Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Στα ύψη η ανεργία και η ανασφάλιστη εργασία
None

Στα ύψη η ανεργία και η ανασφάλιστη εργασία

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Σε αγωνιστική εγρήγορση κάλεσε τα μέλη του «Συνδικάτου Επαγγελματιών Οδηγών Φορτηγών Δυτικής Μακεδονίας ο πρόεδρος του Δ.Σ., Θόδωρος Μαυρογένης, στην ετήσια γενική συνέλευση του σωματείου, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου, καθώς, όπως τόνισε, διανύουμε μια ιδιαίτερα σκληρή εποχή για τις εργασιακές σχέσεις και σκληραίνει περισσότερο από τα μέτρα και τους νόμους της κυβέρνησης για περικοπές και πάγωμα μισθών και μείωση των υπερωριών και αλλαγή του υπολογισμού της αποζημίωσης.
Ο κ. Μαυρογένης έκανε λόγο για δραματική αύξηση των προβλημάτων των εργαζομένων του κλάδου, λέγοντας ότι η ανεργία στους οδηγούς «είναι στα ύψη» και η ανασφάλιστη εργασία ολοένα και μεγαλώνει, καθώς άλλοι δουλεύουν σε εργολάβους στη ΔΕΗ με φθηνό μεροκάματο και χωρίς ένσημα, και παρά το γεγονός ότι γίνονται καθημερινά καταγγελίες στη ΔΕΗ και στους ελεγκτικούς μηχανισμούς της πολιτείας (Επιθεώρηση Εργασίας) το πρόβλημα μεγαλώνει.
Ανέφερε συγκεκριμένα ότι το σωματείο κατήγγειλε τελευταία στη διεύθυνση του Ορυχείου Αμυνταίου το πρόβλημα με τα ανασφάλιστα και ανάριθμα (χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας) φορτηγά στο ορυχείο, πάνω από 5-6 χωρίς πινακίδες σε μια μόνο επιχείρηση και όλα ανασφάλιστα, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει γίνει τίποτα για τον έλεγχο των εργολαβιών στο συγκεκριμένο ορυχείο, με αποτέλεσμα να συνεχίζουν να εκτελούν έργα για λογαριασμό της ΔΕΗ ανάριθμα και ανασφάλιστα φορτηγά.
Κατήγγειλε επίσης και τους ανύπαρκτους ελεγκτικούς μηχανισμούς, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ανησυχία του συνδικάτου για τη φημολογία περί κλεισίματος του Γραφείου Επιθεώρησης Εργασίας της Πτολεμαΐδας, λέγοντας: «Τι άλλο μας περιμένει, θα πάμε 50 χρόνια πίσω. Οι εργοδότες θα κάνουν ό,τι θέλουν», ενώ εξέφρασε και φόβους για την ασφάλεια στην Εργασία, αφού παρά τις οχλήσεις του συνδικάτου των επαγγελματιών οδηγών φορτηγών δεν υπάρχει φως στον ορίζοντα για δημιουργία παραρτήματος της Επιθεώρησης Μεταλλείων Βόρειας Ελλάδας στην περιοχή μας.
Τόνισε τέλος ότι το συνδικάτο των οδηγών δεν έχει άλλα όπλα στα χέρια του παρά να καλέσει σε συσπείρωση τα μέλη του γύρω από τη διοίκηση για να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις για να υπερασπίσει τα συμφέρονται των μελών του.

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team