και Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειου» και του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ.

Η σημερινή σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου Ν. Κοζάνης, με μοναδικό θέμα συζήτησης την «λειτουργική επάρκεια των νοσοκομειακών δομών στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης και το μέλλον της δημόσιας υγείας στη Δυτική Μακεδονία».

Αξιοσημείωτο της έλλειψης φορέων είναι το γεγονός πως από τη σύσκεψη απουσίαζαν ακόμη και οι εκ ορισμένων -διοργανωτών της σύσκεψης- εκπρόσωποι! Να σκεφτεί κανείς πως ήταν η δεύτερη προσπάθεια να γίνει η σύσκεψη καθώς η πρώτη απόπειρα είχε πέσει στο κενό… εξαιτίας και πάλι της απουσίας φορέων την περασμένη εβδομάδα και για τον λόγο αυτό προγραμματίστηκε εκ νέου για σήμερα η σύσκεψη αυτή.

enosi

Κι αν κανείς νομίζει πως οι απουσίες σημειώθηκαν διότι όλα βαίνουν καλώς στα Νοσοκομεία της περιοχής μας και δεν χρειάζονται οι φορείς για να «μακροημερεύσουν» αυτά…, μάλλον πλανάται πλάνην οικτρά καθώς εκ μέρους της Ένωσης των ιατρών ο Άγγελος Αγγελόπουλος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους πως η κατάσταση και η λειτουργία των Νοσοκομείων Κοζάνης και Πτολεμαΐδας είναι αποκαρδιωτική και το μέλλον -σύμφωνα με τα όσα παρουσίασε- προβλέπεται ζοφερό και δυσοίωνο για τον τομέα της παροχής υπηρεσιών υγείας από τα Δημόσια Νοσοκομεία της περιοχής.

pame

Το παρόν στη σύσκεψη έδωσαν εκπρόσωποι του Δήμου Κοζάνης όπως ο αντιδήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης και  ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης Αθανάσιος Καραπάτσιος, ο αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθανάσιος Τολιόπουλος, οι πρόεδροι και μέλη των Δ.Σ. των Εργοστασιακών Σωματείων ΔΕΗ «Σπάρτακος» και «Ένωση», εκπρόσωποι πολιτικών φορέων και άλλοι, ενώ μήνυμα για τη σύσκεψη απέστειλε ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος που δήλωσε αλληλέγγυος στον αγώνα για ένα υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών υγείας στην περιοχή και τους πολίτες.

toliopoulos athanasios

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Νομού Κοζάνης Άρης Κουρκούτας αφού εξέφρασε από του βήματος την ενόχλησή του για την απουσία πολλών εκπροσώπων φορέων, τους κάλεσε «να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί. Η υποβάθμιση, η απαξίωση και ιδιωτικοποίηση των Νοσοκομείων υγείας, αφορά όλους μας». Στη σύσκεψη τέθηκε προς ψήφιση και η διοργάνωση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο Κοζάνης, για την υγεία, στις 2 Οκτωβρίου άποψη που συμμερίστηκαν οι περισσότεροι παρόντες.

karapatsios

 

 

 

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team