Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Σκοτώθηκε από όχημα αρκούδα που θήλαζε τα μωρά της!

Σκοτώθηκε από όχημα αρκούδα που θήλαζε τα μωρά της!

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

ark

 

Νεαρή θηλυκή αρκούδα, που ήταν μάλιστα και μητέρα, εντοπίστηκε νεκρή στην περιοχή του παραλίμνιου επαρχιακού δρόμου στην Καστοριά από υπαλλήλους του τοπικού δασαρχείου, οι οποίοι και ειδοποίησαν τον «Αρκτούρο».

Το άτυχο ζώο βρισκόταν παραπλεύρως του δρόμου, μέσα σε θάμνους, χωρίς να είναι διακριτό από το οδόστρωμα. Κατά την πρώτη εξέταση της νεκρής αρκούδας ήταν εμφανείς οι εκδορές με πολλαπλά κατάγματα στο αριστερό πόδι και στη λεκάνη, κάτι που υποδηλώνει ότι ο θάνατος προήλθε από πρόσκρουση με διερχόμενο όχημα.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, όλα έγιναν τουλάχιστον μία ημέρα νωρίτερα από τον εντοπισμό της νεκρής αρκούδας, όμως ο οδηγός του αυτοκινήτου που την παρέσυρε είχε αποχωρήσει από το σημείο χωρίς να αναφέρει το περιστατικό.

Η άτυχη αρκούδα ήταν νεαρό ενήλικο θηλυκό ζώο, βάρους περίπου 150 κιλών, ενώ η εικόνα των θηλών του μαρτυρούσε ότι θήλαζε μικρό ή μικρά. Ωστόσο, αν και έγινε έρευνα στην περιοχή δεν εντοπίστηκε κάποιο αρκουδάκι. Υπενθυμίζεται ότι τα αρκουδάκια ζουν με τη μητέρα τους 2-3 χρόνια και εάν χωριστούν μέσα σ” αυτό το διάστημα, τότε η επιβίωσή τους καθίσταται πολύ δύσκολη.

Το νεκρό ζώο απομακρύνθηκε με όχημα του Δήμου Καστοριάς και μεταφέρθηκε σε ειδικό μέρος, όπου και έγινε η ταφή, σύμφωνα με τις υγειονομικές προβλέψεις του νόμου.

 

newsit.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team