Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Ελλάδα > Σπάει όλα τα ρεκόρ επισκεψιμότητας ο Λευκός Πύργος -Τρέλα από Ρώσους και Ισραηλινούς [εικόνες]

Σπάει όλα τα ρεκόρ επισκεψιμότητας ο Λευκός Πύργος -Τρέλα από Ρώσους και Ισραηλινούς [εικόνες]

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

lefkos660

Το σήμα κατατεθέν της Θεσσαλονίκης, ο Λευκός Πύργος, το τελευταίο διάστημα αποκτάει ζωή και κίνηση. Δεν γίνεται μόνο σημείο συνάντησης για τις παρακείμενες καφετέριες, αλλά και σημαντικός χώρος επίσκεψης από τουρίστες.

Όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ερωτευμένα ζευγάρια, γαμπροί μετά το μπάτσελορ πάρτι, φοιτήτριες που γιορτάζουν το τέλος της εξεταστικής περιόδου, αλλά και τουρίστες από κάθε γωνιά του πλανήτη είναι ορισμένοι από τους χιλιάδες επισκέπτες που βρέθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα στον Λευκό Πύργο και φρόντισαν να αφήσουν το «στίγμα» τους στο βιβλίο εντυπώσεων.

Έτσι καταφέρνει και σπάει το ένα ρεκόρ επισκεψιμότητας μετά το άλλο, μετά τη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας. Κάθε στιγμή της ημέρας σφύζει από «ζωή» και αυτό αποτυπώνεται έμπρακτα στον αριθμό των εισιτηρίων που κόβονται, αλλά και στις εισπράξεις.

53829584

 

Μετά τη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας, το… κοντέρ των επισκεπτών χτυπάει «κόκκινο». Χαρακτηριστικό είναι πως το α΄ εξάμηνο του 2014 (Ιανουάριος-Ιούνιος) τον Λευκό Πύργο επισκέφτηκαν συνολικά 70.828 άτομα, με τους Ισραηλινούς και τους Ρώσους να δείχνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Με δεδομένο ότι η πλειονότητα των τουριστών βρίσκεται στην πόλη τους καλοκαιρινούς μήνες, ο αριθμός αυτός αναμένεται να «εκτοξευτεί» μέσα στο επόμενο εξάμηνο και στο τέλος του έτους να σπάσει νέο ρεκόρ.

 

thessaloniki-white_tower_hallway

 

Το 2013, τον Λευκό Πύργο επισκέφτηκαν 119.663 άτομα (α΄ εξάμηνο 56.633 και β΄ εξάμηνο 63.030), σημειώνοντας αύξηση της τάξεως σχεδόν 30%, ενώ το 2012 ο αριθμός των ατόμων που ανέβηκαν τους έξι ορόφους και θαύμασαν την ιστορία της πόλης ήταν 93.104.

Κάτοικοι της πόλης, αλλά και τουρίστες, Έλληνες και ξένοι, βλέπουν πλέον την πόρτα του μνημείου ανοιχτή από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το απόγευμα και βρίσκουν ευκαιρία να ξεναγηθούν στο μνημείο και να θαυμάσουν τη θέα από την κορυφή του.

Στον τελευταίο όροφο του αρχαιολογικού μνημείου, οι επισκέπτες βρίσκουν την ευκαιρία να γράψουν ελεύθερα σ΄ ένα βιβλίο τα συναισθήματα και τις εντυπώσεις τους. Ξένοι από Ρουμανία, Ιταλία, Ισπανία, Αμερική, Καναδά, Ισραήλ, Ρωσία και πολλές ακόμη χώρες αφήνουν το «σημάδι» και έναν χαιρετισμό.

Πολλά παιδιά με αθωότητα ζωγραφίζουν τον ίδιο τον Λευκό Πύργο, μαμάδες γράφουν για την εποχή που ανέβηκαν στο μνημείο μόνες και χρόνια μετά μαζί με την οικογένεια τους, ένα ζευγάρι βρήκε την ευκαιρία να γιορτάσει την επέτειό του με μια επίσκεψη στο χώρο, ενώ «στάση» έκανε και ένας γαμπρός μαζί με τους φίλους του, ύστερα από μπάτσελορ πάρτι, που έληξε νωρίς το πρωί.

white_tower_1912

Ο Λευκός Πύργος, που χτίστηκε στα τέλη του 15ου αιώνα και έχει ύψος 33,90 μέτρα, είναι σύμβολο για την πόλη. Στην ιστορία αναφέρεται με διάφορες ονομασίες: «Πύργος του Λέοντος» τον 16ο αιώνα, «Φρούριο της Καλαμαρίας» τον 18 αιώνα, «Πύργος των Γενίτσαρων» και «Πύργος του Αίματος» τον 19ο αιώνα, καθώς υπήρξε φυλακή και τόπος εκτέλεσης βαρυποινιτών.

Η σημερινή του ονομασία επικράτησε το 1890, όταν ασβεστώθηκε από έναν κρατούμενο με αντάλλαγμα την ελευθερία του.

Πηγή: iefimerida.gr

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Κορωνοϊός: Η συγκίνηση του Κικίλια για το διασωληνωμένο βρέφος

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Ο υπουργός Υγείας τόνισε πως παρακολουθεί καθημερινά την πορεία της υγείας του 24 ημερών βρέφους Ξεχωριστή αναφορά στο βρέφος ...